С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 46 451
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, от няколко дни ми се върти един въпрос. При постъпване за раждане в багажа следва ли да носим комплект дрешки за бебето? Не тези за изписване, а дрешки за неговото обличане при престоя в болницата? Изгледах няколко видеа и в една голяма част от тях, бъдещите мами подготвят няколко комплектчета за бебчовците.

# 151
Момичета, от няколко дни ми се върти един въпрос. При постъпване за раждане в багажа следва ли да носим комплект дрешки за бебето? Не тези за изписване, а дрешки за неговото обличане при престоя в болницата? Изгледах няколко видеа и в една голяма част от тях, бъдещите мами подготвят няколко комплектчета за бебчовците.

Кенди, аз мисля че зависи от болницата, в която раждаш, в моята ще трябва да си нося.

# 152
Канди, аз миналия път носих само себе си и мой си неща (зарядно, джапанки за баня), за бебето не са ми искали абсолютно нищо. В деня на изписването ми донесоха комплекта за изписване. Сега имам приятелки, които родиха или им предстои скоро искат им всичко и памоерси и кърпички, и дрехи и не знам си кво още. Като наближи трябва да ти дадат списък от болницата какво трябва за теб и за бебето.
Аз днеска отидох да оравя обременяване то, ама имаше толкова хора, че се отказах и си тръгнах. Ще пробвам утре пак. Дано нямат проблеми със системата тогава!

# 153
  • Германия
Здравейте! Аз съм завързана на тонове, минах прегледа и пак нямам снимка. Този път момата спеше с ръце пред лицето. Ще си я видим вече като се роди живот и здраве.
Почти 1300гр е в 29+1 г.с.

Аз да питам мамите, които са в чужбина, правят ли ви ваксина за коклюш май се води? Тук от година-две било препоръчително и почти задължително да се прави...Аз като чух ваксина ми настръхна косата, че и таткото ще трябва да се ваксинира. Много ми е объркано. След 3 седмици ще съм пак на преглед и тогава ще ми я бият.

Бързо оздравяване на болните!

# 154
Кенди, питай в болницата. С първото дете носех всичко, дрехи, памперси, мокри кърпи, дори и козметиката за баня, те имаха конкретно изискване за марката. Сега, няма нужда да нося нищо. Обличат ги с дрешки от болницата, ползват техни пелени.
Ако ти искат дрешки, смятай по комлектче на ден, защото ги преобличат при тоалет. Може да вземеш 1-2 бр екстра, ако се оповръща или пропусне пелената. Все пак ако дотрябва, таткото може да донесе още. Аз носех боди, ританки и чорапки, по 1 комплект за 3те д ни престой, отделно дрешките за изписване.

# 155
  • София
Аз Ковид го карах без Т, само с болки в гърлото за ден и половина, болки в гърба за една нощ, главоболие, отпадналост и ми пречише светлината.

В Шейново 2016г. носих само за мен дрехи, за бебето ми даваха. 2 пъти ми се случи да се изака върху дрешката, докато свикна как да слагам памперса, качих се до неонатологията и ми дадоха чиста, не е имало проблеми.

Не се маха въздуха от инжекциите, пише си го на листовката Simple Smile

# 156
Jessito, малко ме е страх от тоя въздух да не влезе в мен и да направи беля, знам ли, доста ми се видя, но днес видях на листовката, че пише да не се премахва.

Момичета, относно стриите, аз не ползвам мазила специални за стрии, ами се мажа с разни натурални масла, като редувам. Тези дни разгледах най-добрите масла против стрии и взех, че си поръчах масло от шипка (било мнооого подходящо), ОБАЧЕ не мога да търпя миризмата му, мирише на развалено зеле, без да преувеличавам. Някакви идеи с какво да го смеся, за да мога да го ползвам все пак?

# 157
Ако влезе, ще излезе след време. На мен ми се е случвало 2 пъти да влезе малко. По принцип когато остане само въздух в спринцовката вече е и по-трудно натискането и тогава спираш. После като извадиш иглата и избуташ въздуха до край ще видиш че не излиза течност.

# 158
На всички болни от ковид,бързо и безпроблемно оздравяване.По принцип не гледам новини,но в момента следя положението в Бг,тъй като всичките ми роднини са там и всеки си има някакви други заболявания и много се притеснявам накъде вървят нещата.Много се пазете всички!Направо искрено ме е яд на хора който безпричинно си ходят наляво-надясно и разнасят вируса.

foley аз и двата пъти я отказах.Не виждам смисъл да ми я бият сега и после пак на бебето,но има и много които си бият.Въпрос на себеусещане.

# 159
Момичета ,всичко се вкарва.
Забождаме перпендикулярно в кожна гънка, бутаме буталото до край,зачакваме 3-4 секунди и изкарваме иглата.не разтриваме мястото

Коклюш ваксина и аз отказах! Мисля ,че имам достатъчно антитела от детските си ваксинации. Не съм видяла достатъчно научни доказателства как действа ваксината при бременни,за да се съглася да бъда опитно зайче. Акушерката ми казва: да предпазело бебето в първите 2 месеца от живота му,докато му сложат негова ваксина......че къде ще го излагам това новородено на контакт с коклюш болни?!?! Моля ви се....Акушерката каза: в парка!!!! Глупости!!!

# 160
  • Германия
Аз не можах да реагирам, не бях чувала до сега с предните 2. Каза, че била по новия имуниз.календар. Никак не ми се иска затова до 15 април ще проуча и най-вероятно ще откажа.
Мерси много 💐

# 161
И аз попитах моята акушерка : от кога е това?  И нали сме чужденци,колкото и перфектно да владееме езика им: отговора беше: винаги е било така в тази държава!!! Но веднага я :затапих,като казах ,че работя в здравната система ,и с имунизации на същата тая държава,казах й като каква и къде, + имам дете пак в тая държава преди 15 години и не са ми предлагали тази ваксина ;и й казах преди да дава  предубедени и клонящи към дискриминационни отговори да си научи урока!! Няма да ви казвам какво мазнене беше след това.....

# 162
Да ви питам нещо - ще ходите ли на трета фетална морфология? На мен на втората д-р Марков ми каза, че всичко е наред и няма нужда. Попринцип имам час при д-р Велев, който каза, че може да я направи, но се чудя има ли нужда...Неее се уморих от ходене по лекари. Сега пак ще съм на терапия с желязо, чакам обратна връзка от ендокриноложката и не мога да си намеря нефролог. Освен това имам трети път гъбички за 2 месеца и съм силно притеснена, че не минават и че може да са пречка за естествено раждане. Много ми е сдухано тези дни Sad

Здравей , и аз имах проблема с гъбичките ликарката ми изписа някакъв гел за миене понеже не знаеше какво 2 дена се чуди ( от лабораторията бяха написали лечение пре устата , а сега като съм бременна няма как )  .... накрая се сетих , че предната бременост др Сигридов ми беше казал да пия пробиотик за бременни от zdravis го поръчах пих го 1 месец сега пуснах и всичко е Ок мисля да го пия и през 9 месец !
Ще ми кажеш ли какъв гел ти изписа и какъв пробиотик пиеш? Аз също мислех да си купя пробиотик, ама само ги разгледах. Мерси много!!!

Здравей , Multi-gyn Flora plus по един апликатор вечер ( намерихме ги само в ремедиум ) , а пробиотика Lactera Active ( става за цялото семейство ) по 1 лъжичка на гладно взимах сутрин за да подейства и след 30 Мин закусвах .

# 163
Чехълче, някъде около 2015-16 вкараха коклюш. Хич да не се правят тия, че така ги обичам мидуайфките... Така съм им запалила на цялата "система", че само гък да ми каже някой. 2018 когато раждах дъщеря ми още беше експериментална, не съм я слагала със същия аргумент.
Иначе минавам само да се разпиша в новата тема, че да ми излиза известие.

# 164
Имам колега на 40+, който преди няколко седмици се разболя от коклюш. Много се изненадах, на мен ми звучеше като по-скоро детска болест. Но и аз не бих се ваксинирала сега. Иначе ММ утре е на втората Ковид ваксина. За нея така преценихме, да си я сложи (опитното зайче на семейството) Innocent

Общи условия

Активация на акаунт