Пролетта на прага чука, нови плетки диплим тука - юбилейна тема 100

• 42 526
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Ми не съм интересна 😆

# 271
Момичета Христос Воскресе!
Светли празници на всички.

Ех, Möß, ама си заядливка. Simple Smile Не само плетките ти и градинските ти умения, даже и заяжданията ти ми харесват, оценявам хумора в тях. Heart
Ама не ме пробвай много точно сега, че съм станала като гърмяща змия от високите дози кортикостероиди и от тоя гаден КВ,  а от 20 дни спя само по 2-3 часа. И току поглеждам с тъга към плетките, че ръцете ми треперят, още не мога да плета. Сега се занимавам с други дизайни,  шкембето съм го докарала с инжекциите, които си бия по 2 пъти на ден,  като арт инсталация в твоите любими синьо-лилави цветове. Joy
ПС Дори не мога да се усетя къде го видя това лого, но няма значение. Simple Smile

Пожелавам ти преждите да ти харесат и на живо и да изплетеш поредните красоти!

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 01:54 от Diorela

# 272
Христос Воскрессе!
Светъл празник, на всички. Бъдете най-вече здрави, вие и вашите близки. Всичко останало ще се нареди 😀

Тези дни завършвам една блуза. Започнах я реглан от горе надолу. Оплетох и ръкавите, сега съм на ластика долу. И да ви кажа много е трудно да се плете така, защото плетивото хем е много голямо вече, хем ръкавите само ми се пречкат, и като цяло тежи доста. Следващия път ще си плета по изпитания метод на части - гръб, предница, ръкави и накрая приший и готово.

Diorela пожелавам ти бързо възстановяване и скоро да можеш да вземеш плетката в ръце.

ПП: къде видяхте лого при снимките на Тити?

# 273
  • София
Христос Воскрессе!
Живи и Здрави всички и спорни плетки!
Мила, аз реглан, а повечето плетива, плета от долу в кръг или отиване и връщане, ако е жилетка. След това присъединявам ръкавите и е тежко за по- малко.
Сега завършвам една жилетка и я плетох от долу, заших раменете, изплетох и качулката и сега довършвам ръкавите. Реших да са с раменна извивка стандартна и ще ги шия.
Следващия път мисля да правя лятна жилетка и ръкавната извивка да е полуреглан. Търсих много из нета, но не намирам хубаво видео за реглан пагон, но започнато отдолу. Ще се радвам на съвет, ако някой е плел такова нещо!
Светъл празник!

# 274
  • В полите на Пирин планина

# 275
Mila, благодаря! Ръкавите ги плета накрая, така не тежат и не пречат, само ако преждата няма да ми стигне, тогава първо ръкавите и после - до където има прежда. Слагам плетката в скута и така само малка част е повдигната, другата не тежи. А любима поза за плетене - в леглото по турски. Joy
Една идея, щом вече си ги изплела, вържи ги един в друг, или ги напъхай в гърлото и с безопасна игла. Така няма да ти се мотаят и пречат.

# 276
Следващия път мисля да правя лятна жилетка и ръкавната извивка да е полуреглан. Търсих много из нета, но не намирам хубаво видео за реглан пагон, но започнато отдолу. Ще се радвам на съвет, ако някой е плел такова нещо!
Светъл празник!
Стана ми интересно какво е реглан погон. Прегледах набързо ю туб и ми излезе ето това видео, ако те устройва https://www.youtube.com/watch?v=M3gpKhkTMd8
Всъщност това е някакъв полуреглан. Започва като такъв, след което някъде по средата се спират свивките и нагоре се довършва без свивки.

Mila, благодаря! Ръкавите ги плета накрая, така не тежат и не пречат, само ако преждата няма да ми стигне, тогава първо ръкавите и после - до където има прежда. Слагам плетката в скута и така само малка част е повдигната, другата не тежи. А любима поза за плетене - в леглото по турски. Joy
Една идея, щом вече си ги изплела, вържи ги един в друг, или ги напъхай в гърлото и с безопасна игла. Така няма да ти се мотаят и пречат.
ох, пробвах всякак, обаче не ми е удобно по никакъв начин хахахаха Добре че съм накрая, та да се свърши мъката. Но пък стана много красива блуза. С прежда Нако супер екселънс ефект, купих 6 кълбета, но се оказа, че за малко няма да ми стигне. Сега накрая комбинирам с една Ализе суперлана класик в подобен нюанс. Не очаквах, че 6 ще са ми малко, но явно съм станала голяяяяма жена Yum

# 277
Пагонът е в раменете като пагон, а надолу е регланна линия, която е малко по-изнесена към ръката. Красив. Анжи беше пускала наскоро такъв. Красиви са.
Кати съм към края, пак слагам тежестта в скута и повдигам малко, да не ми тежи, Плета по кръга, то се завърта доста, колко то мога, докато ми стане неудобно да навивам изплетеното. Тогава го хващам, развъртам и го завъртам малко в обратната посока. Така мога да изплета доста, до следващото завъртане.
И наистина стават красиви без ръбове, аз много ги харесвам още преди да се науча да плета и си мечтаех за такув пуловер. Сдобих се, чак когато сама си направих. Simple Smile

Чак толков али не стига преждата? Хубавото на това плетене, е че плетеш, докато имаш прежда. Може да стане и по-къса и пак да е добре. Не ми се е случвало, де, но си го представям.

# 278
  • София
Мила, изгледах видеото хубаво е, благодаря! Ще се пробва, харесва ми този полуреглан !🍀

# 279
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на село сме - разходки, градинка, цветя... време за плетки няма, но не мога да не споделя летните трендове Simple Smile

# 280
И аз завърших чорапите на детето и до късна есен сигурно няма да започвам нещо ново.

# 281
Ехааа, Добри, с тебе двете  тоя тренд направо ще ни тича! Да вземем да си оплетем, па да одим по морето да се фръцкаме... Joy

malinkap, супер! Покажи да видим първото творение. моля.

# 282
Не са особена красота, с някои грешки, не са за хвалене, а и първи опит в плетенето.Като цяло доста време отнема плетенето и ако човек го няма да не го започва, че е поглъщащо и не можеш да се откъснеш от него, а други дейности може да страдат

# 283
Така е, и с времето, и с грешките, особено при първия опит. Никой не очаква да са идеални. Но като ги покажеш, може да получиш ценни съвети, да се обсъди кое те е затруднило, как по-лесно и по-добре да го направиш. А това е много полезно. Нали тази тема е точно да си помагаме, да се стимулираме,  а не да се хвалим само. Аз много помощ намерих тук в началото, сега също.

ПС Спомням си първите чорапи, които оплетох. Опитах да си припомня майка как плетеше чорапи, но не съм обръщала особено внимание. Бях направила петата с извадени бримки, но не знае и свивах вместо от двете страни на централни бримки, само от едната. Станаха едни спираловидни пети. Формата беше добра, но тези спирали бяха много смешни. Колко време се чудих какво не съм направила както трябва. Joy Тогава нямаше кой да ми дава съвети. След време открих тази тема и заради нея се регистрирах във форума.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 21:06 от Diorela

# 284
Е, Добри, честно ли е така? Веднага да споделиш кога го врътна туй кустюмче 😀 , на колко бримки го заплиташ и дай схемата. Нали сме другарчета тука, бива ли тъй да ни оставиш да се мъчим да заплитаме на око. 😀 😀 😀

Общи условия

Активация на акаунт