За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 22 006
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Хей, размина ни се болницата. Ще се лекуваме вкъщи. Бях попитала за "добър" инхалатор, но *по спешност* се наложи да купим от аптеката - казват че много време ще ни върши чудесна работа. Вие ползвате ли? Спряхме отново със захранването и нямам търпение да мине всичко, че вече ме заболяха зъбите от притеснение, а като си представя, че тепърва ме чакат големи тревоги и.. Grinning Затова всеки път като ми се наложи да ходим по болници и прегледи с малкия и ми става много съвестно, че аз един вид се предпазвам от вируси и гадости с тази маска, а то горкото ето.. Вие предпазвате ли им лицата по някакъв начин като сте сред много хора в болницата примерно? От една страна съм съгласна, че е добре за имунитета му, но от друга.. не ми се искаше да го тъпча от сега с лекарства.. Но така се наложи. Всяко зло - за добро. Simple Smile И само да спомена - опитвайте се да разчитате рецептите, че на няколко пъти ми се е случвало да ми бъркат лекарствата.... Rolling Eyes

# 211
  • Пловдив
С нищо не му предпазвам лицето в гъчканака из магазини примерно, в поликлиниката сме с часове и рядко пред педиатърката има някой друг.
Нямам инхалатор вкъщи.

# 212
Моля за съвет.
Моето дете (на 1 год и 4 месеца е) спеше много добре от 19и30 до 7и30. Нещо се случи от около 10 дена. Хайде приемам окей, че започна да се буди сутрин по-рано 6,6и30. Но сега се събуди и не иска да заспи. Онази вечер отново се събуди с плач, беше към 3 часа но го взех, погалих го и заспа. Сега от 2 часа и 15 минути е буден и не иска да заспи. Лежи, но не заспива, прозява се..Регресия ли е? Зъби ли са? Ваксината Морбили сложихме преди 10 дена, не знам дали е от нея нещо. Никога не ми се е случвало посред нощите да не иска да заспи и не знам как да постъпя. Няма температура. А през деня спа супер малко - само 1 час. Не знам. Притеснявам се.

# 213
Или зъби, или скок в растежа. Ако са зъби, би трябвало да проплаква. Ставали сме по нощите да играем в един период, не е много приятно, но нямаш избор. Grinning Ще мине, период е вероятно.
И аз се чудех за затворени помещения и измислих да слагам дъждобрана върху количката, но досега не съм влизала в магазин с бебето, само в болници и лекарски кабинети.
Дайте съвет за хубав инхалатор, че искам да съм подготвена.

# 214
От както се е родила само три пъти съм влизала с нея в магазин и още се чудя дали не сбърках 🙄но нищо й няма де гледам да се върне баща й и тогава пазаря,но деня минава 😕

# 215
Миналата година, точно по това време, в разгара на пандемията, трябваше да ходим всяка седмица с едното бебе в една от най-големите болници в Пловдив.  Ток ме удря още като се сетя. Носих я в кошчето, увита доколкото е възможно с одеало или пелена. Като се върнем в къщи всички дрехи отиваха директно за пране, кошчето се минаваше цялото със спирт. След 3 месеца ходене всяка седмица, трябваше и да я оперират и да лежим няколко дни в отделението. Що народ мина тогава през нея.. Е, в крайна сметка цялото семейство, барабар с децата, изкарахме Ковид, но доста по-късно, когато нямахме контакти с други хора. Божа работа...

# 216
От както се е родила само три пъти съм влизала с нея в магазин и още се чудя дали не сбърках 🙄но нищо й няма де гледам да се върне баща й и тогава пазаря,но деня минава 😕
И аз не ходя с тях в магазините. Голямото е ходило в мола под 5 пъти. Малкото нито веднъж.
В голям магазин голямото също е ходило под 10 пъти, малкото - веднъж. Ако се притеснявам, слагам дъждобрана и открехвам леко все пак да влиза въздух.
Инхалатор- ползваме на омрон от над 3 години. Незаменим!!!

# 217
На нас също ни препоръчаха Омрон.. Видя ми се мнооого скъп, обаче след като бяхме в спешното, лекарката като каза, че трябва да му направим инхалации, че ще е много добре да си купим и че ще го ползваме поне до 9 годишна възраст.. Най-евтиния бил 90лв.. Набързо отделихме пари и купихме какъвто дадоха в аптеката - на Pic solution - 130лв.. От вчера го ползваме, все още не мога да дам отзиви.. Освен, че като го пуснах първо аз се стреснах, а после малкият плака много, но пускам бебешка тв и сега свикна. Малко се стряска в началото, но поне не плаче...

# 218
Аз съм почти всеки ден с детето в магазин, готвено и аптека. Не сме имали проблем.

# 219
  • София
В магазини не сме го водили още. Мъжът ми пазарува или ползваме Ebag. Ако сме навън и трябва да се вземе нещо единият от нас остава извън магазина с малчо. Като ходим до педиатърката завивам кошчето само докато стигнем до кабинета с муселинова пелена като оставям място за въздух разбира се. До сега не сме чакали и директно влизаме в кабинета.

А за инхалатори много хвалят тези Agu. Ние не сме взимали. Ако се наложи тогава. Иначе на Омрон имаме уред за мерене на кръвно и е топ.

# 220
Върша абсолютно всичко с детето - магазин, до кухнята, до банката.

# 221
И аз всеки ден съм в магазин с нея,в събота бяхме в мола.Отидохме за отговор на рекламация и обиколихме малко двете.
Никога не съм дезинфекцирала вкъщи ,изобщо дезинфекант за ръце ползвам от много преди короната ,но друго не.

# 222
И ние абсолютно навсякъде сме с детето-магазини,банки,заведения,молове.И на почивки си ходим всеки месец,въпреки вируса.

# 223
Тъкмо се чудех и аз за излизанията до магазин. Примерно на разходка и да купим памперси. Все пак ще избягвам струпването на хора. То не че не ходихме на изследвания в най посещаваната лаборатория и то няколко пъти, че и пред педито често чакаме и има и други хора.
И да кажа, че и ние сме от тези спящи в едно легло с бебо. Това е ако не искаш през нощта да приспиваш бебе 1 час и след 1-2 часа да ставаш пак за хранене и приспиване. Надявам се, като минат коликите и ако почне да поспива по дълго през нощта да го върнем в кошарата.
Да попитам ползвате ли някакъв термос за вода? Знам, че трябва да е стъклен отвътре. Взех един от магазин за домашни потреби, но ми се иска нещо по качествено.

# 224
  • София
Дадоха ми да ползвам един термос на Авент, но е адски голям и тежък. Взех обикновена термо бутилка и ми върши перфектна работа.

Общи условия

Активация на акаунт