АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 202
  • 706
  •   1
Отговори
# 450
Кая, честито и от мен! Можеш вече спокойно да хвърляш шапката😝
Аз много се замислям дали да не запиша една магистратура покрай майчинството и докато е онлайн още обучението. Ама ще видим.
Кая, на количката може ли да се сваля дръжката. Аз още съм в процес на търсене на лятна количка...

# 451
Честито, Кая!

Официално и аз приключих с поредната магистратура, на есен мисля още една, последна.

Арас снощи заспа в 19.15 до 7.45 тази сутрин. Ако махне и нощното хранене, ще съм на 7мото небе 😬🤭🤭

ПП Лайка, вашата количка не беше ли лятна? Нещо такова ми се върти в главата, ако е така, вашата е доста по-лека.

Ееее не може всичко да е идеално Grinning.
Радвай се, че поне спи.
Моя явно е решил да че разиграва и всяка вечер яде по различно време. Снощи яде в 1.30 а предната вечер в 3.30.

# 452
  • Пловдив
Леле, какви ентусиасти с тези магистратури. Аз моята я приключих преди 7 години в Белгия и не желая да чуя повече за магистратура, камо ли пък с бебето Grinning

Ние взехме лятна на Ергобейби метро, тя се отваря и затваря с една ръка и е супер лека. Още не съм я вкарала в ежедневна употреба, но ще го направя от идния месец.
Нашият режим си е супер, сега просто заспива 20:45 някъде и става 07:30... яде междувременно разбира се, реве от зъби през нощта, ама държим фронта и чакаме да мине периода Simple Smile

# 453
Аз само да споделя, че нали имахме проблем със сгъвките на ръчичките. Бяха червени чак и ранички започнаха да стават, понеже тя се чешеше. Даже си мислих да не от това да се буди нощем. Та водихме я на дерматолог. Каза, че е от събирането на влага, след къпане и става нещо като инфекция. Предписа ни спрей Оксикорт(мисля, че със същия пръскахме и пъпчето в началото), антибиотичен е, но е факт, че почти се оправи проблема. А допреди това два месеца я мазах с какво ли не. Ту имаше леко подобрение, но после пак ставаше зле. Лекарката каза, че не е трябвало да я мажа с олиа.

# 454
Верче, нашата е Eezy S Twist.
Същата разцветка е.
Ми, събуди се тоя таласъм след 40мин.
Ще го държа в количката и ако до 12,30 не е заспал, го изкарвам по магазините, че трябва да пазарувам.
Ще гледам до следващото спане да сме се прибрали.

# 455
Кая, честито и от мен! Можеш вече спокойно да хвърляш шапката😝
Аз много се замислям дали да не запиша една магистратура покрай майчинството и докато е онлайн още обучението. Ама ще видим.
Кая, на количката може ли да се сваля дръжката. Аз още съм в процес на търсене на лятна количка...

Дръжката не може да се сваля аз за първи път чувам че може 😀 иначе за сега съм доволна лека и маневрена е с една ръка я сгъвам.

# 456
Кая, честито!
Ленка, като приключите "лечението " с Оксикорт може да пробваш обикновена бебешка пудра или течна пудра. Всичко което има цинк подсушава като кремче против подсичане.Олиото "задушава" кожата, особено там където има влага( всички гънки)
Навън е прекрасно-птички, пчелички....успяхме да отметнем няколко задачи с баткото.

# 457
Савова, да, да, доволна съм, че вече спи по-дълъг нощен сън. Пу-пу!

Lore.lay, аз моята първа М я завърших 2010 Grinning

Лайка, определено е по-лека. Нашата е 11кг с летния кош.

Хариста, ето това време го обожавам! Мирис на цъфнали дръвчета, топли слънчеви лъчи, чуруликане на птички и жужукане на пчелички. Идилия!

# 458
Благодаря за съвета, Хариста, тя ми предписа и един крем на Авент за след това, ще видя как ще е и ако трябва и пудричка ще слагам🙂

# 459
Ох, вчера на вилата и аз успях да се наслушам на чуруликане на птички и тишина. Тук е София, понеже живеем до главен булевард, никакви птички не мога да чуя.
Беше прекрасно. И въздухът сто пъти по-чист.
Като малката проходи ще и е супер там. Има много котки, които да гони. Grinning

# 460
Здравейте, мами! Аз съм от септемврийчета 2020 и реших да пиша тук за съвет, тъй като вече сте минали през това предполагам. Станахме на 6 месеца и лекарката каза да намалим храненията от 6 на 5. Досега бебчето ядеше на 3ч, смесено хранене, като обедното е изцяло заместено.
Чудя се кое хранене да премахна, или просто да увелича интервалите между храненията? Малката доста обича да си хапва, все още става в 4-5 сутринта да яде и се притеснявам, че ще е доста тегаво. Някакви съвети? При вас как мина този етап?

# 461
Най- добре е да минете на 4 часово хранене

# 462
Спокойно и моя става да яде посред нощите. Това е напълно нормално до 1 година. Храни си детето без да се притесняваш! Когато му дойде времето, детето само ще си разреди храненията или пък само ще реши кое хранене да пропусне.

# 463
Здравейте, мами! Аз съм от септемврийчета 2020 и реших да пиша тук за съвет, тъй като вече сте минали през това предполагам. Станахме на 6 месеца и лекарката каза да намалим храненията от 6 на 5. Досега бебчето ядеше на 3ч, смесено хранене, като обедното е изцяло заместено.
Чудя се кое хранене да премахна, или просто да увелича интервалите между храненията? Малката доста обича да си хапва, все още става в 4-5 сутринта да яде и се притеснявам, че ще е доста тегаво. Някакви съвети? При вас как мина този етап?

Моето момче е на 7+++ и има 7-8 хранения. Аз се водя по него, щом му се хапва нека си хапва.

# 464
Не виждам как на дете, което е гладно, няма да му се даде да яде, защото педиатрите казали така...
Аз открих една страхотна настилка до едно училище близо до нас. Стъпим ли на нея с количката и заспива за максимум 3 минути.
Директорът обича гладко возене Joy
Ей, как ми кипна сега като излизах с детето.
Опитвам се от нашата пряка да пресека отсреща, а в пряката срещу мен един келеш с мерцедес иска да излезе на улицата, която пресичам. Навсякъде наспрели коли, видимост никаква. Единствено оня с мерцедеса много добре ме вижда.
И тръгвам да пресичам аз и тоя тръгва да излиза на улицата. Ма нито мигач е дал, нито нищо.
Развиках му се и той " ееее, какво толкова е станало". Питах го дали е олигофрен, че иска допълнително да му обяснявам...

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 18:56 от Лайка

Общи условия

Активация на акаунт