Дългото чакане след трансфер-тема 90

• 58 606
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ти Ирен:heart:
Истина е този факт. По обяснение на една жена пред кабинета на професорката видими признаци на тази алергия нямало. Тя също ми сподели,че е развила алергия и това се е установило чрез кръвни изследвания /някои от стойностите го показвали това/. Сега пиела други лекарства заради алергията и преминала на Клексан. Даже моя отговор беше, че сигурно е предразположена към алергии, но жената ме обори. Озадачих се от чутото. След още една пациентка влязах аз и тогава професорката ми го обясни същото. Нямаше как да я разпитвам в детайли, тъй като за нея чакат много жени. Разбра, че имам 3 бр Фраксипарин 0,4 и каза, че от три нищо няма да стане, но после задължително да премина на Клексан. Прецених, че не е необходимо да правя смяна щом е възможно да развия алергия и направо от днес започвах Клексан 0,4. Аз на 30ти имам отново час, за да ме изследват.

Така, че при мен има свободни три броя Фраксипарин 0,4. Ако някой има нужда да пише на ЛС.
Наистина много интересно, може тогава и аз да мина на клексан и без друго и двете са ми писани на рецептите. Пък и скоро едва ли ще успея да се доредя до читав хематолог/имунолог.

# 151
Благодаря ти Ирен:heart:
Истина е този факт. По обяснение на една жена пред кабинета на професорката видими признаци на тази алергия нямало. Тя също ми сподели,че е развила алергия и това се е установило чрез кръвни изследвания /някои от стойностите го показвали това/. Сега пиела други лекарства заради алергията и преминала на Клексан. Даже моя отговор беше, че сигурно е предразположена към алергии, но жената ме обори. Озадачих се от чутото. След още една пациентка влязах аз и тогава професорката ми го обясни същото. Нямаше как да я разпитвам в детайли, тъй като за нея чакат много жени. Разбра, че имам 3 бр Фраксипарин 0,4 и каза, че от три нищо няма да стане, но после задължително да премина на Клексан. Прецених, че не е необходимо да правя смяна щом е възможно да развия алергия и направо от днес започвах Клексан 0,4. Аз на 30ти имам отново час, за да ме изследват.

Така, че при мен има свободни три броя Фраксипарин 0,4. Ако някой има нужда да пише на ЛС.
Наистина много интересно, може тогава и аз да мина на клексан и без друго и двете са ми писани на рецептите. Пък и скоро едва ли ще успея да се доредя до читав хематолог/имунолог.

Ако има чалъм ще полюбопитствам на 30ти и ще пиша. Но беше категорична, че светлите и руси жени със светли очи я развиват тази алергия и то става с натрупване на Фраксипарина.
Аз съм се заела много сериозно с този въпрос, просто изчаках да започна да го бия. Едното изследване се прави, след като стартираш биенето. Другото изследване е за аспирин протект. Така най-лаишки ще го обясня. Не, че ми се обикаля по болниците е да вися по коридорите, но това ще го направя за собствено спокойствие. Още като се включих във форума прочетох много добри отзиви за професорката и то от години. Отделно от това кардиолога при когото ходих на консултация, като разбра, че съм инвитро и с тромбофилия ме насочи към нея за изследване. По неговата част нямаше нищо:joy:което е добре, но много сериозно ми обърна внимание на тромбофилията /може и да е, защото имам и фактор 5 Лайден/.

# 152
iren11 стискаме палци днес 😊

# 153
  • София/Севлиево
Това за светлите жени не го знаех.А съм много бяла и със сини очи.Ходила съм при Паскалева и ми бе изписала Фракси от 6 г.с. Разбира се в момента нищо не си бия,но довечера съм на преглед при Вецев и той ще ми каже.И да ви се оплача-в четвъртък бих последната инжекция Пролутекс и вчера прогестерона ми пак бе тръгнал надолу...
Ирен,силно стиснати палци да ни зарадваш днес ❤️

# 154
И за мен е нова информация. Аз също съм много бяла, руса и със сини очи.
Елислава стискам палци всичко да е наред!:heart:

# 155
Това за светлите жени не го знаех.А съм много бяла и със сини очи.Ходила съм при Паскалева и ми бе изписала Фракси от 6 г.с. Разбира се в момента нищо не си бия,но довечера съм на преглед при Вецев и той ще ми каже.И да ви се оплача-в четвъртък бих последната инжекция Пролутекс и вчера прогестерона ми пак бе тръгнал надолу...
Ирен,силно стиснати палци да ни зарадваш днес ❤️

..чета, чета и на мен никой не ми следи прогестерона продължително, периодично.
Вчера проверих, защото ми стана интересно и пускан ми е на втори ден 0,37 ng/ml, на 9.3.2021- 0,31 ng/ml, и на 15.3.2021 трансфер, не ми е изследван, както и до ден днешен.
Защо се прави толкова често проследяване при едни пациенти, а при други не?
Относно фраксипарин- от ден първи на трансфера съм, като след всяка доза, мястото става синьо зелено.
И преди ми е ставало, но не на всяко бодене.

# 156
  • София/Севлиево
Аз имам три миседа,замалко заради нисък прогестерон да изгубя и синът си.От деня на + тест имам зацапвания и 1-2 прокървявания-всичко това е от нисък прогестерон.Затова толкова изкъсо го следя.В момента ми е 62 ,до 13 г.с.трябва да стане минимум 80.
За да не стават синини от инжекциите мажете се с крем с арника.

# 157
Ели, аз с хепароид мажа и бързо минават синките.

# 158
Аз имам три миседа,замалко заради нисък прогестерон да изгубя и синът си.От деня на + тест имам зацапвания и 1-2 прокървявания-всичко това е от нисък прогестерон.Затова толкова изкъсо го следя.В момента ми е 62 ,до 13 г.с.трябва да стане минимум 80.
За да не стават синини от инжекциите мажете се с крем с арника.

Аз да ти призная на 8 ден след трансфер получих леко зацапване за около 24 часа и много се уплаших. Същата вечер спрях аспирин протекта и на другия ден спря и зацарването. Дали има нещо общо не зная. На 14 ден след трансфер пуснах ЧХГ и беше +. На 16 ден на своя глава пак пуснах ЧХГ и Прогестерон. ЧХГ се беше увеличило 2,5. Прогестерона беше 39,34 ng/ml. Не зная дали е добре, но вчера ги показах на докторката. Малко ме смъмри, че си давам парите и се бода, ама нищо. Каза, че е Ок и си останах на 3х2 табр Утрогестан.
Така, че не всички лекари предписват следене на Прогестерон.

# 159
  • София/Севлиево
Всъщност вероятно никой лекар няма да го назначи това следене.Ама аз толкова съм си изпатила и съм толкова изплашена,че докато не си взема бебето в ръце няма да се успокоя.Иначе и аз спрях Акарда и повече не съм прокървявала и зацапвала,ама от вчерашните изследвания ми излезе много висок чувствителния CRP ,което показва голям риск от сърдечно-съдов инцидент и сигурно днес ще ми включат или Аспирин или Фраксипарин...

# 160
Вито вчера ми беше трансфера, сега кротко чакам времето до теста да мине.
За алергията мога да го потвърда, била съм фракси няколко пъти, като всеки път имаше обрив само около мястото на убождане, но се търпеше (синините и бижите не ги коментирам). При предишния трансфер получих обрив по главата, лактите, къде ли не. Алергията установих с пкк, еозинофилите са маркера за алергия. В листовката на фракси с нежелани реакции също го пише

# 161
  • Варна
Здравейте, момичета, за трети път съм в процес на дългото чакане. В четвъртък ми беше трансфера на последните ни два 5 дневни ембриона. След всеки неуспешен опит правих някое ново изследване - генетични, имунологични, витамини и ера тест. Указа се, че имам няколко мутации и изместен имплантационен прозорец. В момента съм на Клексан 0.6, НатАспина, Аспирин Протект, Естрофем 2х2, Но-шпа 3х2, Дуфастон 2х1, Кринон гел, Медрол, Витамин Д и Фолиева киселина. От втория ден започнаха постоянни леки болки и напрежение в областта на яйчниците. Днес ми е 7 ден от транфера и реших да си направя уринарен тест и е отрицателен. Четох, че при някои момичета отчита от рано и сега не знам дали да го приема, че и този опит е отрицателен или е още рано и има надежда?! По принцип кръвен ми казаха да направя в събота. Нямам нито болки в гърдите, нито каквото и да е други симптоми и съответно още повече се отчайвам. До събота има много време, но все пак какво Ви е наблюдението, дали има шанс за бременност?

Относно Клексан и на мен това ми беше казала генетичката, че е по-добър вариант за мен, защото от Фраксипарин се получавало алергична реакция и повече синини. За това и си купих и ползвам Клексан.

Успех и само положителни резултати ☺️

# 162
Много благодаря на всички момичета, които ме мислеха и ми стискаха палци !
Резултатът на 12-ти ден на две 3-дневни снежинки е 192.2 , а прогестеронът е 14.99 ng/ml . Ще звъня до клиниката, ама ми се струва малко нисък прогестеронът. В петък пак и се надявам да се е удвоило. Не спирайте да стискате палци .
Успех на всички, които чакат! Положителни резултати и до термин!

# 163
  • София/Севлиево
Иренка,чудно чхг.Нека расте и да нямаш никакви проблеми.Прогестетонът е нисичък,но има какво да се направи.Успех!
ПП.А,той твоя е в другите единици,добре е.Минимумът в тях за 1 триместър е 9.

# 164
Благодаря , Ели!    Това дават като референтни в Бодимед при бременност:
I триместър: 11.0 - 44.3 ng/ml
II триместър: 25.4 - 83.3 ng/ml
III триместър: 58.7 - 214.0 ng/ml
Лошото е , че съм на максимална доза - 4х 200мг прогестан + 3х 100мг дуфастон.

Общи условия

Активация на акаунт