За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

• 19 390
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
А как се коригира хемоглобина на бебето в този случай? Само с храна ли? То докато стигнем до месото, бая време ще мине.

# 721
На мен ми казаха да му давам капки Малтофер. А наистина ще взема да си пусна едни изследвания, че ме е страх да пия каквито и да било добавки на моя глава. Страх ме е от предозиране Grinning Купих си ДопелХерц Актив мама, ама ме достраша да не предозирам с вит. А, че отделно ям много ядки, яйца, млечни Grinning А ние малко закъсняваме със захранването, защото беше болен. От понеделник мисля да започвам пак Blush

# 722
Моето е кърмено бебе. На 6 месец беше с нормални към горната граница стойности на хемоглобин, а аз с ниски. Пия си билкова кръв аз и така.

За захранването, мисля, че в класическите схеми се дава жълтък за желязо. Има разни схеми, ако се дава в пюре, как да не се прекали, т.к. е все пак тежка храна. Но ако е много дефицитен, ще изпишат капки. Няма страшно.

# 723
Детето ми на 1 годинка и 5 месеца стана доста агресивно напоследък, от около 5 6 дена. Моля за съвет, не знам как да постъпваме в тази ситуация. Като се ядоса и ни удря по лицето, хвърля играчки, скубе,хапе. Говорим му спокойно, обясняваме, че не бива така, но ефекта е 0. Дори веднъж се разплаках и му обясних, че ме боли. Утре ще удари някое дете на площадката..

# 724
Здравейте, от колко месеца може да се използва инахалатор само с физ.разтвор и по колко време? Дъщеря ми е на 6 месеца и има кашлица, преслушаха я, няма нищо, гърлото не е червено, препоръчайте ми инхалатор. Благодаря!

# 725
Детето ми на 1 годинка и 5 месеца стана доста агресивно напоследък, от около 5 6 дена. Моля за съвет, не знам как да постъпваме в тази ситуация. Като се ядоса и ни удря по лицето, хвърля играчки, скубе,хапе. Говорим му спокойно, обясняваме, че не бива така, но ефекта е 0. Дори веднъж се разплаках и му обясних, че ме боли. Утре ще удари някое дете на площадката..

Тони, да не ви е хванал прословутият детски пубертет? Възрастта е подходяща и поведението майче също съвпада.

Nikolaeva, не знам в тази илинв друга тема, много хвалеха този на Omron. Simple Smile

# 726
Ние ползвахме инхалатор откакто детето беше на 40 дни.

# 727
Малкият е на година. След 2 месеца ще има сестричка, живот и здраве. Чудя се дали да пера дрехите на двете деца заедно или на бебето отделно? Той ходи и доста почна да се цапа. Мнения?

# 728
Аз за година и половина разлика, мисля да им ги пера заедно. А ако голямата нещо е много изцапала, чак окаляла и т.н., тогава ще го изпера с нашите неща.

# 729
Малкият е на година. След 2 месеца ще има сестричка, живот и здраве. Чудя се дали да пера дрехите на двете деца заедно или на бебето отделно? Той ходи и доста почна да се цапа. Мнения?
аз ги пера отделно

# 730
Аз бих ги прала първите 2-3 месеца отделно, после заедно.

# 731
Кой е инхалатора?

# 732
Кой е инхалатора?
Този.
https://medtech.bg/produkt/inhalatori/detski-inhalatori/omron-duobaby/
Верен ни е вече над 3 години

# 733
Ако не е каЛ,също бих прала заедно...буквално чисти дрехи повечето пъти пускам носени един ден

# 734
Бебето ми е на 25 дни и от 4-5 дни будува доста, като се почне от късния следобед и заспива чак към 1-2. Зачервява се и се свива,което ме навежда на мисълта че са колики, мрънка и е неспокойна. Притеснява ме това дълго будуване  от по 6-7 часа... На кърма е, като в момента дохранвам с АМ тъй като не и стига и е гладна. Суче постоянно и се надявам скоро да се синхронизираме и количествата да се увеличат, тъй като разбрах че около 20ти ден има лактационна криза, понеже нуждите на бебето се увеличават рязко.
Възможно ли е и това да я притеснява? Не мога да кажа че е нещо нетърпимо,през по голямата част просто будува и се е ококорила,но я виждам че и се спи,а не може.

Общи условия

Активация на акаунт