АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 209
  • 706
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, мами! Аз съм от септемврийчета 2020 и реших да пиша тук за съвет, тъй като вече сте минали през това предполагам. Станахме на 6 месеца и лекарката каза да намалим храненията от 6 на 5. Досега бебчето ядеше на 3ч, смесено хранене, като обедното е изцяло заместено.
Чудя се кое хранене да премахна, или просто да увелича интервалите между храненията? Малката доста обича да си хапва, все още става в 4-5 сутринта да яде и се притеснявам, че ще е доста тегаво. Някакви съвети? При вас как мина този етап?

Както казаха и другите, следвай детето си. Ние до няколко дни навършваме 8мия и от скоро сме на 5 хранения, като нямаме нито едно заместено. 🤷‍♀️ Гледай детето да ти е спокойно, защото педиатърката няма за дойде да ти го дондурка.

# 466
Rrr3, абсолютно! Много ме е яд когато някой ми каже да не му давам да яде нощно време ! Като ревне те ли ще ми го гледат? Много лесно се дават съвети от страни, но това са бебета а не кукли.
Ако детето пие малки порции е нормално да пие по- често.

# 467
Моето дете е на утре става на 8 месеца и имам 7 хранения, като 3 от тях са твърда храна... Според мен си гледай детето както усещаш, че трябва!  Аман вече от разни счетоводителки които се мислят за лекари 😒🤨

# 468
Ехаа, колко много хранения правите! Ние се храним по 4 пъти на ден, 2 заместени хранения. По всички критерии си й давам малко 🙁 и не я прехранвам. Това го потвърди и педиатърката. Яде през 3.5-4 часа.
Оглеждам се за количка на Чиполино, ние сме фенове на марката.  Намерих една - 6 кг., не знам какво друго е важно. Не търся луксозно изпълнение, нещо простичко и леко.

# 469
Кая, честито!
Ленка, като приключите "лечението " с Оксикорт може да пробваш обикновена бебешка пудра или течна пудра. Всичко което има цинк подсушава като кремче против подсичане.Олиото "задушава" кожата, особено там където има влага( всички гънки)
Навън е прекрасно-птички, пчелички....успяхме да отметнем няколко задачи с баткото.
Хариста, благодаря за информацията, ще се възползвам.
Но вместо пудра, ще пробвам с хума, уж има същото действие.
Ленка, благодаря и на теб, имаме същата малка раничка, приличаше ми на лишей.
Аз съм голям противник на бебешкото олио, ненавиждам мазнотия (  щото аз съм с мазна кожа и не обичам запушващи порите неща ).
Ще го спра, но кортикостероиди не желая да ползвам, дали смрадликата помага при такива рани ?
Нейната раничка, откакто не я къпем всекидневно е по- добре.
Моята се кефи на хубавото време, но със смяната на часовника всичко й се обърка.
Буди се в различни часове, следобед не й се спи или спи само 40 минути ( или пък регрес на съня, знам ли вече ).

# 470
Тези 4 яденета за 24 часа ли са? И как да разбирам 4? 2 с мляко и 2 с твърда храна?
До една година млякото трябва да е не по- малко от 500-600мл на ден.
При нас са 5 хранения с мляко и 1 твърда храна, като млякото за 24 часа е 800мл.

# 471
За 12 часа са 4 хранения, 2 с мляко и 2 с твърда храна. През нощта е при мен, на гърда, но по-скоро за успокоение. Нямам много кърма и не смея да кажа, че се засища. Не правя мляко през нощта. Веднъж пробвах, но хапна много малко, което ме наведе на мисълта, че не се буди да яде. Буди се и като надуши гърда, заспива веднага.
Днес направих нещо, което на педиатърката не знам дали ще пасмея да кажа.... Та, следобеда с ММ седнахме да хапнем и дадох на малката сиренце, да яде заедно с нас. Тя обаче, беше като акулче, на ММ му дожаля и й дадохме и малка коричка хляб. Притреперваше като й давах, толкова й се услади. Вечерта, малката прискърца за храна 30 мин. по-рано и ММ, убеден, че на детето не му стига храна, предложи да й дадем пак малка коричка. Вместо да я давам така суха, я накъсах и с малко АМ малката я изяде. После дохраних с оставащите мл АМ. Според мен е грешно да се дава хляб така вечер, но ни се скъса сърцето как ни гледа малката...отяжда ми се🥺 Според вас, много ли ще й се натовари стомахчето?
Ще питам педи на ДК вече за други начини на приготвяне на храната (не само пюре и каша), както и за нови видове храни....

# 472
Струва ми се че млякото ти е малко. Децата между 8-12 месеца им трябват около 750-900 калории на ден, като половината трябва да е кърма. Това е около 720 мл на ден. С две хранения трудно можеш да дадеш толкова. До 1 година кърмата/АМ трябва да е неразделна част от храната им.

# 473
Момичета, някоя от вас поръчвала ли е пюрета онлайн от сайтът zabebo?
Сега пуснах една поръчка, но чак при мейла за потвърждение на поръчката видях, че едни пюрета на бебивита са със срок на годност 03.2021г.
Останалите са ок, но тези реално ще са с изтекъл срок, когато пристигнат.
Писах им мейл да не си позволяват да ми изпратят продукт с изтекъл сток на годност, защото ще сигнализирам, където е необходими, че продават бебешки храни с изтекъл срок и или да ми изпратят продукт в срок на годност, или изобщо да не ми ги пращат.

# 474
Скрит текст:
Хваната в крачка , мъчи се да отвори шкаф, но не успя.
Вече седи, но като се умори, пада.

# 475
ssd_ вече сте дали вечерта хляба, късно е да се чудиш дали ще се натовари стомахчето или не 😄 надявам се че не е имало проблем,  но аз лично ако мисля че детето е още гладно след хранене, бих увеличила малко дозата на млякото за всички хранения през деня (но не съм специалист де)
Аз съм от хората, които когато знаят че нещо не трябва да се прави не правят компромис и съответно това че малката гледа моята храна, ако не е подходяща за нея, няма да ме накара да и дам, а просто за да не я дразня ще се опитам да ям, когато тя се занимава с нещо друго. Във вашия случай не сте и дали нещо фрапантно, но до колкото знам сиренето трябва да се обезсолява при малките деца и не е препоръчително да се дава сол до 1 годинка. Не те упреквам, така си решила, така си направила, но аз ако слушам моя мъж детето трябваше вече многократно да е опитало луканка, защото гледа с интерес как ние ядем 😑

# 476
Чухме се с човек от сайта, уточнихме се и всичко е точно.
Утре ще си получа стабилна поръчка с каши и пюрета.
Обезсолено сирене дадох и аз вече.
Тия дни мисля и извара да му дам.
Виждали ли сте такива в нашите магазини ДМ?

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 11:08 от Лайка

# 477
Хляб давам, но не го яде а само си чеше венците Simple Smile. Сирене още не, но рикота вече няколко пъти опитва и я харесва.

# 478
K.all.mar, сиренето беше обезсолено, като за нея. Не й го дадох на обяда просто, оставих за после да има да си прихапне нещо.
Не съм чак толкова мека Мара, ама май наистина не й достига храната и да, дожаля ми.
Въобще не се притеснявай за упрекването, щом пиша тук, значи....търся мнения. Благодаря ти!
Благодаря и на Савова! Ще увелича млякото.

# 479
Катеричка, малката е голям бонбон. При нас е същата история, все се мъчи да отваря я шкафче, я чекмедже  или да си пъха пръстите в контактите.
Поръчах от Али-то предпазители, но само едната стая успях да обезопася. А като е с проходилката щъка из цялата къща.  

Лайка, аз пюретата все още си ги правя сама, месните заготовки вземам от магазина, но онлайн не съм поръчвала.  Важното е, че сте се разбрали. Какви каши даваш? Моя е голям каприз, все нещо се муси на храната.

Този снакс изглежда интересен, не съм забелязала в нашия ДМ, но и аз рядко се въртя около бебешката храна, така че не съм критерий.

Аз сухари му давам, смуче ги и си чеше венците.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 14:24 от Verchy

Общи условия

Активация на акаунт