За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 990
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Дано пък малко ти помогне.... Надеждата умира последна, а и четенето е от доста полза Blush

https://vaccine-safety-training.org/mmr-vaccine-increases.html

https://www.cdc.gov/vaccines/vpd/mmr/public/index.html

# 196
Моята госпожица много обича люлки и пързалки (у дома също имаме).Още от 6-месечна я слагам в люлка.На 9 месеца се качваше по пързалките и се спускаше.Дори не можеше да върви още,но се справяше отлично съвсем сама 😂

Сложно е,никой не те кара да слагаш ваксини,но е абсолютно безотговорно да питаш за лекар,който да напише,че детето е ваксинирано!
Скоро в една градина в нашият град имаше дете,което е записано точно с фалшиви бешежки.Познай дали не се разбра.Не само,че детето веднага беше изключено от градината,родителите бяха глобени,но и станаха за смях!Като не искате ваксини,ще си гледате децата.Аз лично,ако разбера,че има дете без ваксини и без основателна причина за това,но посещава ясла/градина,веднага ще подам сигнал.

# 197
По площадките ги качвам само на люлки (на 1г. и 2 м.), на пързалка още не съм се престрашила, като се затопли и баща им започне да идва с нас, тогава. Иначе в къщи сме цял детски център. Люлка, палатка, тунел, басейн с топки. Купихме и триъгълник на Пиклер с рампа, ама май си в карах таралеж в гащите. Много бързо взеха да се катерят и само ги дебна да не паднат.
Тази седмица ни предстои ваксината за морбили. Според нашата педиатърка е най-леката ваксина, но и една от най-важните. Изобщо не отварям да чета за нея, че каквато съм паника само във филми ще се вкарам..

# 198
Аз също бих подала сигнал веднага. Даже ще положа нужните усилия и лекаря да бъде наказан за фалшивите белележки

# 199
  • Благоевград
По площадките започнах да водя детето, когато проходи. Определено му харесват, но и бързо му омръзват 20-30 минути и стига толкова 😁😁

Сложно е никой не те напада или съди, но така зададен въпросът ти буди много негативни реакции в родителите и е напълно нормално. В крайна сметка се съмнявам да има майка, която да не се е притеснявала за детето си, когато са се поставяли които и да било ваксини. Всички ние като родители искаме децата ни да са здрави на първо място. Като скорошна майка ще разбереш, че тепърва ще имаш много неща, за които да се тревожиш и мислиш по отношение здравето на детето. Един съвет - не сравнявай твоето дете с това на другите. Това че на едно дете се е случило еди какво си, не значи, че и при твоето ще е така. Всяко дете е индивидуално, расте и се развива индивидуално. Не се напрягай за неща, за които няма нужда да се напрягаш.
Както и останалите са ти казали - имаш пълното право да откажеш ваксина, но с ясната идея да си гледаш детето без ясла и детска градина. Да се фалшифицират документи за ваксини е меко казано престъпно и безотговорно и последиците за другите могат да са много сериозни. Теб тепърва те чакат много вълнуващи моменти - първа усмивка, първа сричка, обръщане, лазене, прохождане.. и още много. Сигурна съм, че докато дойде време за въпросната ваксина ще си изчела достатъчно достоверни източници и ще си си изградила собствено мнение по въпроса.

# 200
Здравейте, дъщеря ми е на 6+ месеца. Проблема ни е че не спи спокойно в нейното си легло.. през 10 минути плюе биберона и мрънка докато някой не отиде до нея и не и подаде ръка.. ако се забавим малко повече и я оставим направо се буди. Това ставане през 10 мин ни докара до слагане при нас в леглото и само при нас спи спокойно. Лошо ли е детето да спи м/у двамата родители и трудно ли ще я научим след време да спи сама в леглото си? Първо дете ми е и ще съм благодарна за споделени мнения и опит.

# 201
Децата правят асоциации за заспиване. В повечето случаи е трудно. Моето детв си спи само в стаята, но имаше период, в който се будеше като по часовник в 3 часа и не заспи, докато не легна с него на дивана в стаята му. Точно от веднъж свикна.. . Отвикна, но с много търпение и няколко безсънни нощи.

# 202
  • София
Ние също го взимаме като се размрънка и като заспи по-дълбоко го местим обратно в кошарата. Сутрин като стане пак го взимаме при нас докато се разсъним. Ще пробваме да ограничим като мрънка да го взимаме, че наистина ще свикне. Племенницата ми е почти на 5г и изпада в истерии, когато се опитат да я оставят е нейното легло и още спи между родителите си. Мен това ми е мотиватор да не го приучваме нон стоп на спалнята. Но всяко дете е индивидуално. Може пък много лесно да се отучи, ако е свикнало при вас.

# 203
На мен ми е много важен съня, особено като се върнах на работа. Когато съм недоспала съм адски неадекватна, направо се дразня сама на себе си. Гледам как хора спят по 4-5 часа и са свежи, а на мен ми трябват минимум 7часа. Не знам дали е до свикване.
Още от новородена я взимаме при нас, имаше период от няколко месеца, където си спеше в леглото, но мина. Сега си спи в нашето легло и всички се наспиваме, спи до сутринта без да се събужда. Ако случайно се събуди е само, за да се намести, понякога даже ме я усещам. Обичам да я гушкам и да знам, че е до мен. Ще дойде момента, в който ще иска да си е сама в стаята и дори няма да ми дава да я прегръщам. За това сега се наслаждавам на момента максимално.

# 204
Не знам дали е за хубаво или не (ще се разбере един ден), но синът ни е вече на 9++ и досега е спал при нас общо 2 пъти когато беше новородено.
Първият месец спях в неговата стая, но той си беше в креватчето, а аз на дивана до него. Когато стана на 2 - 2.5 месеца започна много лесно да се буди от най-малкия шум, включително от моето въртене, ставане и тнт. Тогава се преместих обратно в "брачното ложе" с мъжът ми, а в стаята на бебо сложихме бейби камера.

# 205
  • Пловдив
Синът ми 10 дни покрай коликите спа при нас. На нова година и други поводи, където сме на гости, също. 2 нощи подред изпада в някаква истерия, докато спи и не се успокоявя /дали е скок в растежа, зъби или сънува нещо не знам/, та пак е при нас, но през останалото време винаги си е бил в кошарата.
Приятно ми е да е до нас и да си го гушкам, но ток ме удря, като се сетя за истории големи деца се врът още в леглото на родителите си.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 23:05 от Десиссслава

# 206
Мноогоо рядко е спала при нас ...като се събуди с рев и нищо не може да я успокои сигурно на едната ми ръка се броят...но изобщо не искам да си го причинявам повече 😕...предпочитам да ставам и да ходя до кошарата ....това не е никакво спане с дете в леглото,едно че шава,върти се, внимавам да не я натисна ...

# 207
Моето момче е на почти 11м.В кошарата си е спал точно 3 пъти.Спи при нас на спалнята, много по-удобно ми е за нощните кърмения и неспокойствието покрай никненето на зъбките.От два дни обаче го слагаме в негото си креватче, защото почна   да сяда в спалнята и се притеснявам да не стане беля.Спи си детето съвсем спокойно, няма драма..та всяко дете е различно Simple Smile

# 208
Не знам дали е за хубаво или не (ще се разбере един ден), но синът ни е вече на 9++ и досега е спал при нас общо 2 пъти когато беше новородено.
Първият месец спях в неговата стая, но той си беше в креватчето, а аз на дивана до него. Когато стана на 2 - 2.5 месеца започна много лесно да се буди от най-малкия шум, включително от моето въртене, ставане и тнт. Тогава се преместих обратно в "брачното ложе" с мъжът ми, а в стаята на бебо сложихме бейби камера.
С голямото ми дете спяхме в спалнята. Той в неговото легло, аз на спалнята. Леглото му с люлеещ се механизъм. Колкото пъти се обърне това дете, дрънчи и тогава мъжът ми махна механизма. После се будеше като ставам, за това се изнасях в5ч на дивана. Накрая реших да пробвам той да си спи в леглото, аз на дивана. И така започна да спи сам в спалнята, докато му направим стаята. После той си отиде в саята, ние в спалнята

# 209
Мария, на всяко семейство ситуацията е различна. Ако на Вас с мъжът Ви ви е ок с детето, наспивате се, приятно Ви е да се гушкате и е достатъчно безопасно при падане (много родители оставят само матрак на пода), тогава няма значение другите, какво правят в техните си спални. Не се водете и по приказките на странични баби, лели и т.н., че така не бивало, разглезвало се и подобни.

Отучването може и да е трудно, може и да е лесно. Никой не може да Ви каже, т.к. е до дете и до момент.

Здравейте, дъщеря ми е на 6+ месеца. Проблема ни е че не спи спокойно в нейното си легло.. през 10 минути плюе биберона и мрънка докато някой не отиде до нея и не и подаде ръка.. ако се забавим малко повече и я оставим направо се буди. Това ставане през 10 мин ни докара до слагане при нас в леглото и само при нас спи спокойно. Лошо ли е детето да спи м/у двамата родители и трудно ли ще я научим след време да спи сама в леглото си? Първо дете ми е и ще съм благодарна за споделени мнения и опит.

Общи условия

Активация на акаунт