АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 116
  • 706
  •   1
Отговори
# 90
Пак ви изтървах😃 Прахосмукачка робот имаме и ние, ама много ме дразни като трябва да ѝ разчиствам всичко по земята, а даже в кухнята и масата местя, че е такава форма, под която няма как да мине. И нещо тия дни се прецака тази прахосмукачка, не можем да я свържем към приложението и не съм имала нерви да се занимавам с нея. Иначе съм доволна от нея горе долу.
С този атопичен дерматит.. откъде ми дойде и това на главата. Ние пуснахме тест за алергии, отделно и на гърба му залепиха такава лепенка да покаже дали е алергичен. Алергологът каза, че според него не е обвързано с храна, ама да сме сигурни.
Борис от седмица някъде ака само в гърнето, не знам как се случи😃Цвета в зависимост какво е ял понякога е зелен, понякога оранжев.
Лайка, 40лв ли е прахосмукачката? То едва ли ще са останали, де.
Бяхме вчера на консултация, за 3 седмици е наддал 500гр. Вече е 8740 и 70см. Педиатърката каза да му включвам попара, ама ако иска, да не съм го насилвала. Аз имам бая неща да вкарам преди попарата, така че ще след месец най-рано.
Май още нещо имах да казвам, ама забравих вече😃

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 21:18 от Mint.

# 91
Даже е 35лв, Минт Grinning Незаменима ми е! Вчера даже племенникът чисти с нея JoyОт Кауфланд трябва поне една да ми датат бонус, че така я рекламирам тая прахосмукачка Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега ще ходя да му взема обиколниците и довечера може и двамата да ревем, ама ще си спи в леглото.
Нощес се събуди и го преместих в леглото.
Заспа, но после се събуди и не искаше да стои там, та пак си го взех.
Ама 3 часа си спах сама на спалнята и много добре ми дойде Sunglasses

# 92
  • Denmark
И ние играем същите игри, Лайка, затова купих обиколници 😅 поне по 4 пъти се буди. Към 5 часа го взех при мен, но продължи да плаче. Баща му го подруса, но не. Дадох му шише и си заспа в леглото, та така до 8. Търси си мляко и това е.. Преди това яде в 20 и в 1.

# 93
Кашите не са празни калории на тази възраст. Бебчетата имат нужда от полезни въглехидрати и от всичко като цяло.
Аз не мога да заместя хранене, защото се приспиваме с шише мляко Sweat Smile

Няма спане вкъщи през деня ако не е в количката тези дни. Върнах се месеци назад...
Вчера на снежна буря ние бяхме навън. Влиза в един магазин по спешност да купувам покривало на количката, че нямам, а всичко беше мокро Sweat Smile е, поне спа, но като е буден си личи, че нещо го мъчи и е нон стоп мрънкане.
Оризова каша, попара от хляб, сухари, бебешки бисквити, кус кус или пък бебешка паста да празни въглехидрати, които не хранят мозъка, нито пък спомагат за по- здрави кости или зъби.

# 94
  • Denmark
Е, няма да споря, не те карам да си храниш детето с каши и попара, щом не желаеш Grinning
С голи зеленчуци дори бебе не може да се нахрани.
Но не са празни калории за организъм, който тепърва се развива.
Иначе пораснал човек се нуждае далеч по-малко от подобна храна. Лично аз хляб под каквато и да е форма не ям от години, ориз не обичам, а паста много рядко консумирам.

# 95
Кое в попарата осигурява калций за зъбите или за костите?
Децата имат нужда от полезни мазнини и пълноценни протеини, витамини и минерали.

# 96
  • Denmark
Кое в попарата осигурява калций за зъбите или за костите?
Децата имат нужда от полезни мазнини и пълноценни протеини, витамини и минерали.
Ако имаш предвид попара от хляб и вода, нямам представа колко калций има в нея.
Попарата, която правя аз е с кокосово или нормално масло, 2-3 лъжички АМ, вода и пълнозърнести сухари / пълнозърнест хляб. Да не говорим, че може да се добави сирене или дори плод, за да се обогати на полезни вещества.
За кашата важи същото.

# 97
Аз слагам сирене в попарата, масло, кокосова захар и сухари на Холе от спелта, на които пише, че са богати на витамин Б1. Яде си я, харесва му.
Взех пюренца на Bebivita за проба. Произведени са в Австрия според баркода.
С кеф си ги яде!
Тези на Хип му харесват най-малко.

# 98
Моето яде по 200 гр сирене на седмица. Като се знам аз как не ям сирене, ще давам попара , докато не спре да я иска. Даже брат му иска да му правя като гледа как си я хапва бебко. Аз и на нашите слагам сирене. И на обяд понякога слагам. Беше ме страх да не са махнати като мен откъм ядене - да не искат сирене или кисели мляко..за това им се радвам, че ядат .

# 99
Пак ви изтървах😃 Прахосмукачка робот имаме и ние, ама много ме дразни като трябва да ѝ разчиствам всичко под земята, а даже с кухнята и масата местя, че е такава форма, под която няма как да мине. И нещо тия дни се прецака тази прахосмукачка, не можем да я свържем към приложението и не съм имала нерви да се занимавам с нея. Иначе съм доволна от нея горе долу.
С този атопичен дерматит.. откъде ми дойде и това на главата. Ние пуснахме тест за алергии, отделно и на гърба му залепиха такава лепенка да покаже дали е алергичен. Алергологът каза, че според него не е обвързано с храна, ама да сме сигурни.
Борис от седмица някъде ака само в гърнето, не знам как се случи😃Цвета в зависимост какво е ял понякога е зелен, понякога оранжев.
Лайка, 40лв ли е прахосмукачката? То едва ли ще са останали, де.
Бяхме вчера на консултация, за 3 седмици е наддал 500гр. Вече е 8740 и 70см. Педиатърката каза да му включвам попара, ама ако иска, да не съм го насилвала. Аз имам бая неща да вкарам преди попарата, така че ще след месец най-рано.
Май още нещо имах да казвам, ама забравих вече😃
Къде ходихте на алерголог? Преди това кръвни ли пуснахте за алергии?

# 100
Днес и аз дадох попара за пръв път. Сложих малко масло и сирене, с 1 сухар, за начало. Ами да ви кажа, изяде си я с кеф и моя. Не знам дали всяка сутрин ще яде това, но с нея въведох всъщност глутена. Каши също давам, много се харесват, слагам и плодово пюренце. Моят е малък, едва 7.5 кила, така че няма да му надебелее дупето, а е и дълъг😂 Педиатърката ме нахока, че бавя въвеждането на глутен и жълтък, че можело да има обратен ефект върху организма като забавям.

Та така, възхищавам ви се как имате желание и правите всякакви бисквитки и тн, аз хич не се церемоня, давам каквото кажат и не се противя 😃 Каши, попари, каквото-такова. След всяко ядене си иска и мляко, де. Но е слаб засега. Ама аз не искам да ми дебелее, че ще ми тежи 😂 Ясно ми е, че колкото и да го пазя от вреднотии, в 1 клас ще нагъва дюнери 🙈 За мен враг номер 1 е захарта и ще опитвам да я отлагам, доколкото мога. Като гледам само с какъв кеф си хапва сладки плодчета, не ми се мисли какво ще е ако набара някоя вафла...

Някой беше питал за очен много назад 😃 Ние ходихме при една лекарка, не ни хареса, затова няма да я споменавам... Но наши познати са много доволни от доктор Димитрова в Токуда. Ще запишем и при нея час, тя поне е и хирург и ако се налага нещо, всичко ще се случва при нея. Но все още не сме били, прости мнооого ни я препоръчаха, и педиатърката ни я препоръча. Тя си е детски очен, имала подход с децата.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 15:51 от Madjarova92

# 101
Madjarova, мерси за препоръката за очен- предстои ни.
За въглехидратните храни- според мен децата имат нужда от тях най-малкото, за да си набавят така необходимата им енергия. Бавните въглехидрати, като паста например, осигурява точно това.
Аз успях да заместя и СЗ.
Ния започна да пие мляко към 3-3:30. После обаче си спинка до сутринта. Ще видим как ще продължи храненето.
Баща ѝ вече има намерението да я гледа  сутрин, защото до сега аз я гледах всички сутрини. Grinning Дано ме огрее!
Днес и дадох за обяд пълнена тиквичка със зеленчуци, които преди това задуших. Много и хареса. Идея давам.
За СЗ мисля да и дам извара с плод. Опитвам се да разнообразя и да не е все каша с плод.

# 102
Как и кога въведохте сиренце и извара? 🤔

# 103
На и месеца и половина с попара. Вземам краве сирене шайба на Елена от фирмвн магазин. Обезсолявам.

# 104
Аз си правя извара. И я давам с попарата и с каши. Доста е харесва. На 6++ въведох.

Общи условия

Активация на акаунт