АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 155
  • 706
  •   1
Отговори
# 255
Паола, може ли рецепта за кебапчетата? Sweat Smile
И при нас започна да яде по-рано нощем, откакто започнах захранване.
Тъй като в неделя се сменя времето, съм поръчала пердета, които изолират светлината.
За крустите- имаше преди време и и ги изчистих като я сресвах с гребенче по време на къпане. Сега пак и се появиха, та ще я намажа с едно кремче за крусти и ще я реша пак.
Оф, с това отвратително “пролетно” време никъде не може да излезем. Намам търпение да се стопи този сняг и да разнообразим малко ежедневието си с разходки.

# 256
При нас е обратното, че откакто захранвам и се буди доста по- късно да яде.  Тази вечер се събуди в 3 и сега в 5.30 му дадох съвсем малко за да не се събуди рано.
За прозорците, ако някога нямаш тъмни пердета под ръка, а ти трябват наложително да затъмниш ползвай черен найлон. Joy
Знам го от хора които постоянно карат нощни смени и спят през деня, че няма перде което да затъмнява като черния найлон.

# 257
  • Пловдив
И нашата някои вечери като снощи проплаква насън през час. Не знам защо, предполагам са зъби , вече свикнах 😄

Не давам пюре вечер, за да спи без да яде през нощта. Вечер още е на мляко, а и от себе си съдя, че вечерното ядене трябва да е леко, а не тежко, за да се спи по- спокойно. Едно е за корема да изядеш мазна пица за вечеря, друго е пилешко и салата, нали 🙂

# 258
Аз за през нощта й обличам ромпър, за да й е свободно и да няма ластици през коремчето докато спи. На сутринта обличам отгоре панталонче и блузка. Вечерта слагам за пране всичко.

Има ли други бебчета, които се будят по 20 пъти нощем с проплакване?
. Ленка, и при нас е това положението, но и аз започнах да свиквам вече ( правеше го и преди зъбите ). Спи между нас , като изплаче  просто я обръщам на другата страна и след 15-20 мин пак така. Когато стане по - често плаченето я взимам и спи върху мен. Не е най - оптималния вариант, но поне успявам да дремна нещо иначе ако си е в кошарата дори няма да мога да се унеса и пак трябва да ставам. Така и не разбрахме кое го провокира ( не се храни през нощта , пробвах да и върна хранене - беше същото ). Може би е много емоционална и чувствителна и преживява деня по нейн си начин Simple Smile

# 259
Дали не му е тясно между вас?

# 260
При нас е трета поредна вечер. Като заспи към 20:30 спи спокойно към час и после се почва до към 00ч. И в 5 и 30 пак събуждане с рев, хапна малко и заспа, но пак неспокойно. Едната вечер пробвах да заспи при нас на спалнята, но не можа. Свикнала е в кошарата. Дето казваш може и да преживяват деня и тя е много емоционална. Дали пък не е свързано с това, че сме вкъщи вече седмица...и не сме излизали по разходки, не знам вече... Но дано мине бързо

# 261
Снощи писах и поста не се изпрати, забравих какво си бях намислила. Та ще карам много хаотично.
Дрехи-обличам  свободни, да не стягат, лесно се обличат, лесно да се събличат. Най-удобно ми е на мен и на нея е най-приятно с боди и ританки. Ако е боди с къс ръкав-блуза с дълъг, ако с с дълъг ръкав- жилетка. Слагам и панталонки, не обичам клинове, на които да и се отбелязват шевовете по краката. Не обичам да обличам в "мъжки" и "женски" цветове. Баткото имаше много жълти, оранжеви, дори и розови дрешки. Не харесвам дънки, джински, колани и копчета за бебешки дрехи.

Вчера бяхме на ДК- според кантара там не е качила( амае от онези старите, дето имаше в бакалиите, колко е калиброван не знам) , но и да не е качила яде достатъчно и е здрава, а е на преходно хранене, така че може и да е задържала кг.

Забелязвам, че през нощта се "буди", но вече не от глад....не иска гърда да суче, а малко да си я подъвче. Няколко сутрини се буди рано, но се заиграва в леглото и не ме буди. Оставям играчки в ъгъла на спалнята и тя си ги взима , като ѝ омръзне и почва да ме шамари да ставам.

Дават го редуване на месо с жълтък. Ако не се е размразило месото добре или не нямам жълтък не давам.

За спането .......аз съм от тези, дето вечер трудно заспиват и рано не могат да стават , за това обичах и нощния труд. Още като ученичка  реших, че "От сън спомен няма" и спях много малко. Все намирах нещо да правя през нощта. Като години наред си лежах с часове в леглото и изпуквах от скука до 2-3 през нощта( още деляхме със сестра ми стая) , когато тя замина да учи просто реших, че вече няма да си го причинявам. Винаги си намирах какво да правя- четене, учене, пъзели, тихо майсторене.  Като се роди баткото ми беше добре в началото с будуването нощем, но тъй като не спрях да върша, каквото и по принцип си правя, после ММ замина за дълго, аз записах и да уча, че не мога без това....и почнах рязко да не смогвам. Още преди да завърших първото висше работех, после все извънредно, все оставах след работа, все на 2 места....но когато си без деца е по-лесно- ще дремнеш 20 минути, когато имаш нужда, не когато те решат....за това все ви  се оплаквам колко съм изморена хахаха Защото и малкото сън ми го отнеха хахахха

# 262
Не и е тясно, тя само се вре в мен и ме пипа. Даже си спи в гнездото без него не може , иска да е заобиколена от нещо Simple Smile
Аз я слагам в раницата и ходим поне до магазина да излезе малко навън. Всяко детенце с особеностите си. Четох една книга за бебешкия мозък и за свръх чувствителните деца и си обясних доста неща в поведението и, което ми помогна един вид да я приема такава каквато е. Не мисля , че е от свръх свръх чувствителните, но определено си е чувствителна - сега сме намерили нещо като златната среда , аз съм по спокойна и това оказва влияние и върху нея - ще отнине това положение сигурна съм Simple Smile тепърва има мн неща да учат Simple Smile

# 263
Ellocin,  какви са тези пердета, изолиращи светлината, може ли линк ?
Купих й рингове, но моята не седи много стабилно, та й е неудобно да ги маха. Но схвана как.
И ние 5 дни не сме излизали, дневният й сън се влоши, а снощи също не спа, муча, въртя се, много ми е кофти за нея:cry:
Имате ли идеи за играчки, развиващи мозъка, мисленето и финната моторика ?

# 264
katerichka има доста информация в интернет за Монтесори метода. Не съм огромен привърженик на метода, но пък си крада някои идеи за играчки и забавления с малкия.

Относно съня направо се върнахме в първи клас. Спеше по цяла нощ, но със захранването започна да се буди към 1 и нещо за ядене. А сега вече се буди и към 3 и нещо и за капак и не желае да заспи докато не го взема върху мен. 😩 Като имаше колики точно така спеше и само това помагаше. Мислих си, че е от зъбчето, но вече изби и сякаш не би трябвало да е така.
Лошото е,че и през деня не е особено спокоен вече. Постоянно ме търси и иска да се гушкаме, мъчи ли го нещо, период ли е не знам вече .. не признава баща си изобщо, като му го дам и се почва един рев.

# 265
Толкова ли е студено, че не излизате? До сега времето не ни е спирало, но все пак при нас не е студено като в Бг. Повечето дни сме на вън 2 пъти за по час- час и нещо. Забелязала стм че това го успокоява.  Дори като се приберем остава още 10-15 Мин в количката.

# 266
Ние не излизаме, защото има сняг, а тротоарите около вкъщи не са почистени. Днес обаче може и да излезем за малко.
Катеричка, пердетата са обикновени дебели пердета от Икеа.
https://www.ikea.bg/products/curtains/curtains-blinds/curtains/s … 2-br-k-t/40414022

Според мен буденето е свързано с регресия в 8ми месец, преминавато от 3 към 2 спанета, ученето да лазят, да се изправят и зъби. Всичко в едно. Grinning ММ ме успокоя с “период е, ще мине”.
И аз не давам вечеря. Само мляко. Вечерята май се въвежда около/след годинка? Освен ако не захранваш по ЗВБ май.

# 267
Тук не спря да вали сняг, улиците са непочистени и е кошмар.
Вчера не валеше, но според ММ не е за разходки с бебе, а и е трудно да рина снега с количката.
Все отлагам да си взема раница, защото в студа не искам да я извеждам.
В малък град съм и веднага ще ме издадат на ММ, че съм помъкнала бебка в най- големият мраз и сняг.
Днес го дават най- много 0 градуса.
Имам една позната , дето извежда 9 мес. си бебе и при снеговалеж, има 3 деца и не й пука от нищо.

# 268
Въпреки студовете и снеговете аз си излизах с малкия почти всеки ден. С раницата за по 1-2 часа, но за мен ден без разходка е пропилян ден.

# 269
Никога не ме е спирало времето, просто според времето променям типа разходка, с какво излизаме, какво ще правим навън. Дори на бурния вятър бяхме навън, просто сложих дъждобрана. След малко пак ще излизаме, а сега вали сняг.

Общи условия

Активация на акаунт