Пролетта на прага чука, нови плетки диплим тука - юбилейна тема 100

• 42 909
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Балчик
Момичета, търся хубава прежда за жилетка. Но нито дебела, нито тънка, хубаво е има и малко косми. Разногледах станах от гледане по сайтове, моля дайте ми предложения.

# 586
Момичета, търся хубава прежда за жилетка. Но нито дебела, нито тънка, хубаво е има и малко косми. Разногледах станах от гледане по сайтове, моля дайте ми предложения.
Предлагам да направите микс мерино + мохер. Страхотна комбинация - мерино дава тежест, но за да не е много тежка мохер точно това прави - олекотява платното, косми затварят пространство между бримките и дреха става хем не е дебела, хем топла.

# 587
  • Бургас
Анджи, а моя модел ще се получи ли добра така мерино и мохер? И кои марки прежда имаш предвид.

# 588
Това е топло-топло изплетено комплектче за бебче. Аз вече писах, че са плетени с Нако лукс минош.  Харесвани са от мамите, на които съм подарявала. Носят на пране и няма оплаквания за алергии. Но всеки сам преценя.

# 589
Анджи, а моя модел ще се получи ли добра така мерино и мохер? И кои марки прежда имаш предвид.
Нямам много опит с плетене на една кука.   Пробвах само мохер да плета на една кука, не е лесно за плетене.
Но предполагам че може да стане. Бих пробвала 1-2 ката тънко мерино+ 1нишка тънък мохер - говоря за бобина прежда. Но има и прежди на кълбенца. Видях че миксуват 100% памук и мохер и също много добре стои.

# 590
Здравейте на всички!
Сега видях тази блуза и се сетих, че писах за мохер+мерино.

# 591
  • София
Добър ден. Влизам с малко странно търсене. Случайно на някой да му се намират излишни 2 гранки от преждата Weekend на Stenli

Търся номер 30, партида 73. Ако някой има и е склонен дами ги продаде, ще бъда много благодарна.

# 592
Да ви представя моето стадо :

# 593
Здравейте!
Сигурно жегата влияе на настроение за плетене.
Имам чантичка от рафия вискозна.

# 594
За бебешко одеяло какви размери горе долу се прави?

# 595
Някои почват от 70х70, класическият размер е 90х90, на мен и той ми е малък

# 596
За новородено бебенце ще е , благодаря. Малкото одеяло си има предимства за както и голямото. Simple Smile

# 597
Аз ги плета с размери около 90/105 или 110. По-практични са по-големи пеленки.

# 598
А може малкото по размер одеяло да се наплита в следващите години по цялата си обиколка и така да расте заедно със собственика си - най-вече ако се търси емоционален спомен.

# 599
Мислех евентуално да се направи на някаква възглавничка или подобно. Засега карам по схемата, тя явно е за 70 см. Ако много ми се види малко накрая, ще сложа бордюрче. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт