С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 46 466
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Аз съм супер "за" естествено раждане, стига обстоятелства да не налагат секцио. Първото ми раждане беше сравнително лесно /като изключим дългото чакане на разкритие,поне на мен ми се стори дълго Simple Smile/, при второто стана за минути / докато легна в пред родилна и трябваше да ме преместят с два напъна излезе/. Досега не съм ползвала упойка за раждане, но с пълна упойка ме шият.
Елудрил, аз ползвам.
Момичета сега се връщам от преглед, госпожицата е добре не спря да шава през цялото време. Имам проблем с една възпалена вена на крака, Доки ме изпрати на съдов хирург, отидох няма тромб за което беше съмнение / нали сега са актуални /, явно още съм фина защото хирурга не забеляза,че съм бременна и взе да ми преписва рецепта която не е подходяща за бременни, но и аз съм патка, че не споменах, но вече мисля че си личи достатъчно, преписа ми мазило Лиотон 1000, но четох че не е подходящ за бременни.
Някой дали има такъв проблем с разширени вени и дали може да сподели какво ползва?
Благодаря предварително!

# 181
  • България, Русе
Привет, момичета! Някоя от вас ползвала ли е вода за уста Елудрил? Тези дни съм с доста възпалени венци, знам, че Елудрила е доста ефикасен, но на опаковката на водата пише, че не е подходяща за бременни и кърмачки. Преди два месеца бях на зъболекар и той спомена, че мога да я използвам , но сега съм малко объркана.
И аз ползвам вода за уста - Листерин обаче, зъболекарката каза, че няма проблем и ми изреди няколко марки, която си харесам, заради кървящи венци. Не трябва да е проблем защото ние не я поглъщаме така или иначе.

През 2010 родих естествено, без упойка. Заради евентуално преносване влязох на 29 април в 9ч и след намеса на гинеколог с ръка почнаха едни контракции  и слузести течности целия ден и през нощта. На другия ден в 7:30ч родих. Не са ми изтичали водите както очаквах и съм чувала. Болеше си и си казах, че ще наплаша всичките си приятелки Satisfied ха ха ха , които не бяха раждали. Но раждането се преживява, обаче после имаше едно шиене  (няколко външни и някакви вътрешни), ама с местна упойка, виках чак от болка и ми казваха- "Е, ти раждането преживя сега какво се правиш, потрай още малко!". Според мен тази упойка не ме беше хванала. Но помня след няколко дни като ходих за махане на шевове, че не боли... а бях толкова стресирана. Сещам се, че исках и упойка вече на 7см разкритие, но ми отказаха, било оставало още малко ... някакви си 1-2 часа минаха обаче.

Сега 11години по-късно, се надявам пак да е нормално и да стане по-бързо. И определено бих изчакала до последно в нас, преди да отида в болницата. Но всяко раждане е различно и всеки човек също Simple Smile

# 182
За водата за уста с предната бременност съм ползвала Елудрил. Тя не ми харесва, защото се разрежда.
С тази ползвам на Билка или Листерин, този който е mild без алкохол. Върши работа, която и да е вода.

Днес напазарувах малко дрешки. Някак вчера като видях, че е над килограм, се поуспокоих.

Не се плашете от раждането, минава, заминава. Аз бях решила, отивам в последния момент, слушам и изпълнявам каквото ми кажат. Няма значение естествено/секцио, каквото такова. Това е един миг, на фона на всичко, което престои.
После се почва кърма/АМ, кога да захраниш, как да захраниш и докато се обърнеш, то станало време да тръгва на градина. Каквито и решения да се вземат, най-важното е детето да е обичано, всичко останало са формалности, на които то не обръща внимание.

Иии добра новина, теста на мъжа ми е отрицателен. Поне се упокоих и за него.

# 183
Моят зъболекар не ми дава да я ползвам. Изписа ми Генгигел за мазане (бебешко за венци) и вода за уста на Bilka (с грейпфрут натурална е). На мен венците ми се оправиха от тези две неща.

Привет, момичета! Някоя от вас ползвала ли е вода за уста Елудрил? Тези дни съм с доста възпалени венци, знам, че Елудрила е доста ефикасен, но на опаковката на водата пише, че не е подходяща за бременни и кърмачки. Преди два месеца бях на зъболекар и той спомена, че мога да я използвам , но сега съм малко объркана.

#purplesky, то не е крем, а натурално масло от шипка. Писах на Зоя (магазина, от който го купих) с какво мога да го смеся, за да мога да го ползвам, те казаха, че мога да прибавя 10 капки от някое от следните: гераниум, лавандула, сладък портокал. Разбира се и тях ги продават и ще трябва да поръчам някое. Но като цяло повечето натурални масла не ги обогатяват с аромати и миришат натурално и неприятно (например това от карите и арган мирише на балони (гума)). Но пък са ефективни и повечето кремчета против стрии са на основата на микс от масла.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 14:48 от monika_k

# 184
  • София
Връщам се от преглед при доктор Вецев. Малката е 1300 вече, но каза, че върви на границата и да следим теглото, че можв да изостане. Освен това пъпната връв й е увита веднъж около вратлето и е седалищно. Каза, че има още време, което не е гаранция, че ще се обърне, но се надяваме. Главата й е между гърдите ми, а аз се чудя защо ми е трудно да дишам и все там ме боли Simple Smile) силно се надявам на естествено раждане, но ако не стане каза 37гс, че трябва да се планира секциото. Мен адски ме е страх От това, но 🤷🏻♀
Днвс дадох стерилна урина, дано там всичко е наред, макар че се съмнявам - имам бодежи и чести позиви Sad

# 185
Аз днес бях на преглед и АГ ми изписа б12 на таблетки за под езика и 5 ампули мускулно за в началото. Та се чудя къде да ходя да ми бият инжекциите понеже сама няма да мога. Тези от вас, които ходят да им поставят инжекжии къде ходите.

# 186
Мъжа ми ги бие инжекциите

# 187
Б12 се бие мускулно и е силно препоръчително да се прави от мед. лице. Личния лекар може да ви ги слага или някой в поликлиниката, аз ходех в един близък медицински център срещу 5лв.

Vikim23 в коя седмица си?

Аз вчера бях при Сигридов - 1430, в 28 г.с..

# 188
  • София
29+2гс.

На мен с първата бременност мм ми ги биеше, след като една позната мед. Сестра му обясни как. Тази го е страх и си ги бия сама 🤷🏻♀ Изгледах няколко клипчета, знам на теория къде трябва да е и нямам проблем, нищо не усещам. На баба ми също съм й била няколко мускулни, ама ми е по-лесно като е на друг, при мен ми отнема време да забия иглата 🤣

# 189
Аз не виждам какво толкова има да се сбърка в слагането, сама си ги бия. Само остава да бия път до някъде за една инжекция. За 1 минута съм готова и очевидно добре ги слагам, защото си върви нагоре. Но и фолата ми е в добри нива, де.

# 190
Засягането на нерв е страшното. Иначе и мъжа ми ми е бил инжекциите, когато се налага, но не е толкова безопасно, както с клексана/фраксито.

# 191
Б12 се бие мускулно и е силно препоръчително да се прави от мед. лице. Личния лекар може да ви ги слага или някой в поликлиниката, аз ходех в един близък медицински център срещу 5лв.

Благодаря и аз мислех да ходя при личната. Аз също съм в 28 гс малката е също 1400 и се бях притеснила че е много една защото по таблиците в интернет трябва да е около килограм. Поуспокои ме малко. Благодаря !

# 192
Здравейте,

В 30 г.с. съм вече и това е първата ми бременност.
Време ли е вече за избор на педиатър и какво (освен да се свържа предварително с лекаря) е необходимо от моя страна? Кога трябва да стане и първото му посещение, след като Бебка се роди?
Благодаря за помощта!

# 193
Момичета, може ли да ми препоръчате витамини за бременни за подсилване на имунитета? Бях питала моята гинеколожка преди 2 месеца и ми беше казала аз сама да си избера 🤪, та в крайна сметка се отказах да пия тогава. В момента пия Биозин мама, витамин В12 и витамин Д3, но ми се иска да ги заменя поне за месец с някакви комбинирани витамини. Лекарката от феталната ми препоръча Pregnacare, но пак така ми го каза между другото и се чудя какво да си купя.

# 194
Може да говорите с педиатър вече, че доста от тях са заети и нямат места за нови пациенти. Само се чувате и уговаряте. Първото посещение от него е у вас. В деня, в който ви изпишат от болницата му звъните и се уговаряте кога да ви посети. По принцип е в същия ден, но ако са много заети на следващия.

Общи условия

Активация на акаунт