За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 955
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Мами, дайте ми съвет какво количество пробиотик Био култ Инфантис да давам на три месечното си бебе.
От раждането му, приема пробиотик, бяхме на Биогая, Панда и сега взех тези. Пише, че за кърмачета се почва от четвърт пакетче(саше) и после половин до едно на ден.
Да почвам ли с половинка?
Пише, че съдържа 100 единици вит Д, а аз давам Вигантол. Да не навреди нещо?

# 151
Да не плаша никой, ама уж не беше спешен случай, а се оказа Бронхиолит и сега ще трябва да лежим в болница след направени тестове за Ковид Sob

# 152
Вода давах когато дойде доктора вкъщи за първи път да я прегледа,цупеше се пиеше едва, едва по две глътки, но свикна пие даже от сламка сега😃(ако има значение кърмена до 6м)

# 153
Да не плаша никой, ама уж не беше спешен случай, а се оказа Бронхиолит и сега ще трябва да лежим в болница след направени тестове за Ковид Sob

Ох, миличкото детенце!
Щом вече сте под наблюдение, не се притеснавай. Стискам палци времето там да мине бързо и да се прибирате вече здравички във вас! Heart

# 154
Руби, бързо да минава!
Аз не съм давала вода до 8м. Захраних на 6++, но почти не ядеше, само опитваше и не виждах смисъл да й давам. Пристрастено здраво кърмаче. Никога не се е дехидратирала.

# 155
  • Пловдив
Руби, бързо да оздравява и да се прибирате вкъщи.

Вода предлагам от родилното, не иска и това е, мръщи се все едно отрова давам. Дано не е като мен, има дни, в които приемам макс 500мл, затова сега го гоня с лъжицата.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 00:32 от Десиссслава

# 156
Нашата педиатърка каза : там вие си решавате, не се меся. Гледам децата си по абсолютно идентичен начин. Големият пое много вода откакто е бебе. Малкия около захранването пропи. Но види ли шишето и направо приритва.

# 157
Много гадно😕❤️ ..бързо оздравяване ще мине дано да седите максимално малко и всичко да е наред с изследванията ...(ние бяхме три нощувки)

# 158
Руби, бързо да се оправя малкото и кратък болничен престой.

# 159
Благодаря ви! Heart

# 160
Господ да е с вас и бързо оздравяване ❤

# 161
  • Пловдив
Вода давам от самото начало и малката си пие. Сега си пие поне по 100 мл на ден ( 6+++).

Ваксините са ни сложени по график. Две на втория месец, една на третия и две на четвъртия. Нямаше никакви реакции, освен че спеше повече на съответния ден.
Следващата ни е на 12 месеца... или на 13 месеца- за морбили, рубеола...

# 162
Това мпр е най -страшното , дали не се намират педиатри които само да я разписват за сложена ?
Вода давам от самото начало и малката си пие. Сега си пие поне по 100 мл на ден ( 6+++).

Ваксините са ни сложени по график. Две на втория месец, една на третия и две на четвъртия. Нямаше никакви реакции, освен че спеше повече на съответния ден.

# 163
Това мпр е най -страшното , дали не се намират педиатри които само да я разписват за сложена ?

Дано НЕ се намират такива педиатри. Обсъждахме вече МПР, една от най-добре поносимите от децата ваксини. Болестите, от които защитават, обаче, не са хич лекички. Морбили е най-заразната шарка и усложненията от нея често приключват с много увреждания. Заушката не я искате също да я карат децата ви, сигурна съм.

# 164
Сложное, имаш пълното право да откажеш да сложат която и да е ваксина на детето ти.
Можеш и всичките да откажеш.
Но не е редно да имаш само "формално" сложена ваксина и да се застрашаваш други деца, които по една или друга причина наистина не подлежат на МПР!

Общи условия

Активация на акаунт