АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 19 981
  • 706
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Изпуснах ви няколко дни, но наваксах. Само да се похваля, че пикирам домати в момента и реших докато почивам да драсна нещо.
Моето дете си спи на шум, свикнала е, но ако някой силно се извика се буди разбира се, или ако се е понаспала. Ние обикаляме и парка до нас, и блока - зад него има много хубави пейки и е завет.
Коткавкашон, и Вяра е плешивка още, не мога и да си помисля за панделки, фибички и ластичета, кака й вееше повече перчем на тази възраст.
Ние имаме една много удобна кошара с мрежа отстрани, висока метър и малко по-широка - сигурно е над 30 годишна, защото и брат ме беше в нея като бебе - там ще слагам кюфтенцето да се забавлява съвсем скоро. Вече започва да се опитва да пълзи и трябва да има къде да я оставя, за да ида до вц. Все още не се изправя, но аз и не бързам - тя не се и обръщаше и на 6 м.изведнъж започна да се върти като шило. 😄
Аз да си призная- тя си спи при мен на спалнята, все още яде нощем, макар и вече по 1 път. Много ми е кеф да я усещам до мен- толкова мъничка и мирише страхотно, на бебе. Възползвам се от това време колкото мога, защото минава толкова бързо и порастват... 🥰

# 511
Паола, ти живееше сама с ТМ, нали? Как се справяш да готвиш толкова често? Аз правя за обяд на малката и кухнята после е трагична. Grinning А по принцип готвех много чисто и подредено. Сега нямам време изобщо.
Започнахме да спорим с ММ много сериозно. Имал вчера обяд с шефа си. Той му казал, че правим голяяяяма грешка като оставяме шушулка да спи в нашата стая. Така щяла да свикне (и до 18 ще спи при нас, разбирате ли Smiley Unamused ) . Бързо да сме я отделяли в друга. И започна един спор. Мъжът ми е изключително интелигентен, но понякога...
Шефът му спи в шумоизолирана стая и не чува кога плачат децата му. Голям пример.

# 512
Ако можех... и аз щях да спя сама в шумоизолирана стая 🤣

# 513
Попаднах на такива паучове за многократна употреба.

Мислите ли, че това нещо би било удобно и пюрето ще стои в него, а няма да изтече през долния отвор?
Идеята ми е, сега като има вече домашни плодове и зеленчуци, аз да си му правя пюренца.

# 514
Има и лъжички които се закрепят за отвора на пауча.
https://www.amazon.co.uk/Vital-Baby-Ellas-Kitchen-Spoon/dp/B01MR … 3174545&psc=1

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 08:50 от G.Savova

# 515
Да, видях ги и лъжичките, но май това за многократната употреба няма да е удобно да се мие.
Савова, ти ли имаше нещо подобно и върши ли ти работа?

# 516
  • Denmark
Ако можех... и аз щях да спя сама в шумоизолирана стая 🤣
И аз 😂 няма как на ММ да му позволя такива своеволия обаче Grinning

Шегата настрани, мен ме е страх да го оставя в друга стая, защото съм параноя, че няма да го чуя ако се задави или нещо подобно... Иначе специално се местим сега (ужасно е това с бебе, когато нямаш доверен човек да го оставиш), за да имаме още една стая, но поне до годинка ще спи до нас. Да не говорим, че не ми се притичва през час до друга стая да му давам мляко/чай/вода Unamused

Иначе Паола е машина с готвенето Heart Eyes и мен ме изумяваш, момиче Heart Може ли да ти пратя Ричард да му поготвиш, да види детето хубава храна Joy

# 517
Лайка, да имам го и яде предимно с него. Хем яде, хем си челе зъбите Joy. На мен ми е адски удобно.

# 518
Марая, разбирам те напълно. Ние си купихме апартамент и се преместихме, когато малката беше на 3 месеца. Нямаше на кого да я оставим, та беше много уморителен процес. Дано премине по-бързо при вас.
Още не сме оправили стаята на детето. В момента я използваме за склад. Grinning

# 519
Ами момичета.. не е лесно, но е въпрос на голяма организация. Намирам време за разходки и за тренировки също така, но ако не си разчертая времето нищо няма да мога да свърша 😁. Готвя и за малкия и за нас всеки божи ден понеже принцът моя мъж не може да яде 2 пъти едно и също... с изключение на боб и още някоя манджа.
Марая давай ми го тоя бонбон, тъкмо ще прави компания на Преси ❤. Остави майтапа, но ако някой ден се оправи положението може да ни дойдете на гости 😁.
За спането в друга стая освен, че няма да спя спокойно и малкия няма да е съгласен. Той в собственото си легло , което е слепено с нашето не иска да спи пък камоли в друга стая 😁. Направих грешката да гледам един клип за историята на едно бебче починало от SDS (внезапна смърт) или още наричано cot death и постоянно проверявам малкия дали диша, направо ми е параноя. Още повече, че веднъж аз се къпех, мъжа ми бил при малкия докато си играе легнал и целия се зачервил и не можел да диша, мъжа ми го повдигнал и малкия повърнал на фонтан..Ако мъжа ми не е бил там направо е щял да се задуши ...

# 520
Моето прасенце я оставям вечер да си спи в нейното креватче докато аз си правя нещо по другите стаи преди да легна да спя. Оная вечер бебефонът се включи, защото тя кашляше, хукнах и беше повърнала на фонтан и цялата ѝ главица се беше накиснала в локвата повръщано. Много се уплаших...

# 521
Ssd_ кюфтето е същото като кебапчето. Настъргвам каквито зеленчуци имам добавям жълтък малко оризово брашно и малко зехтин. А за мъфините взех рецептата от една майка с 4 деца има близнаци които захранва по ЗВБ и всеки ден качва интересени рецепти тази за мъфини е..

Относно спането докато не стане на 2-3 годинки ще е в нашата стая а да не говорим и че още спи на нашето легло ама не ми пречи цяла вечер си се гушкаме и се кърмим понякога като се разбуди та освен че ми е приятно ми е и удобно, но МП не мисли така иска вече да я слагаме в нейното си легло че той спи накрая на леглото защото го е страх да не я затисне и му е неудобно и мрънка също и че няма близост с мен и се чувства пренебрегнат а преди да родя сме спали почти винаги гушнати та за това. 😀 Ама ще се помъчи още малко хаха.

# 522
Ние за щастие не спим с него в едно легло. Първо, че леглото ни е малко и е адски неудобно да има и трети човек, второ, че смятам, че така е правилно. Друг е въпросът, че ние няма да можем да спим с него, защото много ни е страх да не го премажем 😂 Пък и това си е нашето легло, бебета нямат място там. Иначе вечер като заспива на гърда, записва при нас и го пренасяме. Сутрин като се събуди, идва при мен и яде и се гушкаме. Детето е що-годе спокойно от раждането, та затова не е спал с нас. Ако имах ревящо чудо, със сигурност мъжът ми щеше да хвърчи да спи на друго място, от безизходица 😃

А за спане в друга стая и дума да не става, много ми е малък 😃 Плюс това ме е страх да не се задави, а си го проверявам дали диша и до ден днешен (от раждането). Той си няма и стая, де, ама честно казано не знам как бихме го накарали да спи сам, то мен ме е страх сама, пък някое 3-годишно... 😃

И аз се възхищавам как успявате всичко 😃 Аз поначало съм си мързелана, но в името на детето опитвам да съм активна, ако не в друго, то поне в заниманията и игрите. Мога да кажа, че почти не го оставям сам, но той самият засега е скучен и игрите му се изразяват в блъскане и удряне на всичко, и ядене на всичко, та моята роля е само да придържам играчката 🙈 Искам вече да е по-осъзнат, че да рисуваме, да лепим, да редим. Ама всичко с времето си. Но определено успявам да свърша повече неща от преди раждането. Чак си се изненадвам на себе си 🙂

# 523
Браво на Паола и на всички момичета, които успявате да се справите с грижите по детето, готвене, домакинска работа и т.н. Аз честно казано изнемогвам, готвя веднъж или два пъти в седмицата и понякога вечер нещо бързо, на малката и правя аз пюретата, но последните дни отказва да яде, поне мляко си пие. Бабите веднага ме нахокаха, че в мен бил проблема, при тях детето си хапвало без протести. Опитах днес с купено пюре, но и него отказа и се надявам че е временно и се дължи на това че я мъчат горните зъбки. Колкото и да се организирам моето дете спи 2 пъти през деня максимум по час-час и малко. Тоест сумарно около 2часа и половина, а през останалото време не иска да играе без аз да съм до нея дори и за 5минути. В раницата и в столчето за хранене не иска да стои и общо взето докато спи успявам да ям и да измия някоя чиния или шише и да пооправя вкъщи. Единственото време за мен си го използвам за тренировки вечер вкъщи, които ми се отразяват много добре, но понякога се налага да тренирам в 9-10часа вечерта и ми е много трудно, защото тялото ми вече се настройва да си ляга. Мъжът ми ми помага с каквото може, но се прибира обикновено след 19ч., а аз започвам да приспивам детето към 20 и пак в общи линии ме отменя за малко.
Много ми е кофти, защото когато споделя на майка ми че с нещо не се справям, тя уж не ме критикува, но постоянно ми повтаря как у тях детето било много послушно, хранело се без проблем и не разбирала аз защо се оплаквам. Майката на мъжа ми по същия начин и така имам чувството че изобщо не се справям...

# 524
k.all.mar, има го и това, че децата са по-мрънкащи с майките си- пред тях се отпускат. Аз гледам шушулка напълно сама. Родителите ми не са идвали все още, а майката на ММ и 2 минути не може да я оставим сама с Ния. Та в този ред на мисли- колкото успяваш със задълженията- толкова. На моята майка са и помагали баби, лели, дядовци. В такива времена са живели. Малък град, много народ в една къща. Тя го знае това и не смее да ме упрекне за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт