За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 515
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Като се роди крачетата от глезените на долу бяха изкривени навътре, от там и Ахилесовото сухожилие е много късо. Също ни каза, че ставите са и много еластични, даже ми показа с палеца на ръката и.  В нашия случай това е добре (не знам по принцип как е) , намаля шанса за рецидив след време.

# 376
Не е зле със ставите,ако видиш моите пръсти как се огъват ..Еластичните стави имат по-голям обем на движенията.
Моя позната също така роди детето си ,и те ходиха при него и тя ми го препоръча.

# 377
Вкъщи ходи по чорапи.(тя така си и проходи вкъщи по чорапи)
Обувки -ботуши имаше едни от Лидл само да й топлят тогава не ходеше и естествено не уцелих номер.😃
Дадоха ни пробно на заем кк станаха й походи малко с тях навън,после й купихме нови кк тип спортни с цип и лепенка.Удобни са й.
Цената е поносима засега е с тях.
За лятото ще търся други сигурно и по-голям номер вече ...някакви сандали(бях чела че е хубаво да не са открити пръстите ако падне да не ги удари)

# 378
  • София
Не до падане толкова,а масово ходят на пръсти и с отворени отпред ги жулят.Синът ми до 5 г не му слагах сандали,само маратонки.

# 379
Моите и двамата сина са със сиви очи, като моите. Мъжът ми е с пъстри очи.

# 380
Аз и мъжът ми сме с кафеви очи. Малкия е със сиво-зелени, като на майка ми. Не се промениха въобще. На 1 год и 4 м. е Simple Smile

# 381
Аз съм със сини, мъжът ми е с пъстри. Едната близначка е със сини очи и руса коса, другата с пъстри очи и тъмна коса. Все едно две майки са ги раждали.

# 382
  • София
Лично аз категорично мнение за цвета на очите не мога да дам.
На брат ми цветът на очите се промени в пубертета.
На дъщеря ми - 3-4 год. възраст.
Синът ми - от година насам може би (в мом. е на 12).
Става дума за промяна на цвета от синьо към зелено/пъстро.

# 383
Нормално ли е коремчето на бебе на 2 седмици да е леко подуто и да изглежда голямо? На пипане е добре, не е твърдо. Нормално се усеща. Храним се минимум 8-9 пъти на ден с кърма, но от (антиколик) шише. Пием и colief капки с лактаза по предписание от педиатър. Дори коликите му отшумяха, спокоен е и не плаче много. Не му е твърдо коремчето, и с таткото не знаем дали не откачаме напразно в момента 😅 пък да звъним за всяко нещо на педиатъра, направо ще я подлудим.

# 384
За цвета на очите съм чувала, че ако са светли - може да останат такива, може и да потъмнеят. Обаче ако са тъмни (кафяви) ще останат такива. Моят син се роди с много тъмносиви очи, които още първия му месец започнаха да покафеняват и от втория вече ясно си личеше, че ще са тъмнокафяви.

Аз да попитам - почти му е избило първото зъбче, с всеки ден става все по-кисел, реве от нищо, не иска на ръце. Вчера за пръв път едвам спахме през нощта. Будеше се през час-два със силен рев и се успокояваше само в моите ръце или като суче. Досега такова чудо не е било, дори в периода на коликите поне през нощта спеше с по-дълги паузи. Може ли да е от зъбките това?

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 08:15 от Hydra 💙

# 385
Нормално ли е коремчето на бебе на 2 седмици да е леко подуто и да изглежда голямо? На пипане е добре, не е твърдо. Нормално се усеща. Храним се минимум 8-9 пъти на ден с кърма, но от (антиколик) шише. Пием и colief капки с лактаза по предписание от педиатър. Дори коликите му отшумяха, спокоен е и не плаче много. Не му е твърдо коремчето, и с таткото не знаем дали не откачаме напразно в момента 😅 пък да звъним за всяко нещо на педиатъра, направо ще я подлудим.

Ние бяхме буквално с жабешко коремче 🤭 сега сме на 5 месеца вече се оправи .. беше така от коликите 🤭🤭 педито всеки път ксзваше , че бебето е пълно с колики 😊 но за ваше успокоение питайте ако искств педито , все пак те са за това

# 386
И нашето коремче беше така, споко.
Никненето на зъбите минава по същия начин-будене през нощта с рев или с писъци, на час-два, в лошите случаи през 15 минути. Направо могат да ти изкарат акъла понякога.

# 387
Hydra, сигурно е от зъбите. Моето се буди често при никнене. И мен само кърменето ме спасява. То си е супер, щото не друсаш на ръце, може да предремеш и ти. В сравнение с всички други варианти за успокоение е най-щадящо за майката.

# 388
Иначе мисля че и нас ни мъчат зъбките 🤪 постоянно бъркане в устата , всичко което се намери , види веднага отива към устата и ако не успеем следва рев😐 особенно вечер към 6 часа почва едно чесане на венците и няма успокояване .. иначе два пъти така през нощта се събуди и будуваше от 3 до 6,7 часа 🙂

# 389
  • София
При нас освен буденето с пищене нощем, вече 3-4 дни само иска да е гушнат, трудно се успокоява. Ако захапе някоя по-твърда играчка почва жесток рев. Едните чесалки са на такава дръжка и като я захапе е чудо. Вчера заспа към 21:00 и се буди през час-два отново, като на копче се буди между 3 и 3:30 сутринта и поне час се носим, дъвчат се всички неща, които се набарат в тъмното, пие се вода, мажем го с гелчета, гледа се през прозореца и после още 2 часа сън и е кукуряк (за разлика от мен и баща му). Поне днес виждам, че е слънчево и ще излезем навън малко да го разсеям от тия венци и да позяпа квартала. Да избиват тия зъби първите и дано нататък стане по-леко:grinning:

Общи условия

Активация на акаунт