За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 989
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Към втресените и потресените , само за тази сутрин си писах с две нови жени , чиито деца са развили аутистичния черти непосредствено след поставяне . Единият случай е точно след тази за морбили . Детенцето е спряло да говори и показва на колко е години точно след дни . Едва ли майка на две деца скучае толкова , че да си измсиля подобни сценарии за убиване на времето .
Само тук, в тази тема, има поне 10 майки, които сме сложили МПР без никакви последствия.
Няма нито едно научно изследване, което да повърждава връзката между МРП и аутизъм, повтарям - нито едно.
За сметка на това има достатъчно много изследвания за усложненията от болестите, от които предпазва МПР.
Вие може да вярвате на когото си искате и да правите каквото си искате, но да търсите фалшифициране на документи през доктор е документално престъпление. 
Не случайно деца без ваксини не се допускат в детски градини.
Предлагам да спрем да обсъждаме антиваксърски глупости, има специална тема за това.

# 181
Сложное, а за здравето на другите деца на ти ли пука?
Ако решиш може да не сложиш ваксината и да гледаш детенцето до първи клас, защото в яслата и градината няма да го приемат без МПР.
Ама да искаш хем да не слагал, хем да "излъжеш" че си е ГРОЗНО!!!

Ами ако детето ти се разболее и зарази и другибдеца, които по някакви ОСНОВАТЕЛНА причина не подлежат на МПР?
Как би се чувствала ти, ако си на местото на другия родител!

# 182
Не,нелепо е да искаш някой педиатър да си сложи главата в торбата,за да си запишеш детето в държавна ясла и да взимаш детски,ако изобщо взимаш.
Нелепо е да твърдиш такива неща без да се обосновеш,една жена каза не е научно твърдение.
Ето това е нелепо.Недей да плашиш някоя бяла птица дето ще те прочете.

# 183
Сложно е, форумът, фейсбук и всякакви уебинари са чудесни и за някои въпроси доста полезни източници.

Но не е лошо и да се чете официална литература , а не да се де разчита коя майка какво е казала.
С изкарзването как за два дни се оправят аутистични черти ме спечели съвсем...

# 184
  • Пловдив
Разбира се, можете да откажете ваксина, но недейте застрашавайте дечица, които по медицински причини нямат ваксина. Те са много уязвими и би било престъпно да се лъже за такива неща. Правото да откажем ваксини е личен избор, но нека не е за сметка на другите.
Аз ще сложа МПР , защото вярвам,
Че болестите срещу които я слагаме са изключително опасни и е важно детето да е ваксинирано. Освен това наистина няма връзка между аутизма и ваксините, това е доказано многократно.

Иначе аз малката я сложих на люлка на 6++ в парка и си умря от кеф Simple Smile даже плака като я махнах....☺
А за пързалки и други към годинката ще се включим.

# 185
Пак ли тия ваксини. Едно е да обсъждаме, кое бебе как е вдигнало Т след ваксина, друго е на антиваксърство да го обръщаме...

Аз моето от 6м я слагам в люлка от най-бебешкия тип. Между другото бая силно я люлея, не някво слабичко. Много се кефи.

# 186
Аз съм боледувала от морбили. Точно преди да ми сложат ваксината съм се разболяла. На майка ми още и се насълзяват очите като се сеща / 40г по-късно/ .
Да търсиш от лекар съдействие за подобно нещо е престъпление. Има деца алергични към белтъка, на които не се поставя тази ваксина. Представяте ли си с алегрията и да се разболее от морбили, защото някой не иска да я слага.... Ама хайде малко по-отговорно да се отнасяме !!!!!

# 187
И двете деца ги водя на площадка откакто са на 6 месеца. Люлките са фаворит Simple Smile Пускали сме бебко и на пързалка. Голямото направо си израстна на площадкото, защото точно направха площадка до нас, откакто той е на подходяща възраст и ходи там и сутрин и следобед, като царя на квартала Simple Smile

# 188
  • София
Аз не обичам площадки.След 1,6 м.люлки и пързалки чак.Пясък хич.
Предпочитаме да ги влачим по планини.

# 189
Моника не ядеше близо три седмици ...изкара само на ам,хляб,к.мляко,солети ..много гадно ..бяха зъби кътници....😕ще мине .
После опита каша с плодове от инстантните с водичка и всичко си тръгна по старо му

# 190
Много ме нападнахте , попитах чисто информативно и също информативно споделих какво съм разбрала . Не съм казала че ще лиша детето си от ваксини . От един месец съм майка и опипвам почвата .
А детенцето е спряло да говори и показва на колко е години и е спряло зрителния контакт няколко дни след ваксината .

# 191
Много ме нападнахте , попитах чисто информативно и също информативно споделих какво съм разбрала . Не съм казала че ще лиша детето си от ваксини . От един месец съм майка и опипвам почвата .
А детенцето е спряло да говори и показва на колко е години и е спряло срителният контакт няколко дни след ваксината .

Изобщо не се осъзнаваш обаче.
Ти не пита дали е по-добре с МПР ваксина или без.
Ти пита дали има лекар, който би се съгласил да я пише сложена, а реално да не я бие?
Хайде да не се правим на "ни лук яли, ни лук мирисали".
Това, че си майка отскоро не е никакво, ама никаво оправдание. Даже е още по-лошо, защото с въпросът си, показващ готовност индиректно да навредиш на децата на други майки.

# 192
Не опипваш почвата,а искаш да минеш метър.Защо питаш за педиатър,който да "разпише" ваксината?
Има чувствителни майки и такива с по-слаба психика,не ги плаши.Много сме хората тук ,на които ни е къс фитила,спри!
Има тема за антиваксърството.

# 193
Само да вметна, че ако детето ми не е ваксинирано, ще искам да се знае навсякъде, в случай, че заболее от нещо да не изключат дадена болест, защото ще си мислят, че е ваксинирано.
Сложно е, от колко време детето на познатата ти се е променило. Да не е период някакъв? Разбирам притесненията ти, всеки иска здраво дете, затова са и ваксините.

# 194
Чичи,нашата педиатърка ми обясни,че ваксините не разболяват здрави деца.Ако детето има генетично заболяване,то ще се прояви и при грип и при температура.Според нея обсъжданата ваксина е най-леката и в 40 годишната си практика има няколко случая на нормалните странични ефекти-температура,обрив и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт