За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 509
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Зъбите са гадно нещо, малкия дори понякога вдига температура за по една нощ. Но според мен са за предпочитане пред коликите... Поне мога да му помогна с нещо и знаем, че ще мине за няколко дни, няма го онзи жален рев всяка нощ

# 391
О естествено спрямо коликите 😐😐😐 ние сме на 5++ и на скоро ни отминаха така че без коментар 🤭

# 392
От зеленчуците ми остана да въведа зелена чушка,но се чудя как да я обеля Rolling Eyes
Готвя на пара и се чудя дали да не сваря за кратко само чушката,после да я обеля и да я пусна на пара пак с останалите зеленчуци. Или да я изпека във фурната? Дали мога да я съхранявам обелена  във фризера за по-лесно?

# 393
От зеленчуците ми остана да въведа зелена чушка,но се чудя как да я обеля Rolling Eyes
Готвя на пара и се чудя дали да не сваря за кратко само чушката,после да я обеля и да я пусна на пара пак с останалите зеленчуци. Или да я изпека във фурната? Дали мога да я съхранявам обелена  във фризера за по-лесно?
Аз я правих само на пара, после много лесно се бели

# 394
  • София
Зелената чушка и аз само на пара и после я беля. Но ако е някоя по-тънка е зор, тези по-месестите много лесно се белят.

# 395
Ами месеста съм взела,но след като я сготвя на пара може ли да я нарежа на парчета и да я съхранявам във фризер за бъдещи пюрета?

# 396
Нормално ли е коремчето на бебе на 2 седмици да е леко подуто и да изглежда голямо? На пипане е добре, не е твърдо. Нормално се усеща. Храним се минимум 8-9 пъти на ден с кърма, но от (антиколик) шише. Пием и colief капки с лактаза по предписание от педиатър. Дори коликите му отшумяха, спокоен е и не плаче много. Не му е твърдо коремчето, и с таткото не знаем дали не откачаме напразно в момента 😅 пък да звъним за всяко нещо на педиатъра, направо ще я подлудим.

Ние бяхме буквално с жабешко коремче 🤭 сега сме на 5 месеца вече се оправи .. беше така от коликите 🤭🤭 педито всеки път ксзваше , че бебето е пълно с колики 😊 но за ваше успокоение питайте ако искств педито , все пак те са за това

Дано да се оправи бързо, че педиатър много от рано ни диагностицира с колики. Едвам 1 седмица бяхме, и сега с капките почти нищо няма. Почвам да се съмнявам колики ли са били или е бил преуморен или не знам и аз. Дано така да се задържи, със затишие на каквото и да е било обаче с това подуто коремче... Дето се вика първо бебе е, от въздуха се шашкаме 😅

# 397
Леле го нова тема имало, аз се чудя защо е толкова тихо... Шматка съм Simple Smile

# 398
Дух,и аз се чудя къде изчезна,тя не разбрала нашта  Grinning
Аз се бях затюхкала,че само два зъба има и днес гледам и горе двата избили,подават им се връхчетата.Аз май съм казвала,че й взехме кехлибарена огърличка ,не знам от нея ли е,но досега не сме усетили зъбите.Предните два пробиха след двучасово мрънкане,гушках я,взех я в нашето легло и като станахме ги видях.Сега предполагам,че тези двата щом са пробили няма да я боли .Няколко вечери се будеше и я мазах с гелче и това беше.

# 399
Тия гелчета помагат ли, Бобчи? ЛЛ каза, че нямало смисъл. Като се сетя с коликите как изпробвахме почти всичко и нищо не помогна, не ми се хваща на хорото и за зъбите и накрая пак да няма ефект.

# 400
Ми не мога да кажа,че правят чудеса.Веднъж в една аптека ме питаха "какво сте пробвали до сега?",което говори много.Калгел и Мундисал имат ефект,аз съм я мазала няколко пъти като е била крива вечер.Като цяло на сто процента нищо не помага.И камомила имам,но много трудно я троша и така си седи.

# 401
Grinning е как да разбера като две седмици спим по 4-5 часа на пресекулки Joy
Не мога да си избера столче за хранене

# 402
Ако можеш иди ги виж на живо,някой много се клатушкат едни такива паянтови .Иначе няма кой знае каква разлика.

# 403
Sad в карантина сме.... Явно ще се чака по нататък

# 404
  • София
Синът ми се роди със сини очи,промениха се на зелено и е светло кестеняв.
Малката е с тъмни,и такива останаха, да лбоки,безизразни кафяви.

Общи условия

Активация на акаунт