АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 130
  • 706
  •   1
Отговори
# 150
Точно за темата с нездравословното хранене. За седем месеца и половина вчера майка ми за първи път приспа мишката. И я оставих за 4 часа. Днес също имах доста работа и пак и я оставих спокойна, че вече не и реве и мога да е оставям по повече. Снощи мрънка, пръцка, плака, сутринта се наака с едно зелено и течно ако. Днес татко се изтърва, че са и дали Данонино 🤦‍♀️🙇‍♀️. Тази вечер я приспивах час и половина. Направо върха. Рязко реших, че мога да си върша работата с нея и нямам нужда да я оставям в следващата една година. Място неможах да си намеря.  То храна готвена бисквита или нещо друго...ама данонино...нишесте, оцветител, ароматизатори най вероятно, захар мнооого, и един бе един полезен компонент да няма. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

# 151
Ейй как ще му дадат Данонино точно 🥴. Лятото ще ходим при баба ми за по-дълго време и още от сега се гласи да му прави мънички мекички 😄😄  Ще трябва да дебна всяка секунда да не му пробута някой тутманик на малкия.

# 152
Е то поне в тутманика и мекиците има мляко, яйца, брашно...все неща, който се ядат. А на даднониното и опаковката да му изядеш е същата работа.

# 153
Моето дете до сега никога не е яло данонино.. Даже погледнах в нета какво беше това Simple Smile

# 154
Предполагам, че това е подобие на кисело мляко?
Днес давах кисело мляко с манго и овесено и оризово брашно и му хареса.

# 155
Момичета, кога добавяте жълтъка към пюрето? Непосредствено преди ядене или още като си приготвяте пюрето? 😅

# 156
Ако правя пюре го давам на момента, а не да го оставям за другия ден, така че слагам жълтъка веднага.

# 157
Ужас. много не обичам своеволия. Майката на ММ вчера, като беше на гости, искаше да даде меденки (с мед) на Ния. Хвърлихме се в един спор дали може, или не може. Къде е тръгнала да спори за чуждите деца?
1:23, будни сме и двете и си кукаме в леглата. Cry

# 158
Колко сте напреднали със захранването, а аз дори му спрях пюретата, че бяхме с повръщане всички 4 дена. Опазих го, не го хвана, но сестра му ми изкара акъла.
Сега ще въвеждам месо.
Дъщеря ми е на 2г. Предпочита домашна храна, от бебе всичко аз й правя. Когато бързаме или сме на път , купуваме закуска от пекарната, но не яде. Предпочита домашно кисело мляко, данонино мино дрън дрън изобщо не опитва. Не съм вманиачена, но свикна с домашна кухня. Дори вафли не харесва. Със сигурност това ще се промени.
Много ми беше трудно да я опазя от захранването на баби и дядовци 😄

# 159
Ужас. много не обичам своеволия. Майката на ММ вчера, като беше на гости, искаше да даде меденки (с мед) на Ния. Хвърлихме се в един спор дали може, или не може. Къде е тръгнала да спори за чуждите деца?
1:23, будни сме и двете и си кукаме в леглата. Cry

И ние сме будни, милвам го и се унася, спра ли - обръща се към мен и се усмихва.
От няколко дена има само по 2 дрямки и вечер пак не спи. Ще лудна вече. Побелях.

# 160
Нека и аз да се включа по темата “здравословно и мръсно хранене”. Според мен много зависи средата, в която се отглежда детето. Аз съм отраснала предимно с домашни храни, майка ми и бабите ми са страхотни кулинарки и мен започна да ме влече готвенето от много малка. На 5 години направих първата си супа - доматена 😁.. и от тогава не съм се спряла. Колкото и да се старая да готвя здравословно покрай фитнеса и начина ни на живот обаче все си угаждаме с някоя питка с масълце и сирене, козуначета, тутманици, торти, мъфини и т.н. Доставя ми удоволствие да готвя и най-вече да изпробвам нови рецепти.
Открила съм обаче начин да превръщам “нездравословни” варианти в здравословни , бъдейки на режим с години.
Децата се печелят с интересни и шарени идеи, ако съумееш да приготвиш дадено ястие да изглежда апетитно в детските очи няма да има “злояди” деца на тази планета 😁. Храната не е нещо, което бих забранила на детето си, но бих обсъдила и бих му обяснила ползи и вреди. Забраненото е най-сладко, затова и тогава интересът ще е най-голям. Не искам да съм лошата и строга майка в очите на детето си. Успял родител според мен е този, който е намерил път към детето си , този който предразполага детето си да споделя.
И да се върнем за финал на храната.. аз ще заложа на добре приготвена храна и ще се надявам накрая мама да спечели битката срещу полуфабрикатите 🤞

# 161
И ние сме будни от 12 и нещо, та досега...
Дали мога да заспя сега?!
Може би, ако беше заспал към 2, щях да си заспя и аз, но сега вече съм изнервена и преуморена!!!
Тъкмо заспа, станах до тоалетната, малкият си изплюл бибата и мъжът ми бързал да му я натика пак в устата! Съответно малкият сега пак е буден! Не мога вече, честно! Изгоних го мъжът ми от спалнята и ще се върне пак тук, когато направим бал на малкия!!!

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 03:47 от Лайка

# 162
С една ръката храня, а с другата пиша Joy.
Лайка моя мъж вече е перманентно в хола. Така поне той се наспива, а за нас има място.

# 163
Еха, колко будни майки има. Grinning
И ММ е в хола, за да се наспи и сутринта да я вземе той. Иначе си спим заедно на спалнята.
Малката заспа в 3, след 2 часа будуване. Не плачеше, само се въртеше. Сега се събуди за хапване в 5. Да минава тази регресия и да си спим спокойно всички.

# 164
Днес какво ще ги правите тия нашите таласъми?
Ще ги вдигате ли в обичайния час и ще хи държите ли будни по 2 часа между дремките?
Моят определено не се е наспал тази нощ и през деня няма да издържи, както обичайно.

Общи условия

Активация на акаунт