Студенти в UK - 14

• 73 487
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
На моят син 1 път в годината му искат за здравни.
И сега да ви кажа, вероятно знаете, децата се оправят сами повечето в търсене на жилища, но не всички снимки са коректни и подвеждат!

# 421
  • Кипър
Здравейте, искам да попитам : дали някой е кандидатствал тази година за студентски заем от Англия ,  дали му е бил отпуснат?

# 422
И сега да ви кажа, вероятно знаете, децата се оправят сами повечето в търсене на жилища, но не всички снимки са коректни и подвеждат!

Така е. Добре е децата да имат едно наум и да поискат допълнителни снимки. Причината е, че често в една сграда има няколко подобни жилища, предлагани от една и съща агенция, а е снимано само едното. При поискване, обаче, изпращат снимки и клипчета на конкретното жилище.

Здравейте, искам да попитам : дали някой е кандидатствал тази година за студентски заем от Англия ,  дали му е бил отпуснат?

Ако става въпрос за стандартния студентски заем за финансиране на университетската такса, аз поне не съм чувала на някого да е бил отказан. Ако става въпрос за друг вид заем (за издръжка), там вече е мисия невъзможна...

P. S. Моля за извинение, нещо не се справям с цитатите. Ще проуча и ще се постарая занапред да коригирам.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 15:26 от Clotilde

# 423
  • Кипър

Така е. Добре е децата да имат едно наум и да поискат допълнителни снимки. Причината е, че често в една сграда има няколко подобни жилища, предлагани от една и съща агенция, а е снимано само едното. При поискване, обаче, изпращат снимки и клипчета на конкретното жилище.

Здравейте, искам да попитам : дали някой е кандидатствал тази година за студентски заем от Англия ,  дали му е бил отпуснат?

Ако става въпрос за стандартния студентски заем за финансиране на университетската такса, аз поне не съм чувала на някого да е бил отказан. Ако става въпрос за друг вид заем (за издръжка), там вече е мисия невъзможна...

P. S. Моля за извинение, нещо не се справям с цитатите. Ще проуча и ще се постарая занапред да коригирам.
Да става въпрос за финансиране на обучението. Ние през лятото подадохме молба, искаха ни да изпратим личната карта на синът ни до Англия( но ние не я изпратихме. В крайна сметка получихме отказ. Дали ще може да кандидатства отново сега след като отиде ? Или да ми препоръчате някоя фирма за помощ.

# 424
Ако е гражданин на UK или Ирландия или има статут на уседналост (settled status) или предварителна уседналост (pre-settled status) съгласно т. нар. EU Settlement Scheme и курсът на обучение започва между 01.08.2021 и 31.12.2021, то може да подаде документи за заем до 31.05.2022.

https://www.gov.uk/apply-for-student-finance/when

Ако не е гражданин на UK или Ирландия или няма статут на уседналост или предварителна уседналост и курсът на обучение започва след 01.08.2021, то няма право на заем.

https://www.gov.uk/student-finance/eu-students

# 425
Ant12,тази година гражданите на ЕС все още могат да кандидатстват за заем за обучение. Не могат да кандидатстват за living costs.
Според мен заемът е отказан, защото не са изпратили документ за самоличност.

# 426
Ако ще бъдат първи курс, могат да получат заем само ако имат settled или pre-settled status съгласно UK Settlement Scheme.

Имам две деца, едното от които ще бъде 3-ти, а другото 1-ви курс в UK. И двете са одобрени за заем.

Пиша от личен опит, а и в линковете, които съм пуснал се обяснява точно това.

"Student Finance from August 2021

If you’re starting a course on or after 1 August 2021, you must have settled or pre-settled status under the EU Settlement Scheme to get student finance."

P.S. Разбира се, ако става въпрос за студент-първокурсник от EU, който вече е получил е получил искания статут, но не е предоставил документ за самоличност, то очевидно липсата на подобен документ е най-вероятна причина за отказ.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 17:54 от Ant12

# 427
Ясно. До-прочетох Grinning
А как един първокурсник получава pre-settled статут преди 30 юни, ако не е завършил средното си образование в UK?

# 428
За получаване на pre-settled статут няма изискване за завършено в UK средно образование.

# 429
Grinning Grinning Grinning
Обаче има изискване да си живял в UK определено време, а това няма как да стане, ако си живял в България. Това беше препратката към образованието, със сигурност си го разбрал/а.

# 430
Ами да кажем, че потенциалният студент (който е 12-токласник в БГ училище, навършил 18 години) заминава за UK през м. декември 2020-а.

Докато е на територията на UK си купува карта с UK номер и извършва плащания с кредитна карта на свое име.

В края на престоя си кандидатства за pre-settled статут, като предоставя доказателства за легално влизане (например, самолетен билет) и пребиваване (например, извлечение от кредитната карта).

И voilà, получава pre-settled статут.

# 431
Сега разбрах. Все си мислех, че трябва малко повече усилия, за да измамиш системата, пък то било лесно. Не са много умни британците явно. Поне NIN да се бяха сетили да  искат, като не искат доказателство за престой.
Скрит текст:
Ами да кажем, че потенциалният студент (който е 12-токласник в БГ училище, навършил 18 години) заминава за UK през м. декември 2020-а.

Докато е на територията на UK си купува карта с UK номер и извършва плащания с кредитна карта на свое име.

В края на престоя си кандидатства за pre-settled статут, като предоставя доказателства за легално влизане (например, самолетен билет) и пребиваване (например, извлечение от кредитната карта).

И voilà, получава pre-settled статут.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 05:49 от cool_witch

# 432
Все си мисля, че решението на UK Home Office за това как са били изпълнени определените от самото него критерии (особено в случая, когато на предварително зададен въпрос в gov.uk Forums е получен отговор, че този подход е напълно легитимен) има предимство пред мненията на други, неангажирани с този процес страни, включително това на „будни граждани“.

# 433
Здравейте! Имам един въпрос за влизане в UK. Аз имам pre-settled status, но се чудя дали трябва да нося някакъв документ със себе си, за да го докажа или на летището ще излезе в системата, когато ми вземат личните документи?

# 434
  • Варна
ivanam13 , по личните документи трябва да им излезеш в системата, обаче трябва да пътуваш със същия документ , с който си кандидатствал за статут . То , ако си кандидатствал през приложението за пресетъл и без това нямаш никакви физически документи най-вероятно Simple Smile

cool, то с това дистанционно обучение, можеше да живееш в който край на света искаш и да се появиш само за матурите. Аз съм на мнение ,че щом има вратичка , защо пък да не се ползва. Има достатъчно умни и будни деца, които просто не могат да си позволят новите финансови условия, но ще са гордост за всеки университет. Та, мен не ме дразни , че някой намерил начин.
Родителите на новоприетите тази година, споделете в кой унииверситет са влезли  децата, ако не ви е проблем някакъв, разбира се .

Общи условия

Активация на акаунт