АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 133
  • 706
  •   1
Отговори
# 165
Аз не я събуждам, тя си се събужда към 7. После ще я слагам да спи първия път след 2,5 часа, а втория след 3 часа будуване. Ако и се спи, ще спи по-дълго.
Досега не съм виждала да не издържа прозореца си на будуване. Grinning Не е от поспаливите.

# 166
И ние не спахме тази нощ. Йоанка за пръв път спа мнооого неспокойно. В 1 часа се рабуждаше с плач. Като се разбуди, веднага се обръща по корем. Ставам, обръщам я, давам биберона. Засчива и след 10 мин пак същото. Чак към 5 успяхме да я приспим. Но сега към 7 пак същото. Като че ли има лека температура. С електронния първо показа 37.1, после 36.6, 36.8.Не можах да разбера има ли няма ли. Леко покашля една такава. Горните и венци като че ли са подути, но долните не. Ще видим дали е от зъбки. Кофти период и за децата и за нас.

# 167
Simple Smile Снощи голямо въртене беше, Бухта място не може да си намери, пак ме болят зърната. За мое щастие, баткото вчера много се измори, бяхме навън  с него той кара един карт от Лидл под дъжда. Толкова се измори, че следобед спа( УРААААА), е след обед в 17:00 ама спа. Вечерта още го държеше умората и студа и малко преди 23:00 се предаде Wink
Сега спят още двамата, а аз гледам да си наваксам малко. Разходих и кучето вече. ОООО, чести пролетен сняг! Сега вече официално е сняг при нас. Хаххаха, снощи баткото гледаше тъжен през прозореца и ми викаше "Искам сняг, не искам дъжд!"

Паола и красивата чиния няма да помогне, ако детето е решило , че няма да яде. Simple Smile Аз също мисля, че една добре поднесена храна отваря апетита, защото първо се "храним" с очите. Но от друга идва тънкия момент, в който детето може да приеме това като игра и ако храната не е по определен начин...... Баткото не обичаше да му правя "картинки" в храната. Но пък му бяха подарили много готин комплект за хранене с коли и му е голям кеф да се храни в него.

Хората около мен казват , че ям много сладко и всеки път им се дояжда като хапвам. Та и това е важно, как детето те вижда да се храниш.

Това за даването на храна от други хора....не настръхвам , ми не си и подбирам думите. ...ох, пак стана дъжд и малките ме викат

ПС За 15 мин се смениха 3-4 пъти дъжд със сняг.....почнах да пиша и валеше на парцали, докато довърша изречението пак мина на дребен дъжд със сняг....

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 08:52 от Harista

# 168
Аз пък съм за бой. Детето спи, обаче аз все си намирам нещо за четене и после сутринта съм недоспала.
Сутрин никога не го будя защото обикновено се буди към 7-7.30.

# 169
Е, нееееее....за малко да се подпалим...направо изтръпнах, добре че вече бях разходила кучето, че иначе не ми се мисли. Запали се кабела на лаптопа, докато баткото гледаше детско. Няма ден, в който да не се сговняса нещо и почва да ми писва! Днес и колата на ММ се прецака, ама си викам айде.....малкото зло, добре че на паркинга...ама сега и този запален кабел .......нервите ми не издържат, колкото и да се държа, всеки ден чашата прелива с нови и нови ла*на.....

# 170
Оригинален ли беше кабела?

# 171
Оригинален ли беше кабела?
Не, оригиналния се прегъна буксата, това е втория кабел, който купувам от един и същ магазин, специализиран ( уж) за това....явно партидата им е дефектна.

# 172
Имах подобен проблем с моя лаптоп, но причината беше български адаптор. Наложи се да купя кабел менте, но излезе читав.
Колкото и да е скъп оригиналния кажел, препоръчвам ти да си го купиш.

# 173
Имах подобен проблем с моя лаптоп, но причината беше български адаптор. Наложи се да купя кабел менте, но излезе читав.
Не знам вече, ще се пръсна, почти нямам празно без нещо да стане, я наводнение, я запален кабел, я колата, я виснал прозорец, я  бойлер-пералня, я нещо друго......Rage Вярно е , че се справям с всичко до сега, не е нещо, което да е непоправимо; здрави сме, заедно сме, децата са добре...но това ми коства страшно много усилия и понякога просто не издържам. Аз съм като поредица от 10 тома със закони на Мърфи.......

# 174
Аз си съсипах оригиналния кабел на лаптопа, щото не пазя и дърпах силно.
Сложиха ми преправян, в някакъв сервиз и кара вече няколко години, да чукна на дърво. Лаптопът ми изкара 11 г и въпреки, че имам друг, не си давам стария.
Моята спа доста неспокойно, Мм бе при нас и тя беше обградена. Тясно й беше и се въртеше.
Напоследък АД на бузата й доста избледня, ПУ пу. Днес ще й дам оризова каша, но тя пюрета не ще, а какво ли остава за безвкусна каша..

# 175
Ако детето ще играе с лаптопа, не бих рискувала с фалшив кабел. Веднъж щях да си съсипя лаптопа и втори път заради фалшиф телефонен кабел спрях тока на цял хотел Joy.

# 176
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Хариста, това все едно аз съм го писала : " Аз съм като поредица от 10 тома със закони на Мърфи......." . И на мен постоянно ми се случват такива случки....Ето,сега се разглоби люлеещия механизъм на кошарата, времето навън е кофти за количката, а трябва да сготвя и за обяд и за вечеря, а нямам продукти, даже за бебешкото пюре не съм пазарувала.
 И аз си казвам "писна ми" и се чувствам безнадеждно, няма къде да избягам, а трябва някакси да се оправям. Понякога се депресирам. Животът е труден.Мрън.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 15:24 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 177
Това е магията, казваш "мрън" и става по-леко, казваш пак "мрън" и става още малко по-леко... Simple Smile

# 178
Винаги е така, момичета. Хариста ти май си прекалено жертвоготовна. Давай си малко повече време за себе си, доколкото е възможно. Не се нагърбвайте с всичко вие, особено с мъжката работа. Засега държите, но след време на децата ще им трябват здрави майки-психическк и физически. Хариста ти винаги май гледаш децата да са задоволени от всякъде, мъжа и дома и накрая ти. Така ли е? Ако трябва веднъж няма да ги изкараш на разходка, ще си починеш ако имаш нужда.  Няма как винаги всично да е в ред. Ако чувстваш, че нямаш сили лягаш и почиваш, чинии, пранета, кабели ще почакат. Знам, че не е никак лесно на думи, но трябва да се грижим и за нашето здраве.
На моя мъж родителите са такива, може да не могат да станат от леглото, ако ако имаме нужда от помощ винаги се жертват. Но прекалената саможертва не е здравословна. Все гледат да има за нас. Да ама ние вече сме големи, и за нас ще е по-добре те самите да се грижат повече за себе си, като имат нужда от почивка да си я дадат, а не да гледат само нас. Има един етап, когато това трябва да се случи. Отгледали са си децата-време е да помислят и за себе си. Както на запд правят. Пенсионират се и почват да живеят😁Ама ние българите сме по-различни май...

# 179
Така е Ленка (Flowers Hibiscus ), години се боря с това да отделям малко време за себе си, трудно успявам и не винаги. Аз и на работа съм такава, не само за семейството. Всичко, което си написала го осъзнавам, но това е една от най-големите борби , които още не съм спечелила....още по-лошо е, че дори да има кой да помага и да има желание да помага много трудно се пречупвам и позволявам.  100 причини ще измисля , за да  направя нещо.....За това все съм зарината и със списъци какво да се направи, което може да почака, кое не....
Хахха и докато пак си мрънкам, Бухта говори на батко си Simple Smile За пръв път "говори" бебешки...

Общи условия

Активация на акаунт