За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 950
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пийк колко висок е малкия?Големия де Grinning

# 106
А де?? Ще го измеря днес и ще кажа. Примерно...104 май ги минава

# 107
Моето дете го бях научила на боц и дай пет и да дава целувка, но вече не му е интересно 😁 Много зависи от детенцето какво му е интересно. Например не му е интересно да научи как правят жувотните, само котето. Но знае всичко вкъщи какво е, например - пералня, тв, сушилня, часовника и т.н. Просто ми сочи и аз му казвам кое какво е и той го запомня, защото му е интересно. Бързо научи и частите на тялото си преди месец и нещо. Заради това съм оставила живптните настрана, просто не проявява интерес. На  1 год и 4 месеца е.

# 108
Моето голямото чак сега проявява интерес към цветовете. Какво ли не правих, как ли ме го учих, не и не. Чак сега : това кой цвят е? Ме пита постоянно

# 109
  • Германия
А кога отговарят с Да и Не? Знам, че е различно и зависи от детето, но ми е  важно. Да знам кога, ще казва има ли пиш или не.😀😀

# 110
Малко да сменя темата, но ние приемаме висока доза Вигантол. Въпросът ми е да давам ли пак, ако повърне няколко минути след това? Вече втори път така става, а ми е много важно да ги приема, но пък да не го предозирам, ако дам пак?

# 111
На година и два месеца е всичко й е да голям майтап 😃 но не за пиш ами искаш ли да ядеш ,искаш ли навън такива въпроси

# 112
  • Германия
Моята уж по-голяма на 1г6м никога не казва да или не. Питам я искаш ли това, отговаря с дай или не ме отразява.

# 113
На 1г и 4-5м започна да отговаря с да и не, но не винаги ме отразява. За използването на гърне винаги отговора е истирично Нееее Grinning Нямало е период на всичко да или не, винаги отговоря с нейните реални желания. От както започна да отговаря ми стана многооо лесно.

# 114
Няма още да или не при нас. Отговора е: ъъ 😁

# 115
  • Германия
Хаха 😀 Периодът на ъъ беше много дълъг при племенника ми. И много се дразнех, да си призная.

# 116
За жалост това ъъъъ продължава при нас. Психически понякога не мога да издържа, побърква ме. Влиза в някаква серия и по цял ден ъъъъ. И сякаш усеща, че се дразня и го прави още повече.

# 117
При нас за сега Ъъ-то е само като го питам нещо, чийто отговор следва да е "Да" или "Не" 😁😁 Или като сочи нвщо, което иска.

# 118
Искам да ви попитам спазвайте ли календара за имунизации по месеци или отлагайте и ротавирусната заедно с шествалентната ли дадохте ( 2 месец )?

# 119
Моето на 13 месеца се научава някакви неща, после й писват и спира да ги прави. Боц даваше от 10 до към 11 месеца САМО докато я кърмя на мен, хаха.
Сега показва на колко е години, знае да си иска ядене и вода. Гърне още не знае, какво е. Лятото в жегите ще научи. Също знае имената на книжките си и играчките си. Примерно, като я питам, къде е някоя играчка, отива намира я и ми я носи. Знае някои животни. Знае плодовете, които яде в момента - банан, портокал, круша.  Всички неща, които знае, аз знам, че ги знае, защото ги посочва или търси и намира съвсем целенасочено. Думи не казва, само "тата" на баща си. По цял ден си дърдори нейните неща. Гледам във февруарските групи другите вече имитират животни, казват мама, баба, бау бау, моето не е от тях... ама те в групата и тичат от 8 месечни, моето пак никво го няма и с ходенето...

Общи условия

Активация на акаунт