За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 22 010
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Сложно е, много е дълга паузата. Както писа Марморис, е възможно да е влязло в режим на пестене на енергия. Това се получава ако има много дълъг интервал между храненията. Най-добре вкарай още 1-2 кърмения през нощта. При нас най-много 4-5 часа непробудно спане е имало - няколко пъти за по няколко дни. През останалото време на 2-3ч се хранеше нощно време. А през деня и по на често.
Забелязала съм, че когато легне рано или късно, винаги става по едно и също време сутрин. Макар че при нас няма режим и това се наблюдава за няколко дни. Joy а пък и вечерно време напоследък ми е трудно да я склоня да спи. И така например се случва да ляга след 10ч до към 11ч.

# 241
Не знам какво бих правила ако не си ляга до това време.Сигурно съм егоист,но искам да имаме време за нас двамата ,стига да не нощна мъжът ми .Или да се опъна на дивана с чаша винце.А за къпане,само вечер като спи се къпя,страхува се от сешоар,до скоро и от мокра коса или увита в хавлия.

# 242
Какъв егоист, на бебетата им трябват отпочинали майки с всичкия си. Аз моето го слагам в 20.00 най-късно, че после да си правя моите си неща. Даже не домакинска работа, а моите си хобита или нещо с мъжа ми. Ама сега с бременността е тъй че детето ляга в 8, аз в 9, хаха
Ама и предния път бях такава поспалива.

# 243
Пиша се към отбора на "егоистите".
Не съм спряла да правя 2 от най-любимите си неща след като го приспим - да чета книги и да играя на PlayStation. 😆
Успявам ли да намеря по малко време за вебе си вечер всички са по-доволни, и аз и бебчо и мъжът ми.

# 244
И аз съм в този отбор. Хапваме като заспи, пием вино, говорим си, гледаме филм. Или пък нещо правя за себе си. Simple Smile

# 245
И аз гледам до 8ч да е заспал, а лягам към 12. Аз също имам нужда от време за себе си, дори и нищо да не правя. Понякога обаче не успявам да го приспя до 22ч, а на другата сутрин пак около 7 се събужда.

# 246
Тони,не знаех че си бременна!
Да,правя си маска,гледам тв,че пред нея не пускаме ,и около 00 си лягаме и ние.

# 247
Нормално е новородените да кихат, но до кога? Моето е на 2 месеца и половина и от няколко дни киха доста. Започне ли 2-3 пъти на веднъж, даже и тази нощ докато спи. Как да разбера дали е нормално или сме я разболяли, няма Т, хапва си нормално, има много мръсни пелени, страх ме е защото утре сме на ваксини, да ги отлагам ли заради кихане само?

# 248
Бобчита, и аз не знаех до скоро, ранна бременност съм още. Ама нали е интернет, всичко може да се казва от рано като сме анонинимни Joy Joy

Аз чета, гледам youtube и си свиря на инструмента. Или ни идват гости и лафим с тях до към 11, или зум кол с приятели. Или с мъжът ми може да гледаме някой филм или някоя настолна. Това са в общи линии опциите.

И даже като ми пораснат децата, дано успея да ги науча, че в 20.00 всеки е нахранен и умит в стаята си. Може да се чете или практикува хоби (стига да не е барабани), не е нужно да се спи, но е нужно да си стоят в стаята и да са тихи.

Тони,не знаех че си бременна!
Да,правя си маска,гледам тв,че пред нея не пускаме ,и около 00 си лягаме и ние.

# 249
  • София
И аз приспивам,и после с мм Дори и сега,когато са големи.Понякога само малката,все пак има и друго дете,имащо нужда от внимание.

# 250
Как ги научавате да лягат рано? Моето преди 21 не иска и да чуе за легло. Обикновено заспива между 21:30-22 часа. Дори сутрин да е станала в 7ч пак ляга късно. На обяд обикновено спи около час и половина, рядко повече. Като е хубаво времето излизаме по 2 пъти, вкъщи бяга и играе. Изморява се, но пак ляга късно.

# 251
Аз мойто не съм го научила. Сам си го направи така, като не винаги е успешно. По едно време се приспиваме до 1ч! Бях се побъркала хахаха няма заспиване. Обаче не си спомням точно кога и как успяхме да минем към 7-8-9ч

# 252
Буги, мести с по 10-15 мин всяка вечер. Проявявай упоритост, ако не стане 2 3 4 вечери - нищо, продължаваш. Също виж, какъв е интервалът на будуване за съответната възраст и го буди навреме от последния дневен сън детето.

Но и аз като Пистачо, моето винаги рано е лягало, аз настоявам, но и тя никога не е приспивана с часове. Като новородено заспиваше в 21 и оттогава дърпаме надолу до 19 30, което стана към 5 месец. От тогава ляга в този интервал 19 30 - 20 00, зависимост от кога се е събудила от следобеден сън. Но не разрешавам да е след 16.15. Будя я.

# 253
Моите деца И в това се различават. Голямото едва го слагахме да спи в 23ч. Кофти режим му бях направила, не заспива и не заспива това дете преди 23.
Малкото не го ли сложа в 20ч настава жесток рев . Единия може да бъдува много, другия си държи на лягане в 20ч

# 254
  • София
Рядко ляга след 20:30. Ако заспи по-късно после се буди по-рано. Вчера следобедната дрямка стана бая сън от 2 часа и половина и се принудих в 19:30 да го събудя. Днес се събуди в 6:30, но вечерта не е ставал.
С ММ също сме егоисти. Искаме си нашето време вечер.

Иначе малкият не е на кърма, на АМ е и още се случва рядко да не се буди въобще вечер за хапване (5+++). До преди месец ставаше и по 2 пъти. Така че го буди бебето по-добре (въпреки че не съм привърженик спящо бебе да се буди, но понякога трябва).

Общи условия

Активация на акаунт