За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 440
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Много майки дават безглутенови бисквити с АМ. Може да видите състава на тези. Аз ще започна да давам като вкарам млечните, или като му избие някой зъб.

Не сравнявайте децата си с останалите, няма как дете на двама ниски и слаби примерно родители, да е еднакъв калибър с дете от баща 2м и 130кг. примерно.

# 631
  • София
И при нас е така,моите имат голяма сестра и тя е едра като мм и малката върви така Синът ми е слаб и фин като мен,другите са отбор кюфтета Grinning

# 632
  • Германия
Всеки ден излизаме. Количка не ползваме откакто проходи. Днес намерихме отворен парк на няколко километра от нас, че заради пандемията ни затвориха яко. Имаме пързалка вкъщи, за да изразходва енергия, когато вали или не можем да излезем. Тича, пълзи и танцува, катери се по дивани. Всичко изглежда нормално. Не е проходила трудно, даже доста бързо, за тези килограми.

# 633
  • София
Малкият също си е едричък. На 6+, последно го мерих 71см, 9кг. Стъпалото пробвах да го меря, защото искам някакви обувки да взема (че все е с един свален чорап) и е някъде 11см, но не беше стъпил на земята, та не знам колко точно е реално. С татко му хич не сме едри, ама има едни огромни индивиди назад в родата. Ама знам, че като проходи ще се втали малко.

Видях, че сте говорили за бисквитите на Пласмон. Аз ги гледах, защото се чудих дали да не заменя кашите с тях, обаче нещо състава не е много ок. Ще си хапва плодове.

# 634
Бисквити купих на Боровец с банан да си гризка ...не успяваше- чупеше половината и се давеше съответно аз бъркам да я вадя,но сега се научи с малко тренировки най вече със солети 😃
Началото на март 75см ,9.500 кг (една г и 2 м)
В момента  19/20 обувки на кк 😃😎

# 635
Мели,детето на моя приятелка беше бухта не ми,втасал козунак .Майката е пищна,но не дебела,бащата е едър.С годините се източи ,постепенно си стана съвсем нормално за годините.

# 636
Снощи и заспа и се събуди за няма и час😭....не стана да заспи в кошарата взех я легнала в мен и се люлеехме на стол,но коремчето й пукаше/къркореше😭..и друг път се е случвало какво да дам пробиотик ли ?Някакви предложения 🙄
1г+2м.

# 637
Мими, и ние снощи бяхме така. Рева до 1:30.Мислех,че са зъби, мазах с гел, чак Нурофен дадох, но нямаше ефект. Плачеше все едно имаше колики и пръцкаше. Яде картофена супа за вечеря,но не мисля, че е от нея..

# 638
Мими, и ние снощи бяхме така. Рева до 1:30.Мислех,че са зъби, мазах с гел, чак Нурофен дадох, но нямаше ефект. Плачеше все едно имаше колики и пръцкаше. Яде картофена супа за вечеря,но не мисля, че е от нея..
Незнам какво да й дам ....на обяд яде нещо с карфиол пюре на хип..вечерта ам.😭

# 639
Да не е от карфиола? Нали е газообразуващ попринцип.

# 640
Нещо за успокояване на коремче според мен може да се даде. Пробиотика не е ли с натрупване? Т.е. от един прием не знам дали ще има ефект.

# 641
  • Countryside
Мен затова ми е трудно да намеря точната лятна количка, че определен сенник искам Grinning
Преди в Джъмбо продаваха допълнителни сенници за количка, връзват се с връзки, дано още ги има, да не те пратя за зелен хайвер. Но не си избирай количка само заради сенника.

Мими, всякакви от рода на зелето дразнят коремчето, хубаво е с тях да се подхожда като с бобовите, т.е. да не се прекалява. Дай пробиотик и нещо за газовете, питай педито какво точно.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 09:57 от Г-жа Букет

# 642
Да,да знам броколите и други са газообразуващи и гледам да не прекалявам уж ама да й разнообразя малко ...

Днес след поредния изсипан чувал/леген/чанта/кош с играчки ....ми кипна 😄 прибрах всичко оставих десетина играчки и толкова ....пренасити се това дете,само разхвърля,
понякога прибира ....
По колко играчки давате на детето ?

# 643
Мими,моето има стая за игра и всичките й играчки са там.Играе с каквото и колкото иска.Не крия играчки.Разнася си ги из апартамента,бута колички,но после си ги връща в стаята.Е,не ги подрежда,но пък поне са пръснати само из стаята й 😂

# 644
  • Countryside
Мими, тоя номер с прибирането на играчките работи безотказно, после им се радват като на нови, говоря за деца под 3г. Няма нужда да са заринати с играчки, пренасищат се и не се заиграват. Например под 3г дъщеря ми имаше много малко играчки, защото можех да контролирам, но след това става страшно.

Общи условия

Активация на акаунт