За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 21 428
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
За похвала й казвам само Браво, но не изпадам в еуфория, а съвсем с нормален тон.
Мажа с олиото на Хип много ми харесва аромата Simple Smile 😄♥️
Като цяло нямаме нужда от скъпа козметика,няма проблеми с кожата.Не съм й купувала нищо специално.

От вчера й е пламнало дупето ...много подсечено..

# 691
Аз нямам предвид да ходя като клоун с широка усмивка и да викам йей бравоооо.  Но ако се е качил сам на пързалката и е положил усилие да го направи, да разбира се, че ще кажа браво. Споменах го понеже някой беше казал, че не е нещо особено. Ами всъщност е. Имам двама племенници, на 14 и на 8 още от бебета ги водя по паркове и градини и знам какво усилие е за малко детенце да качи дори бордюр на тротоара. Зс това когато се справя сам и се е потрудил, ще похваля винаги.

# 692
  • Германия
Аз мажа с млякото на мустела след баня. По препоръка на педиатъра спрях да я къпя през ден, но пак взеха да излизат тези сухи петна, пъпки. Дали да не пробвам нещо друго? Много и е суха кожата. Особено отстрани на бедрата. Къпя, мажа пак е грапава кожата.

# 693
  • Несебър
След още един преглед при дерматолог за АД ѝ взехме на Avene xeracalm. От всичката изпробвана до сега козметика съм най-доволна от това.

# 694
Аз като се е подрудила й казвам " Сигурно си много доволна/горда от себе си". Понякога, понякога я оставям да си е доволна и без да съм на всяко гърне медурия. Когато ми помага с миялна, пералня и т.н., винаги й благодаря като нормален човек за помощта. Виждала съм с очите си, как бравосването й разваля концентрацията, така че ако не ме погледнала не реагирам, само ако потърси реакция.

И аз не следвам всичко от Монтесори, разбира се. Монтесори практиките изключват игри с въображаеми/вълшебни неща. Например, говорещ заек, имперсонификации на животни, а тя има маса такива книжки лично от мен купувани. Също по Монтесори, дейностите трябва да имат ясен очакван резултат, а open-endedигрите остават на заден план. Моето пък предимно с open-end работи се занимава. И така Simple Smile

Съгласна съм, че никоя методология не е приложима на 100% вкъщи. Виж, ако го водиш детето в Монтесори градина/училище, там сигурно си ги спазват практиките.

# 695
  • Седмото небе
Здравейте моичета! Има ли някоя с отзиви за Babe pediatric козметиката?
До сега ползвах душгелче на Event, но реших да взема на Babe шампоана за кръсти, крем за подсичане и тоалетното им мляко. Та се чудех да сменя ли основно душ гела и шампоана? Та някой с отзиви за тях?
Аз ползвам за моята бебка тази козметика, много съм доволна. Добре и понасят нещата. Тя е с много, много суха кожа от раждането. Имаме шампоана против крусти, гел за миене на дупе (ползвам рядко), лосиона с омега к-ни и олиото за душ са от серията за атопична кожа, крем за дупето. Всичко и влияе много добре. Педиатърката каза, че забелязва значителна промяна към подобряване на сухотата.
Когато стане по-топло и кожата вече не е толкова проблемна, ще и взема стандартните хидратиращи душ-гел и лосион за тяло от Бабе педиатрик. Когато съм доволна от нещо рядко правя експерименти, по принцип и за всичко.
След къпане започнах да я мажа и с олиото на Бебо, много е подходящо за масаж. Тя е видимо доволна, когато я разтривам лекичко. След обличане въпросното олио попива сравнително бързо, а не остава по дрехите. С другите техни продукти евентуално бих разнообразила, ако реша тези, които похвалих горе.
След тежкото бебешко акне, което много трудно изчистихме, кожата и е много по-свежа с хидратиращия крем за чувствителна кожа на Мустела. Техен пак е и крема против крусти.
Много би ми се искало да сведа до минимум нещата, че са почти колото моите, но с толкова проблемна кожа засега няма как. Дано по-скоро можем да минимизираме продуктите.

# 696
  • София
Мажа евентуално 1-2 пъти в седмицата. И то ако му е станала суха кожата. Ползвам на Джонсънс козметика - олио, мляко и душ гел и миришат много хубаво. Къпем го през ден иначе му изсъхва много кожата, а сега няма проблеми.

И малкият сега се подсече доста. Досега чак толкова не се е случвало. Бепантен и пудра помогнаха. Вчера беше пламнал, днес почти нищо няма.

С крусти се преборихме точно за една седмица. Аз не взех специално олио, а ползвах това за тялото на Джонсънс. Три пъти с него и нямаше помен от тях, но и не бяха много първоначално.

# 697
И малкият сега се подсече доста. Досега чак толкова не се е случвало. Бепантен и пудра помогнаха. Вчера беше пламнал, днес почти нищо няма.
И аз останах доволна от бепантен. Вече само с този крем мажа дупето профилактично.

# 698
  • София
Да вметна,че бепантен и при изгорено,прижулено действа много добре.

# 699
Спрях да ги мажа миналото лято като почнаха жегите. Бяха на 6-7 месеца тогава. От тогава не съм ги мазала нито 1 път, но и двете са си с нормални кожи, не сме имали никакви проблеми.

# 700
Ако детето ми се справи успешно с някакво предизвикателство, просто и чисто бих казала "Браво, виж как успя сам".
Това "Сигурно си доволнен от себе си?!" ми звучи заучено и неестествено.

# 701
  • София
Аз ползах Судокрем до преди няколко дни и е той е супер, ама свърши. И не ми харесва, че всеки път трябва да бръкна в кутийката, а Бепантена си изстисквам. Намазах му и 2-3 пъпчици и от тях почти няма следа.

Някой беше питал за книга за Монтесори на български. Аз съм чела на Симон Дейвис "Монтесори за малкото дете". С някои неща съм съгласна, с други възгледи не се спогаждаме. На племенницата ми й казвам "Браво" много често и грейва като слънце. Малкият още не разбира това. За мен е напълно в реда на нещата да похвалиш така дете, за наградите съм 50/50 кога са нужни и кога не.

# 702
Мисля, че „браво” е по-добре да се каже когато детето помогне за нещо или си оправи само леглото, играчките, стаята... просто, за да се научи, че е хубаво това което прави. Или когато в отношенията с другите да постъпва добре. Не е добре да се хвали за външен вид, дрешка или играчка „Ауу какви хубави неща имаш” - ще се научи, че това е важно а не е така.

И аз мазах с Мустела и бебешко олио и се махаха крустите, но пак се появяват. Затова ще трябва шампоана.
Судокрема нещо не ми харесва вече. Може би ще пробвам Бепантен.

# 703
Как ги купете толкова рядко децата? Разбирам за бебета до 6-7 месеца. Обаче примерно дъщеря ми е на 1,9г и рядко има ден, в който да няма душ. Редовно сме на вън, редовно в пясъка. След игра в пясъка има навсякъде, включително в памперса... Странно ми се вижда да не я изкъпя.

# 704
Bugi, аз го къпя с косата веднъж на 3 дена, което се пада 2 пъти в седмицата майче. Тогава го мажа и с лосион. Simple Smile
През другите дни мия само дупето, подсушавам, слагам кремче срещу подсичане и това му е тоалета.
На 9++++ е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт