За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 19 407
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • Германия
До преди месец миех през ден косата. Вече мия по два пъти в седмицата. Всяка вечер я мия преди сън. Дупето след всяка горяма нужда. Крем слагам вечер, когато седи по-дълго с един памперс. С мляко я мажа след големия душ, два пъти в седмицата.

# 706
А на български книга на монтесори някаква има ли?

Simple Smile

# 707
До една годинка някъде я къпехме цялата всеки ден освен ако не сме на село...сега през ден най много два - цялата,иначе дупето всеки ден .

# 708
  • Пловдив
Къпя го ежедневно аз.

# 709
Гледам, че шампоана за крусти се ползва два-три пъти в седмицата. Ако къпя всеки ден ще ми трябва ли друг шампоан за да ги редувам или може да не мокря главата?

# 710
Главата, тоест косата мия с шампоан веднъж седмично, не виждам смисъл повече, нито се цапа, нито е с дълга коса. Иначе, като мия тялото, обливам с вода и главата и косата.

# 711
Аз мия косата всеки път. Връща мляко и мирише на вкиснато иначе.

# 712
Аз я къпя всеки ден,че и по 2 пъти.
Не си представям да се приберем от разходка,да е пипала какво ли не,да се е заравяла в пясъчниците и така да я оставя.
Главата я мия през 2 дни с шампоан,а през другото време само с вода.Дупето задължително мия след всяко ходене по голяма нужда ( поне 3-4 пъти дневно).

# 713
".... сигурно си доволен от себе си/разочарован/ изненадан и тнт" или въобще метода да върнем огледално емоцията на детето обратно към него, подтиква детето да разкаже само какво е преживяло, без да се натрапваме. Не си спомням, коя съфорумка го сподели, но я поздравявам за това. Този метод е на д-р Гинът, брилянтен психолог и педагог, чийто възгледи аз напълно подкрепям, описани в книгата му Детето и ние. Да, в ежедневната реч звучи доста неестествено, но всяка майка може да го перефразира спрямо нивото на комуникация в семейството, примерно нещо като "вярно ли, и ти си супер доволен нали /и ти стана много гадно нали" и тнт. Книгата е невероятна, препоръчвам ви я горещо!

# 714
  • Перник
Здравейте! Синът ми е на 2г и получи гъст ситен обрив по ръчичките - по и между пръстите, по дланите. Пъпчици има тук-таме и по тялото, например на бедрото има един малък участък с такива пъпчици нагъсто. По ходилата няма. Водих го преди 2 дни при лекарката ни, тя каза да мажа фенистил и да му давам вит Ц, но не виждам подобрение. Изглежда не го сърби, защото не се чеше, но си слага ръцете в устата, което не прави обикновено. Не е ял нови храни, не сме сменяли препарати, нито се сещам за друго необичайно нещо, което да е ял/докосвал. Единственото по-особено е, че проведохме курс на лечение с така наречените Улевинови капки за нос, които се правят с гентамицин, заради упорита хрема. Имате ли някакви предположения какво може да е това, моля насочете ме ако можете. Ако до понеделник не е минало какво да предприема - изследване, алерголог, дерматолог?
Прилагам снимка:

И съжалявам, не знам как се публикува скрит текст.

# 715
  • Пловдив
Според мен веднага на кожен, изглежда като екзема или алергична реакция...казва ли дали го сърби? Обикновено се среща сърбеж, а пъпчиците са от тези пълни с "вода" и се пукат при чесане.

# 716
  • Несебър
Като дете съм имала на няколко пъти такива обриви, гъбички бяха. Щом си слага ръцете в устата, сигурно изпитва дискомфорт. Спомням си, че ме сърбяха и боляха тия проклети пъпчици. Бяха ми дали някакво противогъбично мазило и минаха, но всяко лято ми се появяваха (понеже ми се потяха много ръцете), но в един момент се изсушаваха, ръцете ми се  напукваха и изчезваха сами. Това е било при мен, но заведете детето при дерматолог.

# 717
И на мен ми приличат на гъбички и аз получавам подобни отстрани на пръстите. Понякога има сърбеж и/или болка. Получават се от изпотяване. Щом има и по бедрата където също се спарва.

# 718
Въпрос към кърмещите мами, направили профилактичния преглед на бебето за кръв и урина, за шестия месец, какви бяха резултатите на хемоглобина на бебето? Thinking На нашия беб е на долната граница - 101, което ме навежда на мисълта, че е възможно и моето желязо в организма да е на привършване или? Дали ще е добре и аз да пусна една кръвна картина.. Rolling Eyes

# 719
Спокойно, на всички кърмени бебета около шестия месец пада хемоглобина, защото резерва на черния им дроб се изчерпва.
В АМ има добавено желязо и на некърмените пада по-малко.
Затова и около шестия месец трябва да се почне със захранването, плюс, минус месец..
Себе си също е добре да изследваш, за да си попълниш липсите в организма и собствено здраве. ✌️

Общи условия

Активация на акаунт