АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 210
  • 706
  •   1
Отговори
# 480
А защо на всички такива паучове пише, че са подходящи за над годинка?

На мен са ми удобни. Давам му ги с лъжичка и той ги харесва много.
Но се чудя защо пише, че са за над 1год 🤷‍♀️
Ох, Верче, ще го изям този Арас Kissing Heart
Досега давах овесена и оризова на Тьопфер.
Ама нали въведох млякото без да искам и сега съм му взела най-различни Био каши на Хип.
Искам да отида до ДМ, че онлайн ми се струва, че имат интересен асортимент в чужбина и искам да видя тук какво имат налично.
Ако ги няма тия работи тук, ще трябва да правя дълъг списък на един приятел, който пътува до Германия редовно.
Е, как може?!
Пюре пащърнак в Германия е 70ст...
https://www.dm.de/babylove-gemuese-pastinake-pur-ab-5-monat-p4058172719998.html
Думи нямам....

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 11:32 от Лайка

# 481
Verchy, благодаря Simple Smile. И твоят е голям сладур, много стабилно си седи.
Да са ни здрави, макар и палави и твърде любопитни.
С тия заготовки по- лесно ли е, че аз също домашни пюрета правя, но още не съм дала месо ? Буба е яла зеленчуци и ябълково пюре, и късче банан.
Нищо не харесва, всичко плюе, без значение домашно или купешко. 3 дни й дадох почивка от захранването, не искам да намрази храната.
Последно изяде цели 3!  лъжички пюре от тиква, морков и пащърнак и даже се разрева, че й бутам лъжичката.
Не издържах да я мъча и реших да почине само на кърма.

# 482
Катеричке нормално е. И моя един ден яде нещо с кеф, а на другия ден не иска да го погледне и стиска устни и реве.
Последно почнах да смесвам пюретата с малко рикота и така ги яде, но пак има дни в които отказва. Също така ако не е огладнял достатъчно също отказва, за това гледам да не е ял поне 4 часа преди да дам пюрето.
Все още много рядко правя пюрета и купувам готови. Последно купих пюре от сладък картоф, круша, сок от кокосов орех, кафяв ориз и киноа и много го хареса.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 12:10 от G.Savova

# 483
Савова, звучи интересно.
На коя марка е пюрето?
То не че в България ще го има де, ама поне да поръчам от чужбина...

# 484
Савова, звучи интересно.
На коя марка е пюрето?
То не че в България ще го има де, ама поне да поръчам от чужбина...
Марката е английска и май за сега ги правят само в малко количества. Намерих ги случайно в един от скъпите им супермаркети.

https://www.babease.co/

# 485
Savova, на моменти се отчайвам, че нищо не яде.
Даже прословутия банан, дето уж всички бебета го харесват, го изплю.
Безопасно ли е да й дам сурова био ябълка, да си чеше венците с нея ?
Или да я варя леко на пара ? Искам да я дам без мрежа за плодове.

# 486
То и аз се стресирам. Не искам да е като някои английски деца които не ядат нито плодове, нито зеленчуци и нагъват само джънк.
Моя също не харесва банан. Не харесва и плодове които леко киселеят. Харесва ориз с мляко.
Давам всякакви плодове и зеленчуци( морков, ябълка, пипер, лук, праз) да си чеше зъбите, но го наблюдавам.

# 487
Благодаря ти, Савова Hug
Има и различни бъндели ниво 1 и ниво 2.
Може би ще поръчам за проба.
А от тези за гризкане взимала ли си?
Антонио харесва банан, но не и на пюре.
За да е пюре, то трябва да е банан с нещо си.
Много обича круша обаче.
Взимам му пауч на Овко и си я хапва с кеф. Давам му или по един пауч за междинна закуска, или накрая на храненето като десерт. Ако е почнал нещо да се мръщи на соленото пюренце, давам си му малко от някой плодов пауч и си дояжда.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 12:42 от Лайка

# 488
Няма нужда да купуваш. По- скоро като идея кое с какво може да се смеси.
Покрай това ново време, ставаме по- късно и така няма време за 3 дрямки. 2 дена под ред спи 2 пъти по 2 часа, но мисля че още му е рано да минава на 2 дрямки. Две вечери под ред не се буди, но постоянно се тръшка и не ноже да си намери място. Върти се по корем оглежда се и пак ляга. През деня бяхме 3 часа в парка и май му идва в много будуването. Дефакто спи колкото и преди но разпределено в 2 дрямки.

# 489
katerichka аз знам,че специално ябълката е най-рискова за задавяне и не бих дала сурова скоро. Или ако ще е сурова със сигурност ще е настъргана.

# 490
Ябълката трябва да се настърже.
Големи сладури! Heart
Аз се отчайвам за СЗ. Само юфка яде с кеф. Днес ще се опитам да дам царевична каша с масло и сирене, пък дано и допадне.
Лази из цялата стая (целият етаж) и направо не мога да я настигна. Иска да се изправя на един шкаф, пък той не е закачен за стената. Поръчах някакви меки ленти за ъгли, както и предпазители за контактите. Искам да махна всички мебели и да си увия детето в bubble wrap. Grinning Чакам килимчето като на Лайка и ако ми допадне ще поръчам още 2.
Савова, твоят господин започва да спи по 2 пъти, а моята шушулка пък започна да спи по повече. Grinning Както си издържаше 3 часа, сега иска на 2рия да спи.

# 491
Ellocin, той и моя ще спи на втория час, но това означава третата дрямка да свърши след 6 и това означава че ще си легне чак към 9. За мен няма полза да ляга толкова късно тъй като така или иначе ще стане в 8 сутринта.
Ябълката не я давам да я яде, с да си чеше зъбите. Режа дълго парче, за да може да го държи.

# 492
И аз така му давам ябълката.
Напазарувах от Дм, взех още пюрета, паучове, бисквити, сухари, прах за пране (много харесвам техния Сензитив) и още един сапун.
Ей сега по път го усетих, че иска да спи. Седнахме на една пейка, дадох му един пауч да си подложи и отнесе.
Ох, не искам учениците да почват училище. Тъкмо си намерих "моето" място и сега ще стане едно шумно пак Joy
И без това по всички площадки покрай нас все ще се намери някоя майка, която да крещи като луда по детето си. Направо се изумявам понякога.
Онзи ден съм седнала в парка. Нарочно съм избрала крайна пейка, която е далеч от люлки и пързалки и около мен нямаше никой, за да може Антонио да поспи навън.
Обаче две дечица дойдоха от люлките на пейката до мен и започнаха да я ритат. Една майка дойде и започна да крещи...
Полудях направо! Ми виждаш ме, че съм с бебе, че съм се отдалечила, че бебето вероятно спи. Ми недей да викаш каъо откачена бе м@м@ му стара...

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 16:02 от Лайка

# 493
Лайка, те не го правят нарочно...просто хората не обръщат внимание, че има количка. Сигирна съм, че ако знае, никой няма да крещи...
А за цените на ДМ в БГ - транспортните рязходи оскъпяват доста. Аз също съм им огромен фен. Не съм пробвала препарата за пране, който си писала и ще го пробвам.
Висше в България можеш да изкараш и без си си запомнил специалността. Сега аз ще "изям" доста хейт сигурно, ама е така.

# 494
  • Пловдив
И на мен често ми се случва бебето тъкмо заспи и някой се развика до нас. Ама все Пак сме в парк- има други деца, викат, крякат майките след тях.. няма как. Ако искам тишина си стоя вкъщи.

От дм и аз купувам доста неща , добро им е качеството. Разбираемо е тук да е по- скъпо дори само заради транспорта, както каза bebiflebi.

Вие вече давате ли храна, която не е гладко пасирана? Не говоря за парче ябълка или хляб да си играе да дъвче, ами примерно обяда да е на по- едри парчета вече?

Общи условия

Активация на акаунт