За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 952
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Сламка,чаша,лъжица,шот ,всичко пробвах.Пиеше от неразливна чаша няколко месеца и почна да се дави.Сега от шише с биберон й давам,поне да пие.

# 136
Аз не съм давала вода до 6м. Не е нужно, а има и източници, които го изтъкват като направо опасно. Не виждам смисъл да се рискува.

След 6 месец пие вече от чаша за шот по време на хранене и от неразливна през останалата част от деня. Доста пие реално, не съм й засичала, но ще да е нещо около 400-500мл на ден. Но сега е на година де. На 6 месеца пиеше символични количества. Сега като се замисля съвсем плавно детето намали кърменето и увеличи водата.

# 137
  • София
Хайде де ,опасно.До 6 м.не и изведнъж на другия ден става на 7 м и пропива.
Някога са следвали практика такава,която един ден може и пак да е актуална.
Моите деца до 12 м не близваха вода,бе я искаха просто

# 138
Чак опасно не е, айде сега, това е вода. Проблемът с водата е, че е за сметка на млякото/кърмата. Ако не пречи на наддаването, да пие, аз не бих се притеснявала.
За справка моето на 1г. 3м. все още почти не пие вода. Няма никакви здравословни проблеми, учи се бавно.

# 139
И аз не го считам чак за опасно, а за ненужно.

Иначе основните аргументи са:
1. Недохранване, т.к. са им малки стомасите и се очаква да се пълнят само с мляко.
2. Не е стерилно. Е, в днешно време може да се купува бебелан и да се изваряват шишета, ама си е излишна разправия.

# 140
Да си дойдем на думата Wink
Понеже не съм по пиенето на вода се радвам, че и двамата ми сина пият вода. Давам от ден първи. Поемам този риск Wink

# 141
Всеки сам си прави сметката, но за мен е редно да се предлага вода.
Бебето ми беше изцяло на кърма, на поискване. Предлагах редовно вода, рядко пиеше повече от 5-10мл на ден. Обаче един горещ летен ден бяхме на вън и точно щяхме да се прибираме, защото почваше да става много топло. Започна да реве и реших, че е огладняла и предложих гърда, не искаше да засуче, дадох другата ама и от нея не засука. Тогава дадох шише с вода. Това дете като започна да пие, като никой друг път. Напи се с вода и се успокои.
Има вече на много случаи, лятно време, да се приемат кърмачета в болниците с дехидратация. Точно заради тази мода.

# 142
И аз давам вода откакто е роден. Детето си пие и си я иска. Не знам как точно в топлото може да остане без вода. Но все пак всеки преценява за неговото си дете

# 143
  • София
Всеки чете,,информира се и действа.
Моите деца не консумират месо,яйца,риба примерно.

# 144
Има го и това изплакване за превенция от млечница. Аз го практикувах, обаче по едно време ми писна. А сега, ако детето се е претоплило, ясно, че ще му се даде. Аз по-скоро говоря да се предлага постоянно ежедневно на бебе на 50 дни.

Но пак всеки си знае. Един доктор преди време ми каза, че препоръката на СЗО до голяма степен идвала и от факта, че в много голям процент страни все още масово хората нямат достъп до чиста питейна вода и много бебета умирали от мръсна вода, затова по-добре там било да я карат само на кърма, но не важало за останалите страни. Знам ли и аз, тъй ли е, не е ли тъй. Ама край мен вече няма бебета, на които дават вода и всички са си супер, без инциденти.

# 145
Първоначално предлагах вода само за изплакване на устата. Но се оказа, че си я търси. Пие вода, аз си мисля, че може да е гладно, предлагам мляко, но не го иска. Ако пак дам вода пак си пие. Водата е минала през филтърна кана и преварена, така че не е нехигиенична. Със същата правим и млякото. Наддава и си расте като гъба, така че не е за сметка на млякото. На 31-ви сме на преглед и ще питам и педиатъра, но реших и тук да питам на първо време.

# 146
Оле ,Чичи нашата педиатърка ни направи на две стотинки като й казах за водата.То това беше единственият ни сблъсък,мъжът ми направо беше бесен.А консултантите по кърмене ше те линчуват,само да те чуят.

# 147
  • София
Предлагам вода откакто сме се прибрали от родилното. Когато не е искал е избутвал шишето. Сега за ден пие 50-100мл на 5+++ и захранен. Аз се радвам, че я приема.

Ваксина слагаме по една месечно. В момента се бавим с едната, защото я няма налична и ще я сложим другия месец.

# 148
Бебо е предимно на адаптирано мляко. Имам все още малко кърма, която давам от шише. Мисля, че за водата сме коментирали с педиатъра и не е правила проблем. Но се чудех за количеството. Като лапне шишето с водата, трябва насила да го дърпаме. Уж гледам да не е много, но пък и се притеснявам да няма нужда детето. Даваме след нахранване и никога когато е гладен, за да не пълни корема.

# 149
Вода предлагах на малкия от 5ти месец когато започнах захранването. Пропи едва сега, когато е на 9++ и вече имаме 3 от 5 заместени хранения. Изпива до 200мл на ден. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт