С пролетно настроение чакаме нашето ЮНСКО творение (Тема 6 - 2021)

• 42 711
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
З а киселините и на мен Гавискон ми дадоха, ама гледам да не го пия, освен ако не е крайно наложително вече. С миналата бременност също бях на Гавискон. На него пише че няма противопоказия за бременни.

# 616
  • София
За киселините аз пия талцид и съм доволна.
А едното АГ ми изписа гастропротект, но не съм го пробвала. Преди няколко години бил представен специално за бременни.

# 617
Мен за тонове ме викат от 34 г.с. Вчера бях на изследвания, кръв и урина - всичко в норма. Остана още малко момичета и ще си гушкаме бебоците♥

# 618
Здравейте момичета. И аз сьм от Лежащите мами, поради серклаж и частична плацента превия. В 30 г.с. сьм. В постоянен страх сьм, защото пьрвата ми бременност приключи с кьсна загуба. Инвитро сьм. Да ви попитам, при серклаж, вьзможно ли е приема на Но-шпа след 30 г.с да омекоти шийката или при серклаж това няма касетелство?  В момента шийката ми е 3.3 см. Пия магнезий и Алеракт допьлнително. Какви си се струва 3.3 см за 30 г.с?  Другия ми вьпрос колко дьлго пиете или сте пили Бионзим мама?  Има ли други мами с много ниска плацента след 30 г.с и какви препорьки спазвате?  Не се следя при д- р Сигридов, поради сьожражения, но ако има негови пациенти след 30 г.с какви витамини и крьвни показатели би посьветвал той да се правят. Знам за Б12 и вит. д. Но например общ белтък, желязо трябва ли? Моето АГ не е много по витамините да си правя изследвания и само ме сьветва да се храня разнообразно. Хемоглобина ми беше преди седмица 120, урина без отклонения, както и трикратна глюкоза. Пия  вит. д под капки. Моето АГ ме посьветва да спра общите витамини вече.  За Б12 ми каза че е важно в трети триместър да е в норми, но чета че д- р Сигридов изписва инжекции дори и да е в норми. Моля опишете ми един ваш ден какви витамини вземате след 30 г.с и колко на често изследвате витамини и общ белтък. Сьщо вашето бебче хьлца ли често? Аз забелязах че след като хапна нещо сладичко и започва да хьлца в рамките до 5 мин и се плаша. Ще се радвам много ако ми пишете сьс сьвети. Имам ниско рискова Тромбофилия но пия само Натаспин. Крьвотока ми е многи добьр и не се налага Аспирин и Клексан. Всьщност Клексана ми го спряха още вьв втори триместър поради кьрвене и два пьти правен масивен крьвоизлев в окото. Това е общо взето. Успех на всички лежащи мами!

# 619
Good heart, също съм с плацента превия и то тоталис. Преди десетина дни бях при доктор Сигридов и ми обясни че в девети месец по принцип се влиза с доста скъсена шийка, моята е над 4 см., така че заради това, че трябва да почне да се скъсява, има риск да разбута плацентата и затова ми предписа по един кринон гел дневна и значително ограничаване на двигателната активност. Така че твоята шийка е с добър размер. Наистина но-шпа може да предизвика омекване на шийката. Гледай да не прекаляваш и го пий само при нужда. Относно витамините аз следя витамин Д, В 12 и В6 и съответно ги пия. Отделно от това следя белтък в кръвта, желязо, TSH и разбира се показателите за кръвосъсирване, тъй като съм на терапия с фраксипарин и аспирин. Желязото ми е ниско, въпреки че приемам сорбифер 2 таблетки дневно и Сигридов каза, че ако не се повиши, да мина на тотема, белтъкът ми също е нисък, въпреки че пия допълнителен протеин. Пак от него знам, че не трябва да пада под 50 заради риск от спукване на околоплодния мехур. Така че тези неща ще ги коментирам и с доктор Вецев, при когото се следя, другата седмица.
Разбирам страховете ти, аз също съм инвитро след много опити, а това, което си преживялй с късната загуба е просто ужасно 😓 Ако е удобно да питам причината преждевреминно раждане ли е? Все се моля да мина поне 34 г.с., че досега на 3-4 пъти имах прокървявания заради плацентата...
Стискам ти палци от сърце всичко да е наред и всички да гушнем живи и здрави бебчета след има няма 2 месеца 🤗

# 620
Здравейте, аз малко се отклонявам от темата, но може ли тези от вас с опит да ми опредложите подходящ подарък за бебе на 3 месеца? Нещо практично и за мама. Тоталното объркване в плановете ми за последните месеци не позволиха да уважа много близка моя приятелка. Бебока вече е на 3 месеца, започва 4-ти, а аз не съм му подарила нищо.

# 621
Канди, щом е почти на 4м, аз бих заложил на нещо за хранене вече, реално това им предстои близките месеци и вероятно не са се снабди ли с всичко необходимо. Можеш да вземеш някакви прибори с името на детето или нещо друго подходящо.
Good heart, супер си е шийката. След 30, всичко над 3см е перфектно. Но-шпа изглажда гладката мускулатура и не е препоръчителен дълъг прием в тези седмици, но при нужда не е проблем.
Щом си със серклаж, по-често микробиология.
Аз миналата бременност бях със серклаж и в 30 вече шийката беше около 2см, пък издържа до термин. Така, че се дръж!
Аз смених 2 железни препарата, сега съм на Сорбифер 1х2, за сега има ефект, ако няма достатъчен ще мина на Тотема Close. Б12 и Д изследва веднъж, имам малко дефицити, сега ще пускам първа контрола.
Само се опитай да бъдеш спокойна и да вярваш в себе си и бебето, че ще издържите. Караш го ден за ден, един да мине, друг да дойде и така седмица по седмица, с малки крачки към щастлив финал.

# 622
Канди има комплекти с чинии, купички, лъжички с анимации, а в нета има и брандирани с име. Ако ти е много близка приятелка можеш да направиш някаква комбинация, пример:
- комплект с чинийки и тн
- за мама може някое термусче пак гледах че има много хубави или ако кърми някое чайче може да й вземеш
- някое цвете или нещо сладко за да са три неща и да е завършено🤗

# 623
Канди, дрешка, силиконови гризалки (идват зъбите), активна гимнастика (ако нямат), нощна лампа от тези, които прожектират на тавана (моето с такава заспиваше докато зяпа, а на мен ми беше удобно като ставам да я наглеждам, да не светвам), нещо за хранене както вече са казали, от тези меките сглобяеми килимчета (скоро ще прекарва време на земята да пълзи и играе), басейн малък, който се надува и пакет малки пластмасови топки в различни цветове, които да се сипят вътре (това много го забавлява), то си рови, ти готвиш 😃, книжки с меки дебели страници с животни, моето дете беше влюбено в тях. Някаква комбинация между всички предложения 😉

# 624
Здравейте мили момичета и благодаря ви, че ми писахте по- горе !  Аз, тази сутрин изследвах по мое решение ТСХ( имам ендокринолог), вит. Д ( преди днес последно е изследван в 9 г.с сьс стойност 26 ), Албумин и Общ Белтък. Резултатите  в 30 г.с са ми следните като за белтъка  нищо конкретно не пия:
ТСХ - 1.35;
!!!!! Вит Д - 21.20; Пия 20 капки Вигантол на седмица по препорька на Ендокринолог и е спаднал. Беше 27 в 9 г.с.
Албумин - 32 при реф. стойност 35 - 52;
Общ белтък - 60 при реф. стойност 66 - 83;

Б12 и желязо ще изследвам другата седмица. За сега пия Б12 на Natural Factors. Желязо не пия.

Може ли сьвет за бьрзо вдигане на вит. Д? Ако си спомням, преди година доц. Русев ми беше предписал 10 капки на ден. Явно моя организьм трудно го усвоява. В момента пия Вигантол 20 капки на седмица.

Благодаря ви от сьрце!

# 625
Здравейте! Как сте с кръвното? Аз от четвъртък насам вдигам 140-150 на 85-90. Сутрин е ок, следобеда започва да се качва и пак вечерта пак се нормализира. Взимам допегит както АГ ми беше казала преди време, ако се вдигне, но се притеснявам. Утре съм на контролен и ще говоря с нея, но все пак исках и вас да чуя дали ви се случва

# 626
Good heart, може да не обработваш вигантола толкова добре. По принцип не е изключено. Но и с тази доза, трудно ще го вдигнеш. Когато бях в дефицит пиех по 10 капки на ден. Винаги го приемай с нещо мазно. Освен него пръсках и спрея на Better you. Не съм имала никакви проблеми да държа нивата цяла бременност. Обаче вече може да спомогне за калцифицирането на плацентата и е хубаво и лекар да си изкаже. При всички положения, 20 капки на седмица е абсолютно нищо и трябва да се вдигне дозата.
Албумин/белтък са ниски и трябва веднага да ги вдигнеш. Сега бебетата растат най-много и им трябват протеини. Хапвай варени яйца, месо, извара, ядки, но със сигурност вземи и протеинов шейк за да ги вдигнеш бързо.

Изследвай и желязото, нищо че не пиеш. Преди раждане е важно нивата да са добри.
Успех!

# 627
Благодаря за сьвета!  Ами бебчето сега расте в норми.До  Каква стойност да ги вдигна? Закусвам сьс сварени яйца, филийка сьс смес от сметана и извара ,не се ограничавам от месо. Ще си купя протеинов шейк. До каква стойност трябва да вдигна двете стойности?

Good heart, може да не обработваш вигантола толкова добре. По принцип не е изключено. Но и с тази доза, трудно ще го вдигнеш. Когато бях в дефицит пиех по 10 капки на ден. Винаги го приемай с нещо мазно. Освен него пръсках и спрея на Better you. Не съм имала никакви проблеми да държа нивата цяла бременност. Обаче вече може да спомогне за калцифицирането на плацентата и е хубаво и лекар да си изкаже. При всички положения, 20 капки на седмица е абсолютно нищо и трябва да се вдигне дозата.
Албумин/белтък са ниски и трябва веднага да ги вдигнеш. Сега бебетата растат най-много и им трябват протеини. Хапвай варени яйца, месо, извара, ядки, но със сигурност вземи и протеинов шейк за да ги вдигнеш бързо.

Изследвай и желязото, нищо че не пиеш. Преди раждане е важно нивата да са добри.
Успех!

# 628
Белтък и албумин трябва да са поне в референтните стойности.
Витамин Д трябва да е над 32 за да не е в дефицит  тялото.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 21:29 от Jessito 🍀🍀

# 629
За вдигане на витамин D - 5000 IU D3 на Jarrow ми препоръча Сигридов в комбинация с вигантола, не се вдигна особено за 10дни, с 3-4 единици, но той си е труден за вдигане.

Общи условия

Активация на акаунт