За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 22 008
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
И ние ходим на почивки. Но сега с локдауна едва ли ще ходим. Някаква вила с приятели евентуално. Ние и повечето ни приятели вече минахме вируса. Пазим се сктриктно само седмица-две преди посещение при възрастни роднини. Но те пък бабите и дядовците се изповаксинираха вече.

# 226
Не сме минали вируса,но моя близка живееше в голяма паника,работеше в тях,излизаше вечер само в парка до тях и накрая мъжа и дъщеря й и тя изкараха короната заедно.Тя най-тежко .
Ние я взимаме сутрин като огладнее ,то е между 3 и 5,в просъница я храни някой и после заспиваме.Ако я нахраня в нейното легло ще седи права един час и ще вика,мерси.По-добре да спим всички .Тази сутрин спахме двете до 9 часа,егати кефа.

# 227
Леле Бобчита Heart

Моето не е спало до 9... май никога, хахха

Но за да съм коректна към нея, тя ляга 19 30 - 20 00 и спи до 7 без драми, тъй че няма да се оплаквам сега...

# 228
Това е четвърти път да спи толкова дълго.Но пък за последните две седмици е трети,обичайно към7- 7.30 е кукнала и я връщам в кошарата й с някоя играчка за да дремна още половин час.

# 229
Месеци наред и моя юнак спеше от 19и30 до 7и30 ама... Регресия ли, зъби ли. Първо, че става в 6 6и30 макс вече, второ че тази нощ будува за 1 път до сега 3 часа 😁 тежко ще е май тия дни при нас.

# 230
Чакайте да сменим времето...кой знае тогава какво ще е.

# 231
Днес педиатърката ми каза че превантивно мога да капя разтвор лайка и ампули витамин ц в носа на бебка . Някой правил ли го е ?
Също ако може да ви запитам , малката е на 40 дни , вечер като че ли и се иска да спи повече от 8 часа , аз ставам да се цедя ,, но на 8я час започвам да се тревожа да не и пресъхне устата, да не да и има нещо да не може да се събуди  😂и я вдигам да я храня. Та въпроса ми е на 40 дни колко е нормално максимум да спи непробудно през нощта ? .
Пс: скоро сме на ваксина , имам бучка в гърлото : като мине ще ви споделя да спрете да ме хулите .

# 232

И аз се бях замислила скоро над това 🤔😂

сложно е, голяма е пауза от 8ч за 40 дневно бебе, слагай я на гърда да суче в просъница

# 233
Всъщност това че не се буди , не значи ли че не е гладна и не си ли правя лоша услуга да я свиквам и занапред да ме буди за ядене ? Тоест , изкоренява ли се този навик ? Примерно снощи заспя в 10 (яде в 9) и до 5 не се събуди . Аз я вдигнах накрая .

сложно е, голяма е пауза от 8ч за 40 дневно бебе, слагай я на гърда да суче в просъница

# 234
И аз бих будила и слагала на гърда в просъница на към около 6 час макс. И за Вас и лактацията е важно също. Пък и не знам, как е детето с наддаването, тези първи месеци се очаква доста агресивно наддаване от малчото също, което пак с ядене става.

Лоша услуга на 40 дни едва ли... има време за режими.

# 235
Абе супер ви спят дечицата.
Моят господин заспива към 19 - 19:30, но се буди 05:30 - 06:00. Flushed
До 8-9 не е спал никога майче.
Даже се чудя дали да не пробвам да му сложа една лъжичка бисквити от спелта към нощното мляко. Но те са без захар и не знам дали ще имат засищащ ефект.

ПС: Бобчи  аз се надявах много на тази смяна на времето, да почнв да поспива до по-късно, ама ще видим. Все имам едно усещане, че няма да се получи както го мисля. Grinning

# 236
Аз никога не съм я будила.От новородено си спеше минимум по 8-9 часа,че дори повече.Само,че беше на АМ (не е кърмена).
В последствие,когато започнаха зъбите имаше период,в който се будеше по 6-7 пъти вечер,за да търси мляко,а пиеше по 20-30мл.

# 237
Всъщност това че не се буди , не значи ли че не е гладна и не си ли правя лоша услуга да я свиквам и занапред да ме буди за ядене ? Тоест , изкоренява ли се този навик ? Примерно снощи заспя в 10 (яде в 9) и до 5 не се събуди . Аз я вдигнах накрая .

Ами всъщност малките бебета  влизат в режим на пестене на енергия и за това стават по-поспаливи и прави такава дълга пауза.Трябва вие на инициирате кърмене.Около 4ч трябва да е най-дългата пауза.Както тонид е казала, важно е и за лактацията.Нощните кърмения са особено важни за нея Simple Smile

# 238
  • Пловдив
Един-единствен път съм го будила, че беше ударил 12 часа сън, първите два месеца имам чувство, че постоянно спахме. Дори той повече, че аз се и цедях на 3 часа.

И до сега не го будя, когато писне за храна, тогава яде. И да стане сутрин, му давам играчка и си лягам обратно, така изкарваме до към 10, ако не иска да си играе може да го взема при мен и по някое време и той откъртва.
Не ползвам термос.

# 239
Заспа в 22 снощи стана в 6.15😭 ...събуди се веднъж само ..обикновено я свалям от кошарата да си играе, аз се излежавам да се освестя 😃

Общи условия

Активация на акаунт