АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 19 831
  • 706
  •   1
Отговори
# 585
И без да ни никнат зъби, днес е изключително кисел и няма угодия. Цял ден такова мрънкане не е истина. До сега такова чудо не е било. Вече с нетърпение очаквам нощното спане!!

Лусисита, от това което чета в английските форуми е че Нурофен е изключително ефективен при никнене на зъбки. Лично аз бих дала ако виждам, че го боли много.

# 586
Не се сетих за Нурофен. Имахме само Панадол, но беше отворен отдавна и го изхвърлих, не посмях да дам от него. И докато си хапваше СЗ, таткото изхвърча да купува нов. Ако Нурофена е по-траен и с него ще се заредя.

Дано на вас нощта поне да ви е спокойна. То и на нас де 😀

Edit: дам, Панадола има срок на годност един месец след отварянето. Нурофен има 6!!!

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 19:32 от Lusisita

# 587
От днес си имаме пробиващо зъбче! Най-накрая! Не, че ми е спешно, но признаци и при нас имаше доста. И от месеци. Обаче какъв кисел беше до преди малко - плаче и се опитва да каже нещо с неговите си бебешки срички. Късаше ми се сърцето. Никъде, нищо и никой не му допадаше. Панадола май спаси положението.

И да се върна на бисквитките 😊 Никой ли? А толкова мераклийки имаше 😀 Явно ще се импровизира.

Марая - завиждам благородно за заобикалящата те природа! ❤

Не знам за какви бисквитки е ставало на въпрос, но мога да ти дам друга рецепта

# 588
От днес си имаме пробиващо зъбче! Най-накрая! Не, че ми е спешно, но признаци и при нас имаше доста. И от месеци. Обаче какъв кисел беше до преди малко - плаче и се опитва да каже нещо с неговите си бебешки срички. Късаше ми се сърцето. Никъде, нищо и никой не му допадаше. Панадола май спаси положението.

И да се върна на бисквитките 😊 Никой ли? А толкова мераклийки имаше 😀 Явно ще се импровизира.

Марая - завиждам благородно за заобикалящата те природа! ❤

Не знам за какви бисквитки е ставало на въпрос, но мога да ти дам друга рецепта

Давай, стига да мога да вкарам кашите в тях 😃

# 589
И аз ще се радвам на рецепта! Heart
Ще взема да купя и аз Нурофен. Не давам лекарства по принцип, но не пречи да имам.
Днес и при нас беше ужасен ден.  Будувала е малко снощи, та днес и се спеше супер много.
Падна и си удари ушенцето и има и рана. Освен това повърна на фонтан цялата си СЗ. После искаше само гуш, не искаше да лази и да си играе. Крещеше с пълно гърло. И тъй то. Сега спинка.

# 590
  • Denmark
Официално господин Ричард е кисел само с майка си Expressionless днес пътувах, за да гласувам, а той е бил златен с баща си. После аз го гледах 2 часа докато баща му местеше още останал багаж - рошава ме направи Sweat Smile Започнал е да щипе?!?! Ужасно е Joy и е прав през 90% от времето.

Наистина природата в Дания ее Heart само да беше по-топличко, ехх Sweat Smile

Много съм отчаяна с тези нощни събуждания. Дали ще спрат някога.. Sad снощи бяха сигурно 10. Аз не можех да заспя от едното до другото, накрая в 6 и 30 се изнервих, взех го при нас и им обърнах гръб с баща му. После не помня нищо два часа, в които те са били в хола Joy

# 591
Аз снощи си разпънах дивана и спах в хола като бял човек.
Мъжът ми не си го разпъва и си спи така на него, но аз реших, че имам една нощ, в която да се наспя и ще си го направя удобно.
Много държахме на диван, който да е удобен за спане, защото планирахме на него да спят гости, когато ни идват, но ето че и аз се възполвах от удобствата му.
И Антонио днес са се гледали с баща му и е спал 2 часа следобяд. Съответно сега не поиска да си заспи в обичайното време, защото нямаше 10ч буден през деня.
Утре ще е кисел, защото ще го вдигна обичайно в 8,30.

# 592
Изтървах ви тези дни.
Марая, с теб съм за нощните събуждания. Като по-малък се будеше по-рядко, може би зъбите го мъчат, въпреки че все още няма нито 1. Направих грешка да го вземам при нас като се събуди за пръв път през нощта и да спи при нас до сутринта след това. Просто не ми се става по 100 пъти..
Борис е в преход между 2 и 3 дрямки, следобяд вече спи по-дълго и графикът му е ок засега.

# 593
  • Denmark
Минт, аз паркирах леглото му до мен, за да не ставам като снощи, но ако стане напечено, го взимам и аз Sweat Smile

А колко будуват преди нощен сън вашите бебета?
Ричард днес ее събуди ит втора дрямка в 14:40 и заспа към 20 и нещо чак.

# 594
Марая, Арас също се буди по n-пъти за мляко. И това N e двуцифрено число Grinning
Но няма как всичко да е идеално.
От 10-тина дена вече спи по 2 дремки през деня, като горе-долу будува колкото Ричи ± 1час.
Днес се събуди към 2 и си легна към 19:45.

# 595
Преди сън будува 2.5 часа, и в много редки случаи 3 чада. Твоя е по- голям, но въпреки това, за моя е абсурд да седи буден от 2 до 8. Днес последната дрямка беше от 4 до 5.30 и в 8 беше в леглото но заспа към 8.20 защото го оставих да си поиграе, тъй като не ми се лягаше толкова рано.
Сега Лайка като спомена за това, че трябва да будува поне 10 часа, погледнах колко будуване прави през деня и се падат около 8-9 часа.
Вечер все още яде, но вече свикнах и през деня си отспивам.

Между другото когато сутрин става по- късно също прави само 2 дрямки, но ако стане към 7-7.30, дрямките са задължително 3.
Примерно тази сутрин стана в 7.

9.10-10.45 първа дрямка
13.00-14.00 втора дрямка
14.00-17.30 трета дрямка

Ако стане в 8-8.30 няма време за трета дрямка и спи два пъти по 2 часа.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 23:00 от G.Savova

# 596
Лайка, аз от една седмица спя на дивана и се наспивам. Grinning Докато шушулка се будеше нощем за парти по 2 часа, ММ стоеше с нея, а аз спях на дивана. Сега не се буди от няколко дни, но пак спя на дивана, защото сутрин имам време да стана, да пия кафе на тихо и спокойно. Понякога се качвам при тях и си почивам гушната. Скоро обаче пак ще си отида при тях за постоянно, че ми е мъчно.
Марая, в момента нагласям режим с 2 дрямки и съответно будува около 4 часа и нещо преди нощния сън. Не е хубаво така, но иначе не се събират 10ч будуване през деня и после си наваксва през нощта.
Сутрин и се доспива на 2 часа и нещо, та после разпределям останалите часове. Големи схеми, но поне спи нощем.

# 597
  • Пловдив
И нашата ако спи от 2 до 5 изпускаме късната дрямка и направо в 20:00 нощен сън. Но пък ето вчера стана в 15:00 и трябваше да спи пак в 18:00 до 18:30.

Аз правих едни бисквити - 1 банан , 3-4 супени лъжици брашно ( аз слагам Елда и малко кокосово), 1 чаена лъжица кокосово масло и 1 жълтък. Пека ги на 180 градуса около 20 минути.
Засега само ги облизва и чеше венеца на тях, но стават добре - аз ги опитах Simple Smile

Аз давам Нурофен преди лягане някои вечери, иначе не се издържа, до е рев насън на всеки 20 минути цяла нощ. Дано избие това зъбче скоро Simple Smile

# 598
По въпроса с дрямките - вие ли правите нещо, за да минават на 2 дрямки или се водите по детето? Моят маймунчо си спи все още по 4 пъти дневно, случва се и по 3, но по-рядко. Трябва ли да правя нещо? Да му разбутвам режима или да си го оставя, както е. Обикновено не е на кеф като му се обърка режима, така че си мисля, че не е редно аз да се меся. Но не знам, може аз да бъркам.

# 599
Lusisita не се притеснявай а се радвай, че си спинка и ние сме така. Има деца, които спят по-малко и такива, които си поспиват повече е ние сме от вторите 😀 и Катерина има около 3-4 спанета през деня като повече от 3 часа абсурд са издържи, вечерта я слагам към 20:30 да спи като последната и дрямка е между 17 и 18 ч. Ами обича да си спи шушката 😀 аз мисля че трябва да се водим по детето а не да му налагаме режими за каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт