За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 431
  • 756
  •   2
Отговори
# 675
В началото мажех с Мустела, не ми хареса.
След това взех на Юриаж, доволна съм.
Но и аз подобно на Бобчита мажа само понякога, а не всеки път след баня.
Може би 1-2 пъти в седмицата. Simple Smile

# 676
Мами, с какво мажете кожата на бебетата, след баня? Става дума за бебе на три месеца. Приключвам с едно шишенце масло на Мустела, но нещо не ми хареса. Може ли с кокосово?
По съвет на педиатъра, заради обрив взех детски лосион на Биодерма, но не ми харесва, много силикон съдържа и като го намажа, направо лепне гадно, като евтин крем...
До каква възраст можете кожата след баня?
Още едно питане-малчовците ви хълцат ли, че моето много хълца, буквално половин час преди хранене и се изнервя и плаче от това.

А-дерма по препоръка  на педито , много съм доволна 😊
- да и моята бебка много често хълцаше , и сега продължава на 5+++ но вече не е толкова често.. при мен помагаше да я слагам на гърдата за минутка и й минаваше 😊

# 677
Биодерма и Адерма съм ползвала. Ок са и двете. Мажех до към 4-5 месец. Сега мажа само колената и бузите

# 678
  • Германия
Дъщеря ми все още я мажа след къпане, тя е на 4г, но я къпя 1-2, най-много 3пъти в седмицата. Тя е с АД и определено има нужда от мазането след баня, защото водата ѝ изсушава кожата доста

# 679
Здравейте, с какво и как могат да се правят инхалации, при запушено носле на 10месечно бебе. ( при липса на инхалатор)

# 680
Здравейте моичета! Има ли някоя с отзиви за Babe pediatric козметиката?
До сега ползвах душгелче на Event, но реших да взема на Babe шампоана за кръсти, крем за подсичане и тоалетното им мляко. Та се чудех да сменя ли основно душ гела и шампоана? Та някой с отзиви за тях?

# 681
Мами, с какво мажете кожата на бебетата, след баня? Става дума за бебе на три месеца. Приключвам с едно шишенце масло на Мустела, но нещо не ми хареса. Може ли с кокосово?
По съвет на педиатъра, заради обрив взех детски лосион на Биодерма, но не ми харесва, много силикон съдържа и като го намажа, направо лепне гадно, като евтин крем...
До каква възраст можете кожата след баня?
Още едно питане-малчовците ви хълцат ли, че моето много хълца, буквално половин час преди хранене и се изнервя и плаче от това.

С нищо не мажа кожата след баня. Не виждам смисъл. Кожата му е супер. Масажите правя с олиото на Wooden Spoon. Използвам и техния крем против подсичане, че много му се подсича задника буквално от въздуха.

Хълцат, чв и още как.

# 682
А на български книга на монтесори някаква има ли? С малкия трудно ще се фокусирам на английски да чета.

Аз имам куче. Едно от най важните правила при обучението на куче е е да се чувства като малко дете в сладкарница. На всяко нешо се казва Браво с тон сякаш е пилотирала космически кораб. Не виждам защо да не изградя подобен подход и у детето си. За мен е важно да има усещането от съвсем малък, че се правя добре с живота. И ще му викам браво даже като се качи сам на пързалката и то с тон сякаш е открил лекарство за ковид.

# 683
Аз никога не съм се замисляла за похвалите по този начин. Просто съм толкова доволна като направят нещо сами, че от вътре ми идва да им кажа браво.

# 684
За всяка една тема има толкова много разнопосочни мнения, че почти се отказвам да се допитвам до някого, различен от медицинско лице или специалист, най- малко пък от форум, как да си възпитавам детето. Тук съм за да се информирам как се движи съзнанието на съвременната майка. Мисля, че всяко залитане и следване на точно определен метод са обречени на провал, защото обществото, в което детето ще расте има твърде различни възгледи. В един момент, в процес на възпитание, то ще забележи че при него е различно и е твърде вероятно да се обърка, и е твърде вероятно също и мега ентусиазираната майка да изгуби хъс след две години и детето да затлачи, принудено само да търси оцеляване. Всеки трябва да вземе от всичко по малко, но възпитанието по точно опеделен метод е кауза пердута. Мое лично мнение. Simple Smile

# 685
  • София
Аз рядко хваля и награждавам.
Оставям ги само да правят повечето неща и ако не успяват тогава да търсят помощ.

Хваленето за всичко бурно с ентусиазъм понякога е нож с две остриета Създава един момент в дг или училище,когато детето прави всичко ,а похвала нЕмаа.

# 686
Аз рядко хваля и награждавам.
Оставям ги само да правят повечето неща и ако не успяват тогава да търсят помощ.

Хваленето за всичко бурно с ентусиазъм понякога е нож с две остриета Създава един момент в дг или училище,когато детето прави всичко ,а похвала нЕмаа.
Дам и това е така Simple Smile

# 687
Хваленето и награждаването нямат нищо общо със самостоятелността. Можем да ги оставим сами да се оправят, но после да ги поощрим за положените усилия. Следвам принципа, че детето може да се похвали само за положено усилие, но не и за лично качество. Примерно, когато се старае и изписва буквите четливо, но не и затова, че е красиво и високо. Ествствено, всичко с граница и до време, просто за да разберат, че да се стараеш в нещо е хубаво. Награждаването обаче ми е абсолютно неприемливо. Кучето да, защото не разбира, човека обаче има реч и е ок да я използва. Плюс това създава асоциация между успеха, щастието и яденето...

Междудругито, страхотна асоциация с възпитанието на кучето. Колкото инстранно да звучи, намирам доста общо. Дете имам едно, ама имам четири кучета Simple Smile

# 688
  • София
Да съм написала,че има общо?
Две отделни изречения на нов ред.

# 689
За мазането - имах мостра на юриаж и мажех с него. Сега минавам на лосиона на мустрела. Олиото ми е трудно да го ползвам, но ние не къпим всеки ден и не слагам по много. Гледам гънчиците да намажа.

За подхода като към куче и аз се сетих. Преди 5 години кучо минаваше същите периоди като бебо. Учих го да пишка вън с наградки, но притеснителното беше, че свикна като пишка да има награна и известно време си я търсеше. Свършва работа, идва, гледа ме и чака.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 13:55 от miss_chichi

Общи условия

Активация на акаунт