За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 951
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Абсолютно съм оставила сами да опознават света.И преди съм казвала.
Малката гони 3,6м и скоро научи цветовете:grinning:изключам розовото,а за да и не още не е сигурна работата.
Името си научи заедно с фамилията в детската градина,нали ги проверяват сутрин поименно.Аз й викам кратко.

Календара го спазвах дотолкова,че слагахме по една ваксина само,когато трябва две Та се разтегли във времето общо взето до 12 м.

# 121
  • Германия
Ваксините ги слагаме по календар, нищо не отлагам ако детето е здраво. Ротавирусната заедно с другите две. Тя трябва да се сложи в срок, иначе губиш.

# 122
Ваксини слагаме по преценка на педиатъра.Като цяло сме спазвали календара за почти всички ваксини.Имаше леко забавяне миналата година за ваксините,които се паднаха по време на локдауна.Сега също бавим една,но педиатърката ни беше с корона,а ваксината трябваше да я сложим 2-3 дни след връщането й на работа,но мен ме достраша да заведа детето.Ще я сложим началото на април.Ротавирусната я сложихме с друга ваксина.

# 123
И при нас имаше леко забавяне заради локдауна миналата година. После ги слагахме по една, по препоръка на педиатъра ни. Наваксахме. Остава ни последната края на м. Май живот и здраве. Най-мн отложихме морбили (с 3 месрца) , но малкия в началото имаше проблем с яйцето. После захраних успешно и я сложихме миналата седмица.

# 124
  • Пловдив
Искам да ви попитам спазвайте ли календара за имунизации по месеци или отлагайте и ротавирусната заедно с шествалентната ли дадохте ( 2 месец )?
Аз се стремя да го спазваме, пропуснахме само, когато го водих за носен секрет за установяване на вида бактерия, ротавирусната заедно с шествалевтната дадохме.
Детето още е малко, но понякога като ми пляска по ръката, му казвам дай 5. Като влизаме/излизаме някой път му правя с ръката махане и казвам здравей/чао. Не се стремя към нищо конкретно, в един момент, той ще започва да любопитства за света около него.

# 125
За ваксините, досега сме спазвали календара.
Ротавирусната я сложихме заедно с другите две след консултация с нашата и с още един педиатър за всеки случай.
Следващата е тази на 1.2 годинки - МПР.

# 126
Слагахме всички, без 2, по календар. Според мен е по- добре да минават по- бързо, отколкото всеки месец да се тръпне дали няма да се разболее преди ваксината и така всички да се забавят, да вдига температура или други странични реакции. Отделно, че започват да се стресират и да помнят. На 7-8 месеца вече запомни мястото и още преди да влезем започваше да реве.
Имаше една ваксина, която искаха да я сложим 1-2 дни преди рождения ден. Помолих да я отложим за след седмица, за да можем да празнуваме, имахме запазена и фотосесия. Това беше преди пандемията. Тя пък точно ден преди ваксината се разболя и вместо на ваксина ходихме на преглед. Отложихме я с месец и съответно след нея имаше забавяне и на следващата.
Иначе като цяло добре ги прие, с лека температура 1-2 дни, повече мрънкане, но нищо повече. Само след едната се разболя, не помня обаче коя точно беше. Според личната обаче не беше от ваксината, макар че малко се съмнявам в нея.

# 127
Благодаря за съветите, отложи ни се ходенето за сега. А да препоръчате инхалатор? Доволни ли сте? Thinking

# 128
По колко вода може да се дава на бебенце на 50 дни? Бебо доста си пийва и му се услажда. Гледаме да е около 80 - 100 мл за 24 часа. Но не знам дали не е много. Мляко също си пие доволно, памперсите са напишани също.

# 129
  • Пловдив
Радвайте, че пие. Моя, вече със заместено хранене му давам с лъжицата вода.

# 130
Аз давам със сламка. Отначало не пиеше ама като го захраних и почна да пие повече

# 131
Не се давало вода на кърмачета,аз давах и съжалявям че спрях.Тя тогава малко наддаваше и махнах водата.Сега се мъча да пропие пак,но е зор

# 132
Много майки дават, но като цяло не е нужно. Особено ако детето не наддава добре. И кърмата, и АМ са съставени от вода. Това им е и храната, и водата.

# 133
Моето първият месец си наддаваше добре ,въпреки водата.От втория се закучи работата.Ако мога да избирам сега,бих давала вода,кой каквото и да ми говори,дори да е по 40 мл на ден.

# 134
А с какво му давате? Пробвали ли сте със сламка или шот? Или пък чай? Чела съм, че може и да сложите съвсем малко сок към водата, колкото лека да я оцвети.

Общи условия

Активация на акаунт