Студенти в UK - 14

• 73 479
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Все си мисля, че решението на UK Home Office за това как са били изпълнени определените от самото него критерии (особено в случая, когато на предварително зададен въпрос в gov.uk Forums е получен отговор, че този подход е напълно легитимен) има предимство пред мненията на други, неангажирани с този процес страни, включително това на „будни граждани“.
Grinning Grinning Grinning Точно така! Целта оправдава Grinning Grinning Grinning
Успех пожелавам на pre-settled гражданката, все така да се справя с предизвикателствата!
Имам нова титла, йей!

# 436
Моята е в университета на Манчестер. Досега е открила още 4 първокурсници от БГ в нейния университет. За сравнение от по-големите курсове са много повече Българчетата.

# 437
  • Варна
Моята е в университета на Манчестер. Досега е открила още 4 първокурсници от БГ в нейния университет. За сравнение от по-големите курсове са много повече Българчетата.

Успешно студенство . А присъствено ли ще почват ?

# 438
Ако предстои да пътувате за UK - задължителният тест, който трябва да се направи до 2 ден, може да се направи и на летището веднага след кацане. Спестявате си ангажиментите да поръчвате, правите, пращате, чакате и т.н.

# 439
Ако предстои да пътувате за UK - задължителният тест, който трябва да се направи до 2 ден, може да се направи и на летището веднага след кацане. Спестявате си ангажиментите да поръчвате, правите, пращате, чакате и т.н.

Това изглежда много удобно, но не трябва ли този тест да е резервиран предварително, за да можеш въобще да летиш?
    Ще съм благодарна, ако някой даде съвсем актуална информация - струва ми се, че нещата постоянно се променят. Доскоро трябваше от тук да е PCR, а скоро приятели пътуваха с антигенни. За тестовете в ОК - трябваше да са два, предварително резервирани. Сега явно е един и има различни възможности... Аз малко се обърках.

# 440
Така е ,но искат декларация с потвърждение ,че си поръчал такъв в UK.
Clotilde,покъчвате си антигенен тест за 2 ден от тук и попълвате декларацията.Това е инфо от вчера ,изпитано.

# 441
Да - влизаш в сайта на летището и си букваш. Няма как да попълниш резервационната форма иначе. Само да не се сетите късно, че може да няма часове.
Възможно е за различните летища да е различно резервирането. На сайтовете има информация за тестването. Само внимавайте да е за Arrivals, че първо излизат pre-departing
Съвсем е актуална информацията - от преди час. Достатъчно ли е?

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 13:44 от cool_witch

# 442
Здравейте! Чета нещо за "вратички" и се чудя има ли все оше такива за придобиване на статут, за да може настоящите дванадесетокласници да имат възможнист да кандидатстват за заем и да учат в UK? Благодаря.

# 443
Има приети първокурсници в Oxford, UCL, Loughborough, Sheffield - всички с получен pre-settled status.
За настоящите дванадесетокласници за съжаление вече е късно да се кандидатства за статут

# 444
  • София
Настоящите дванадесетокласници още не са приети никъде. Сигурна съм, че когато ги приемат, от съответния университет ще ги консултират как и за какъв статут да кандидатстват.

# 445
Настоящите дванадесетокласници още не са приети никъде. Сигурна съм, че когато ги приемат, от съответния университет ще ги консултират как и за какъв статут да кандидатстват.
Въпросът е има ли изобщо смисъл да кандидатстват, при условие, че таксите са високи и нямат право на кредит.

# 446
  • Кипър
Моят син е приет в Нортумбрия Университет в Ню Касъл. Ако има някой друг евентуално да сподели.

# 447

Това изглежда много удобно, но не трябва ли този тест да е резервиран предварително, за да можеш въобще да летиш?
    Ще съм благодарна, ако някой даде съвсем актуална информация - струва ми се, че нещата постоянно се променят. Доскоро трябваше от тук да е PCR, а скоро приятели пътуваха с антигенни. За тестовете в ОК - трябваше да са два, предварително резервирани. Сега явно е един и има различни възможности... Аз малко се обърках.
Дъщеря ми пристигна на 05 септември от Абърдийн. От авиокомпанията  KLM и искаха отрицателен PCR тест до 72 часа преди полета, за да се качи на самолета. В София само си е показала сертификата за ваксина, даже не са и го и проверили.

# 448
Говорим за пътуване за UK, не за България

# 449
  • sofia
Да - влизаш в сайта на летището и си букваш. Няма как да попълниш резервационната форма иначе. Само да не се сетите късно, че може да няма часове.
Възможно е за различните летища да е различно резервирането. На сайтовете има информация за тестването. Само внимавайте да е за Arrivals, че първо излизат pre-departing
Съвсем е актуална информацията - от преди час. Достатъчно ли е?

Благодаря за информацията. Беше много полезна Simple Smile .
Дъщеря ми си запази час за тест на летището на Манчестър. Каза, че е платила 55 паунда.

Общи условия

Активация на акаунт