Студенти в UK - 14

• 73 325
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
didd, Пробвай да питаш мамите в британската тема.
Дъщеря ми е пропуснала да подаде заявление за изборите. Значи ли, че не може да гласува?

# 631
didd, Пробвай да питаш мамите в британската тема.
Дъщеря ми е пропуснала да подаде заявление за изборите. Значи ли, че не може да гласува?
Не. Може да гласува. Намира удобна секция в нейният град, попълва там една декларация и гласува.

# 632
  • софия
Правилно, попълва/подава декларацията на място и гласува.

# 633
  • В най - голямото село
Дъщеря ми е карантинирана. Имало е болен в самолета с който пътува за Uk  на 07.11. И се оказа, че не признават българските ваксини , сертификати, нищо. Ако беше ваксинирана в UK, нямаше да е под карантина. Тя е много гневна, че не може да си ходи на лекциите и семинарите. Оплаках се. Здрави да са децата ни и ние. Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 634
  • София
Ваксините не са български, целият свят се ваксинира с едно и също. Европейския сертификат е валиден навсякъде. Като идея нека се обади в посолството за помощ.
Понеже попаднах на подобно недуразумение само че с гражданин на Азиатска държава с поставени две дози и валиден документ, той звънна в съответното посолство за помощ.
Дано всичко да се нареди,  и моята дъщеря се ядосва когато е карантинирана.

# 635
  • Варна
Нали ОК премахна карантината за ваксинираните при контакт със заразен, има само препоръка за тестване с PCR. Не съм разбрала да са променили нещо от това.

А вчера нашето посолство пусна тази новина: ".....Обединеното кралство от своя страна ще третира притежателите на цифрови COVID сертификати на ЕС за ваксинация срещу, направено изследване за и преболедуване на COVID-19 по еднакъв начин с притежателите на сертификати, издадени от Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. В резултат на това всички пътници, които са напълно ваксинирани с ваксина, призната от Обединеното кралство, или с ваксина, получила разрешение за целия ЕС, ще бъдат освободени от тест преди пътуване до Обединеното кралство, карантина и от задължението да се подложат на тест на 8-ия ден, ако пристигнат от държави, класифицирани с код „оранжев“ според епидемиологичната им обстановка. Отрицателните тестове и естественият имунитет след положителен тест не са част от политиката на Обединеното кралство за освобождаване на пътниците от карантина."
http://bulgarianembassy-london.org/uk-covid-pass/

# 636
Дъщеря ми е карантинирана. Имало е болен в самолета с който пътува за Uk  на 07.11. И се оказа, че не признават българските ваксини , сертификати, нищо. Ако беше ваксинирана в UK, нямаше да е под карантина. Тя е много гневна, че не може да си ходи на лекциите и семинарите. Оплаках се. Здрави да са децата ни и ние. Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
[/quote

Здравейте. Отскоро следя темата - и аз имам студент в Англия. Когато пътува натам през септември, от NHS  му писаха че е бил контактен с някой с ковид в самолета, трябва да се карантинира и да се свърже с тях - You should now visit your NHS Test and Trace account to provide personal details. Бяха му дали и ID номер. След като попълни каквото са искали в сайта, получи още едно съобщение, че няма нужда да се карантинира. Ваксиниран е в БГ. Може би дъщеря Ви трябва да се регистрира в NHS test and trace? Предполагам също така за моя син, че са взели информацията от Passenger Locator form при полета, където е завил че е ваксиниран. ОК специално измениха правилата и признават европейските сертификати. Нека се свърже с NHS. Знам колко е ужасно детето да е под карантина - моят син седя миналата година 2 пъти. Затова и взехме решение за ваксинация - дано дъщеря Ви успее да се освободи.

# 637
  • Варна
В подкрепа на последните постове....
онази вечер в театъра в Лондон са пускали срещу сертификат, моето си е влязло с ' българския'.

# 638
Здравейте!
Някое дете връщало ли се е скоро в България? Какъв тест трябва да се прави преди пътуване и след пристигане в България?
Бъдете здрави!

# 639
  • софия
Момичета, гласуваха ли децата ви? Моето да.
Интересно ми е просто какво е отношението към гласуването (не личният им избор) сред младите хора.

# 640
  • Варна
Моето малкото е гласувало в Бристол.
Голямото в София, той е и член на секционна комисия. Безпартиен е Simple Smile заради парите ходи.
Надявам се да не са гласували за определен кандидат президент и определена партия. Но - не ща да се разочаровам и затова не питам.

# 641
  • Варна
Здравейте!
Някое дете връщало ли се е скоро в България? Какъв тест трябва да се прави преди пътуване и след пристигане в България?
Бъдете здрави!
Моят син си идва в средата на август. Пристигна с направен в Англия PCR и сертификат за ваксинация. Той се ваксинира там. И сега не са променени мисля изискванията за българските граждани пристигащи от ОК. Даже се надява сега като си идва през декември да отпадне поне PCR теста или поне да го заменят с бърз, но мисля, че няма да стане това дето му се иска.

# 642
  • Варна
Ама защо ПСР?
Моята пък лятото като си дойде, първо мислеше да си дойде без тест и в срок от 24 часа да си направи един бърз тук. Ден преди полета реши и си направи от безплатните тестове които имат и им раздават в университета. Прави сама теста, праща го и получава резултата като смс. Това не е официален тест, няма qr код. За да излетиш от Лондон тест не се иска. Тук на летището във Варна, решила все пак да си покаже смс-а. Служителката отбелязала, че не го разбира и т.н. Моята се 'учудила' и казала - миии, ето тук пише негативен, не знам, само това ми дадоха. И служителката я чекнала, че е с отрицателен тест. Та си спести ходенето до лаборатория....
Така не се прави! ама... минало свършено.
Та защо ПСР  а не бърз тук пак да питам?

# 643
  • София
Моята дъщеря винаги гласува, въпреки опашките и чакането, в Лондон е. Коментираме политическата ситуация у нас, но не се бъркам в избора.

# 644
  • Варна
Ама защо ПСР?
Моята пък лятото като си дойде, първо мислеше да си дойде без тест и в срок от 24 часа да си направи един бърз тук. Ден преди полета реши и си направи от безплатните тестове които имат и им раздават в университета. Прави сама теста, праща го и получава резултата като смс. Това не е официален тест, няма qr код. За да излетиш от Лондон тест не се иска. Тук на летището във Варна, решила все пак да си покаже смс-а. Служителката отбелязала, че не го разбира и т.н. Моята се 'учудила' и казала - миии, ето тук пише негативен, не знам, само това ми дадоха. И служителката я чекнала, че е с отрицателен тест. Та си спести ходенето до лаборатория....
Така не се прави! ама... минало свършено.
Та защо ПСР  а не бърз тук пак да питам?
ПСР защото такива бяха изискванията за влизане от ОК, те бяха в червената зона за БГ, а и той си дойде само седмица и нямаше никакво време да стои тук дори и един ден в карантина, докато му излезе резултата от теста.

Общи условия

Активация на акаунт