За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 437
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
За играчките не е важното само да се сменят, а и как изглеждат, дали имат образователна цел...
Според метода, примерно, на деца до три години не бива да се дават играчки, изглеждащи като митични същества-дракони, еднорози и тнт., за да развиват сами фантазията си.
В Германия има детски градини, в които се възпитават по методите на  Монтесори или Валдорф.

# 661
Ох, хич явно не сме по този метод с играчките! 😆
Имаме всякакви чудесии - дракон, динозавър  някакви странни хибридни животни и тнт.
Досега не съм се сещала и да ги ротирам, защото той ходи и си взима каквото му е интересно.
Но, да, сещам се коя е книгата за метода Монтесори и ще взема да  прочета.

# 662
Нищо не съм подслушвала. Става дума за моето дете и нейната баба (майка ми) Joy Joy

Както казах методологията има много неща да се знаят и прилагат. Играчките са дребен детайл, ама понеже стана дума.

# 663
Така е, съгласна съм за подслушването. Просто застанах до нея, за да сваля малката. Не беше коректно от моя страна. И го споделих не за друго, а като пример. Защото реално някои баби успяват да се намесят в начина на отглеждането на децата. И майките изпълняват техните съвети. Абе темата с бабите е дълга... Не ги нареждам, просто в добрината си съветите им са остарели, понякога вредни, друг път полезни. Simple Smile
Имат причинно-следствена връзка за някои неща под 3г. Wink Не ги подценявайте децата.
Това с наградите и наказанията няма да се изкорени скоро по нашите земи. По-рано на площадката една баба разпитваше по телефона, дали са дали на детето бисквитка, затова че се е изпишало на гърнето...
Явно са ви малки децата. Конкретно описания пример няма да коментирам, бабата така си знае, така си бае. А колко пък е редно да се подслушват разговори, че и да се коментират в публични форуми също няма да коментирам.

За малки деца под 3г този подход не работи, защото не правят връзката причина-последствие, та толкова за бисквитката и гърнето.

# 664
Ние пък нямаме такива фантастични играчки като дракони и т.н.дали защото е момиче или защото аз не си падам по такива ...😄Има домашни животни 😄(кон,куче-любимо,всякакви варианти,слон,жираф,крава,заек и подобни )

# 665
За наказанията ми е ясно, но защо без похвали? Как тогава ще насочиш детето към добри държание и навици? Сигурно е описано в книгата, но тепърва ще я търся, а и тук много добре обобщавате идеите. Flowers Hibiscus

# 666
Ще дам супер пример от една от книгите, забравила съм от коя точно...

Една майка все хвалила детето си, като сподели играчки. Е, оказало се, че когато майката не е в помещението, детето НЕ споделя нищо.

Идеята е, че децата трябва да изпитат ползите от добрите постъпки, а не да търсят "наградата". Похвалата на родител е награда.

В случая се даваше пример, че правилното е, майката да каже нещо от рода на "Виж еди си кое дете, колко се зарадва, че сподели играчките си".

# 667
Здравейте, искам да ви питам това дали е нормално, тк почвам вече да се чудя дали имаме някакъв проблем. Синът ми е на 5++ и като го слагам полузаспал, или като преминава в по-леки фази на съня, размята ръце, започва да си пипа лицето или да ги яде, което почти винаги води до събуждане. От няколко седмици опитвам да спра да го повивам, но все не мога заради тези неконтролируеми движения.
Нормално ли е това, до кога ги движат така тея ръце?

# 668
Здравейте, искам да ви питам това дали е нормално, тк почвам вече да се чудя дали имаме някакъв проблем. Синът ми е на 5++ и като го слагам полузаспал, или като преминава в по-леки фази на съня, размята ръце, започва да си пипа лицето или да ги яде, което почти винаги води до събуждане. От няколко седмици опитвам да спра да го повивам, но все не мога заради тези неконтролируеми движения.
Нормално ли е това, до кога ги движат така тея ръце?

Аз мисля, че е нормално. Моят е на 5 месеца и също си търка лицето и се мята. Опитайте да му хванете или притиснете ръцете за няколко минути. При нас действа. Ако е започнал да се обръща, не трябва да го повивате вече,не е безопасно.

# 669
Мами, някой ще ми препоръча ли бебешка кошарка, която да мога да сложа с лице към спалнята ни, тип next to me? Намирам само на chicco, които са много скъпи. Има ли други марки и модели с това предназначение?

# 670
Кика бу ,Чиполино и Кенгуру имат ,около 100 лв.

# 671
Мами, с какво мажете кожата на бебетата, след баня? Става дума за бебе на три месеца. Приключвам с едно шишенце масло на Мустела, но нещо не ми хареса. Може ли с кокосово?
По съвет на педиатъра, заради обрив взех детски лосион на Биодерма, но не ми харесва, много силикон съдържа и като го намажа, направо лепне гадно, като евтин крем...
До каква възраст можете кожата след баня?
Още едно питане-малчовците ви хълцат ли, че моето много хълца, буквално половин час преди хранене и се изнервя и плаче от това.

# 672
Аз ползвам Юриаж.Много съм доволна.Покрай малката и аз го ползвам 😂Баща й пък ползва душ-гела й понякога😂

# 673
Мами, с какво мажете кожата на бебетата, след баня? Става дума за бебе на три месеца. Приключвам с едно шишенце масло на Мустела, но нещо не ми хареса. Може ли с кокосово?
По съвет на педиатъра, заради обрив взех детски лосион на Биодерма, но не ми харесва, много силикон съдържа и като го намажа, направо лепне гадно, като евтин крем...
До каква възраст можете кожата след баня?
Още едно питане-малчовците ви хълцат ли, че моето много хълца, буквално половин час преди хранене и се изнервя и плаче от това.
И моето детенце до към 5-6 месеца много хълцаше. Много като време и като пъти. Нормално е. Относно мазането, сега е на 1г. и 4 м. и все още мажа след всяко къпане. Като по - малка беше с АД и най - добре и влияеше тази серия на А Дерма. Все още си го ползвам същият крем.

# 674
С нищо не мажа тялото,кожата е нормална и не виждам смисъл .

Общи условия

Активация на акаунт