Студенти в UK - 14

• 73 315
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
И моята дъщеря гласува, въпреки че трябваше да пътува до друг град. Разбрах, че и други хора около нея са гласували.

# 646
  • Варна
И моето гласува. Пътува до посолството преди обед, не е имало опашка като на предните избори, двама-трима след нея. Споделяме едни и същи политически пристрастия.

# 647
Моята и тя гласува. Чакала е час , но и е било хубаво да сред българи

# 648
Здравейте!
Някое дете връщало ли се е скоро в България? Какъв тест трябва да се прави преди пътуване и след пристигане в България?
Бъдете здрави!
Дъщеря ми си беше тук август. Беше си направила PCR, изрично беше поискано от авиокомпанията- KLM

# 649
  • SO 15
Здравейте.
И нашето дете гласува,рано рано,но то участваше в Изборна секция и каза че е натоварено.Били без машина в тяхната секция.

# 650
  • Burgas
Вчера се върнахме с дъщеря ми от ОК -при излитане от Станстед не ни поискаха нити сертификати ,нито тестове.При кацане в София обече има проверки от РЗИ-тъй като Кралството е в Червена зона,за всички ваксинирани се налага карантина 10 дни,може да се направи ПСР до 24 часа след кацането и да отпадне карантината.За съжаление,задължително е ПСР,антигенен не става Sad  Изпратихме си резултатите,сега чакаме имейл за сваляне на карантината.

# 651
  • В най - голямото село
Относно карантината на дъщеря ми. 1во звъняла е в посолството на БГ от където са и се изсмяли, кои сме ние та ще казваме на UK какво да правят.2ро попълнила е формата за която пишете. 3то онази вечер са я проверили по телефона дали си е на мястото за карантина и 4то тя отиде да гласува . Нямало е машина. Успех и здраве на всички дечица.

# 652
  • Варна
Здравейте!
Някое дете връщало ли се е скоро в България? Какъв тест трябва да се прави преди пътуване и след пристигане в България?
Бъдете здрави!

Зависи дали е ваксинирана или не. Ако е ваксинирана , може само в България да направи ПСР тест, за да се освободи от карантина. Ако не направи тест тук, остава 10 дни в карантина. Ако е ваксинирана, може да направи тест и във Великобритания, мисля че пак трябва да е ПСР, тогава в България не прави тест.
Ако не е ваксинирана , задължително тест в ОК преди полет и после още един ПСР тук в България, за отпадане на карантината. Ако не направи тест в ОК, няма вариант тук с тест да се отмени карантината. Това е за момента.

------------------------------------------
Синът ми също гласува. Впечатленията ми са , че децата въпреки че живеят "навън",  искат да заемат позиция, относно случващото се в България и най-вече искат нещо да се промени към по-добро.

# 653
Относно карантината на дъщеря ми. 1во звъняла е в посолството на БГ от където са и се изсмяли, кои сме ние та ще казваме на UK какво да правят.2ро попълнила е формата за която пишете. 3то онази вечер са я проверили по телефона дали си е на мястото за карантина и 4то тя отиде да гласува . Нямало е машина. Успех и здраве на всички дечица.
Тия съвсем изтрещяха. Синът ми беше няколко пъти в карантина, никога не го провериха.
Сега непризнаването на сертификатите за преболедували..което си има в пъти по-голяма тежест от тези на набоцканите. Ама кои сме ние..
Да са ни здрави и силни!

# 654
   Сребърна паричка, благодаря за полезната информация. Сигурна ли си и има ли значение откъде е сертификата? И аз така го разбирам като теб, но дъщеря ми останала с впечатление, че ще трябват два теста - един оттам и един тук. Къде го е чела това, не знам. Ваксинирана е в България.
   Гласувала е и моята дъщеря. Изненадах се, че е имало секция, защото живее в град с много малко българи. Тя самата познава само един, в нейния университет учи и ходили заедно да гласуват. Хартиени са били бюлетините, организацията, каза, била много добра.

# 655
  • Варна
Clotilde , миналия месец бях в Англия. С български сертификат за ваксина съм. Правих само ПСР тест тук като пристигнах. На Лутън не ни искаха нищо. Два теста се правят, там и тук, ако не си ваксиниран.

# 656
Clotilde , миналия месец бях в Англия. С български сертификат за ваксина съм. Правих само ПСР тест тук като пристигнах. На Лутън не ни искаха нищо. Два теста се правят, там и тук, ако не си ваксиниран.

Много благодаря! И аз така мисля, че трябва да е в момента, но хлапето нещо ме обърка. Помислих дали не правят проблем на английското летище заради българските сертификати, нали там не ги зачитали... На принципа царят дава, пъдарят не дава.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 20:20 от Clotilde

# 657
Здравейте, ако някой е кандидатствал и получил NIN наскоро, би ли споделил как протича процедурата и колко време отнема? Прочетох, че се кандидатства онлайн като се изпрати копие на паспорта. След това искат ли и какви други документи? Провеждат ли се интервюта или заради пандемията не се правят вече?

# 658
Здравейте, ако някой е кандидатствал и получил NIN наскоро, би ли споделил как протича процедурата и колко време отнема? Прочетох, че се кандидатства онлайн като се изпрати копие на паспорта. След това искат ли и какви други документи? Провеждат ли се интервюта или заради пандемията не се правят вече?
Да, процедурата е онлайн и след регистрация в сайта се получава мейл с инструкции. Изискват доказателство за статут (дъщеря ми е с преуседнал), генерира се код, който е с определена давност, интервю не се провежда.
Получи го след около две седмици.

По темата за изборите - гласува.

# 659
   За NIN - при дъщерята на Verdad e станало бързо, което е чудесно. При моята дъщеря се забавиха нещата с месеци, поради някакви бюрократични недоразумения - смяна на адрес и не помня вече какво още. Не че и трябваше тогава, минуси не е имала. Просто смятам, че е най-добре да не се отлага, а да се действа.

Общи условия

Активация на акаунт