Студенти в UK - 14

• 73 401
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Чудех се дали е трудно да намериш и да те вземат на стаж ?
Дали предпочитат англичаните?

Здравей,

Трудно е, но не невъзможно. Нашата девойка изпрати много, много апликации, получи първоначално само откази, но не се отказа. Не че нямаше рев и тръшкане! От края на юли е на placement в една от водещите банки… тя е единствената българка, все още не знам много за другите колеги- като си дойде в края на месеца - ще питам. Специалността й е Economics.

# 571
Да попитам тук (ще питам и в други държави): На някое от децата ви изисквали ли са АР изпит по опрелен предмет за прием? Например AP calculus, AP physics, AP Chemistry, ...  Благодаря!

# 572
На моята и искаха матури по физика , химия и математика с оценки над 5.9.
Какво е АР изпит?

# 573
  • София
Дъщеря ми завърши математика, имаше взети АР Calculus и Макроикономика. Нито са ги искали, нито ги е споменавала при кандидатстването. Ползата беше в началото на следването, защото беше минала част от материала. Simple Smile
Мисля, че се взимат под внимание само в САЩ, но може и да греша. Тук малко повече инфо - https://blog.prepscholar.com/what-are-ap-exams-and-tests

# 574
  • София
Дъщеря ми кандидатства в Англия, Нидерландия и Франция, никъде не са й искали AP.

# 575
  • Варна
Не са изисквали AP, но ги приемат. Дъщеря ми беше запитала британските университети дали биха приели САТ, отговора беше отрицателен, но увериха, че приемат АР.

# 576
Моят син и негови съученици бяха приети в UK чрез SAT I и SAT Subject - математика, физика (2018). Познавам  деца, които са държали събджекти по химия и биология за специалност биомедицина. Моят имаше и AP World History, но не е ползван.
Никъде не са го поставяли като изрично условие, но беше алтернатива на БГ дипломата.

# 577
  • Варна
Като алтернатива на бг диплома и матури ли? Дъщеря ми точно физика SАТ Subject държа. Идеята ѝ беше да си спести матурите. Всъщност сега се сещам, че един от университетите прие САТ, искаше единствено диплома над 5.75 ако не се лъжа, но не беше сред желаните унита.

# 578
  • софия
Като алтернатива на бг диплома и матури ли? Дъщеря ми точно физика SАТ Subject държа. Идеята ѝ беше да си спести матурите. Всъщност сега се сещам, че един от университетите прие САТ, искаше единствено диплома над 5.75 ако не се лъжа, но не беше сред желаните унита.
Лпбоф, а помниш ли колко и е  бил резултата на събжект физиката?

# 579
  • Варна
Да, на физика удари 800 точки, но на математика 2 не успя, около 770 мисля. А се чувстваше сигурна в математиката. Още не е преживяла този крах - мечтаеше за университет в Щатите и като не се случи тогава просто подбра пет английски, без проучване, ей така, за един следобед.

# 580
  • софия
Да, на физика удари 800 точки, но на математика 2 не успя, около 770 мисля. А се чувстваше сигурна в математиката. Още не е преживяла този крах - мечтаеше за университет в Щатите и като не се случи тогава просто подбра пет английски, без проучване, ей така, за един следобед.
Милата! Но имам спомен, че беше в UCL, нчли? Поправи ме ако греша, ама той не беше ли в топ 10 на света?
И ако ей тъй набързо си го е избрала, това на мен ми говори, че по принцип е била много силно подготвен кандидат, а не тепърва да се чуди какво според необходимите им изисквания да наваксва. Браво на девойката ти! дано и е разминало първоначалното разочарование. И на нас ни  предстои втори тур кандидатстване с малката, и ми се струва, че ще е разочарована като твоето момиче, защото голямата и мечта е Щатите, обаче ако изобщо някой университет я избере, то ние нямаме средствата. Лошото е, че и за Англия ги нямаме ( изобщо не ни хрумна да се възползваме от възможността за пресетълмент покрай голямата) и изобщо е много кофти ситуация, но вярвам, че ще се случи най-доброто. Или просто се успокоявам. Тъпо е, защото тя е много отговорна и трудолюбива, но аз като голям човек знам, че често пъти това не е достатъчно Sad

# 581
  • Варна
Ох, за нея и Оксбридж не е на нивото на задокеанските. Счита, че работа и рисърч трудно се случва в европейски университет. Тромави са, истина е. Това лято обаче, в института, в който стажува, работи с учен от Принстън. Той, съвсем добронамерено и с болка ѝ споделил неприятните страни на щатското образование. Та не е примирена, но е по-спокойна. Харесва възможностите, които предоставя UCL, пък и има някои любопитни професори, контакта е близък.
Скоро кандидатства и вече работи към един международен проект, разработват Марс роувър. Но от университета упорито ги бутат към инвестиционно банкиране,  няма против да опита и там.

Успех на малката ти щерка, с физика ли се занимава? Дано има шанса да ѝ предложат достатъчна финансова помощ.
 И ние имаме една амбициозна деветокласничка, ще атакуваме отново. Децата ни са прекрасни, трудолюбиви и упорити, само късмета да е с тях!

# 582
  • софия
Любов, с удоволствие прочетох какво разказваш! Браво, браво, браво!  Много приятно ме усмихна с успехите и погледа на твоето момиче! Благодаря за пожеланията за моята девойка Simple Smile (посоката и е физика, да). Ще видим ккво ще стане. Ще разкажа като имаме цялата картинка.
И на вас успех и ползотворен път по кандидатстването на малката!

Много е приятно като си разказваме за изборите и пътя на децата, не само за практическите задачи- колети, тестове, общежития. Не че това не е полезно и нужно, просто е приятно да се четат такива обнадеждаващи развития като при момичето на Любов.

Но си признавам, че напоследък и аз не съм много във форума и може би съм пропуснала доста.

Последна редакция: пт, 15 окт 2021, 10:04 от Амели

# 583
Любофф може ли да споделите какво според вас не е достигнало за университет в САЩ? Едва ли е резултатът от САТ? А какви негативи на образованието там е изтъкнал професорът? Благодаря!

# 584
Знаете ли тези АР изпити къде в България се провеждат? Защото моята единадесетокласничка твърди, че повече няма да се провеждат в БГ, нито тази , нито следващаа година

Общи условия

Активация на акаунт