АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 130
  • 706
  •   1
Отговори
# 135
Искам да науча малката да се храни здравословно, защото знам колко е важно за живота ѝ и неговото качество. Далеч съм от мисълта, че няма да пробва "боклуци".
Ние сме отгледани във времена, когато са ни давали каквото има. Не е имало особен избор, но пък нещата са били основно домашни. Вкъщи не е имало нещо забранено. И ето тук разликата между хората - сестра ми обожава сладко и злоупотребява с него, а аз много не го отразявам. Примерът е бил един и същ, но човека е различен.
А и по-важно е да знаеш защо е хубаво или лошо едно нещо, а не просто, че не може и не трябва. После идва и личния избор.

И въпреки че ММ знае много добре кое е здравословно и кое не, скоро трябваше да му обясня защо няма да дам сок на малката (близка на тяхното семейство педиатърка препоръчала да даваме сокчета). Та избери сок от ябълка или цяла ябълка (или смути с ябълка), кое би избрал?

# 136
Най- добрия вариант е от всичко по малко. Не се лишавам от нищо и макар да се храня що годе здравословно, не са ми чужди моментите когато много ми се дояжда мак доналдс или пък шоколад. Когато бях бременна много ми се ядеше бъргър кинг и няколко пъти съм си купувала. Важното е нездравословната храна да не стане основна.
Имам близка чието дете то 5-6 години не беше пробвало шоколад или бисквити. Майката е много стриктна с яденето и не му даваха никакъв джъбк. Детето за сега все още не проявява никакъв интерес към такива храни.

# 137
С рова ядене на вредни храни вече ми е дошло до гуша 😣 Баткото успях да го опазя до около 2 годишен, но после стана тя една.... Каката ни е 8 години по голяма от баткото, познайте дали може едното да яде жилибони, а другото да гледа. Вече съм се примирила. Имаме си сладък шкаф в къщи в който държим буено, жилибони, бисквитки, вафли и така на т. н. Друг е въпроса, че лятото като излезем пред блока, 15 деца хапват чипс, близалки, пуканки и ближат ледено сокче от 10ст.
Няма как колкото и да обяснявам, че сокчето е само боя и е изключително вредно за организма, да му капят лигите като гледа другите или да се приберем заради това. Позволявала съм да се купят тези неща с уговорката, да се пробват. Но както каза някой по нагоре в коментарите, когато тръгнат на училище всичко отива по дяволите.
Щерката е почти на 14, наскоро я хванах да пуши цигари и да пие хел, а ние не и даваме такъв пример . Ако някой може да ми обясни как да я вразумя да ми пише. Най добрия вариант според мен е колкото може да се опази, да се опази от вредните неща докато са малки, пък после с обяснения и личин пример да се опитваме да ги държим поне малко по далеч от джинкса. Но в крайна сметка сме хора и на мен ми се преяждат дюнерчета, пици и хамбургери. Важното е да не е всекидневно.

# 138
Дюнери, пици, хамбургери човек може да си направи и вкъщи домашни и стават 100 пъти по-хубави от тези навън. Рези сокчета от 10ст и близалки изобщо няма да ги коментирам, не знам изобщо как някои ги правят а продавачите после нарочно ги слагат на най-долнире рафтове в магазина да може децата да ги гледат... Направо не знам.. Относно тийновете е нещо страшно, сестра ми е на 14 и почти не си говорим, така ги тресе хормона, то постоянмо са някакви драми по момчета, сега и като са само онлайн работата нацяло е разпусната ама вина имат и нашите тъй като е доста разглезена..

# 139
Маманаси,  някой от вас пуши ли? Баща ми (Светла му памет) много пушеше, майка ми не. Не знам колко голяма бях, когато баща ми ми каза, че ако искам да пуша да му кажа и ще ми даде цигара да пробвам и защото знаех,че наистина е така нямаше тръпка да го правя.  Тийновете се бунтуват и опълчват  срещу възрастните. В моята компания имаше пушачи,пиеха, имаше и едно момче, което употребяваше силно наркотици, но не съм се изкушаваш. Нашите никога не са ме заплашвали или плашили. И се чувствах свободна  да избирам.  Ако е суетна каката я пробвай с това,че цигарите вредят на кожата,  че ще мирише лошо и жълти зъби с много зъбен камък. Но си е и до човека.  Има такива,  които ги влече  да  прекрачват граници. Не мисля , че е само до родители и компания.
У дома често правя пици, бургери, паста. И рядко се случва да ги купуваме навън, та баткото дори и не иска.
Сокчета също се правят домашни. Според мен е важно къде ще опита нещо първо. Ако се опитат първо купешки неща, трудно  е да се проучи вкус към домашно, защото няма подобряващи вкуса агенти.  Ако обаче  свикне с домашното първо,  после може да не му допадне купешко.
Дано  има смисъл ,това което се опитах да напиша, че и двете деца спят , не се е случвало не знам от кога, хаххаха та бързам , за да  си взема малко  време за мен

# 140
И гадните степчета сме пили с брат ми и що филии с кашкавал на партигрила сме омели...
Никога не съм се хранила здрависловвно умишлено.
Но винаги сме се хранили с готвена храна.
Аз не харесвах майка ми как готви и започнах рано да се уча да готвя.
Имах си една малка оранжева книжка "Какво да сготвя, когато мама я няма" и действах по нея.
Общо взето сами сме се отгледали с брат ми, защото нашите по онова време бяха на ръководни позиции с много командировки, срещи, банкети...
И в бара съм осъмвала с баща ми. Тогава нямаше мобилни телефони, за да знае мама къде сме.
И ето, пак нищо ми няма и съм станала човек. Е, моето дете няма да осъмва в бар де ама тогава времената сякаш бяха такива Joy
Нашите и двамата пушиха и пушат още, но пред баща ми си позволих да запаля чак, когато живеех отделно от тях.
За майка ми бях неконтролируема, но от баща ми винаги съм имала респект.

# 141
Днес от много скитане не остана време за готвене и хоп една пица Simple Smile. Нарочно излязохме веднага след като се е събудил и след 30 Мин в количкатс заспа блажено Kissing Heart.  Не знам какво има в тази количка но заспива безотказно! Ако някой има проблеми със съня, давам я под наем Joy

# 142
що филии с кашкавал на партигрила сме омели...
Никога не съм се хранила здрависловвно умишлено.

Имах си една малка оранжева книжка "Какво да сготвя, когато мама я няма" и действах по нея.

И ето, пак нищо ми няма.....
Сега, Лайка, да се разберем, то ти реклама  може да си правиш,  ама ние не те познаваме, та на последното не ти вярвам много хахахахах а Знам ли, може да имаш опашка или три уши.....хахахаха
На времето кашкавала си беле кашкавал.  То не се налагаше да се храним здравословно. Нямаше много боклуци сякаш. Много хора имаха баби и дядовци на село за плод и зеленпък, ако не на пазара повечето неша бяха донални. Кокошките бяха щастливи,  кат8 нямаше хляб на магазина ди правихме и дома. Който имаше пчели заменяше мед за сирене и т.н.  И аз обичам да готвя,  обожават да пия вода, но от малка обичам природата и предпочитат да си откъсна краставица от двора , пред това да си купя дъвка, освен ако не правехме състезания за балончета.......времената са различни,  различни свободи, различни ограничения.  Само времето ще покаже как ще се справим Simple Smile

# 143
ММ няма никаква култура на хранене и много се възхищава, че аз имам. Смятам да науча детето ми на същата. Не обичам крайностите, но планирам да огранича някои храни, докато е възможно. Ние не консумираме много сладко, а аз обожавам зеленчуци и плодове, та с това ще храня и малката вкъщи.
Планирам тази седмица тя и аз да стоим будни по много часове нощем. Grinning Ще отучвам от навика, който си създаде, да яде нощем по не знам си колко пъти.

# 144
Като знам какво пропаднало лайно бях на 14, какви ги вършех с момчетата и как се държах с нашите, а какъв ми беше успехът в училище... Направо ме е страх от тази възраст, честно 😬 Ама аз си бях от най-големите бунтари, ужасно дете, горката ми майка 😬 Не че е и те не ме спукваха от бой 😑 Майка ми ме мъкнеше по психолози, защото не можеше да се справи с мен. Имах си някои травмиращи преживявания, които предизвикаха това ми поведение като отговор, но не можех да споделя с нашите от страх. Казала съм си, че никога няма да имам към детето си подходът, който нашите имаха или по-скоро нямаха с мен. После на 16 се запознах с мм и той ме вкара в правия път 😃 Обърнах го тук на изповедалня 🤣 Просто много ме е страх Северина да не стане като мен и бих направила всичко възможно, за да изградя доверие помежду ни, не да мълчи, както аз мълчах и се бунтувах, а не трябваше.

# 145
Котка в кашон, при нас връзката я има. И аз като малка си казвах, че няма да съм като моята майка и ще направя всичко възможно да съм като приятел на детето си някой ден. Щерката много ми споделя, разказва ми дори лични неща за нейни приятелки. Разумна е, немога да се оплача. Само как ми се искаше да разбира нещата които и обяснявам от първия път.... Ама не разбира от добро... Трябва да се стигне до скандали! До наказания! До лишения! Тогава разбира... После ми пише едни чаршафи и ми се моли да и простя грешката 😍 била съм най готината майка и не искала да ме загуби като приятел 🤗 ама след време като тръгнат пак на училище какво ще последва незнам 🤨 лоша е компанията... Уж ще я смени... Да видим сега дали мъжкото се гледа по-лесно 😆.

Каня се да ви питам, вашите бебчета крещят ли? 🤔  Моя май ще става оперен певец 😂
Не спираааа, цяяял ден крещи и му хареса 🥺

# 146
Калоянчо не е спрял цял месец да крещи, изпробва си децибелите Joy

# 147
Охх болна тема ми е храненето. На 22 години чак се научих да ям боб, леща,ориз и др. класически “манджи”.До тогава карах само на пържени картофи, пилешки хапки и салати ( зеленчуци и плодове с килограми ям до ден днешен ). Всякакви видове сирена и кисело мляко да не видя изобщо . Аа всякакви боклуци от рода на мак доналдс, Доминос и KFC ме блазнят ужасно много. А сладкото направо ми е зависимост.Добре че забременях и кърмя все още,за да ги огранича. Искрено се моля малкият да не бъде като мен и съм си поставила цел да променя храненето си и да бъда добър пример за него. 😞

И да се похваля с нещо .. след 2-3 дни денонощно крещене и реване се появи първият зъб 🦷

# 148
Ох аз ква дива бях като дете ... кошмар за нашите, а съм била кротко бебе.
За храната винаги съм била повече плодове и зеленчуци отколкото месо. Мак доналдс ядох за първи път когато бях на 33 Stuck Out Tongue Winking Eye. Сега го вм само ако няма нищо друго за ядене, обаче се сещам че след секциото бях ужасно гладна и ядох мак доналдс Simple Smile. Ами какво да правя като е точно до болницата.
Моя крещи вечер преди лягане. Не знам защо но се превъзбужда точно преди лягане и почва да крещи и сега го приспивах 15 Мин! Първия зъб изникна, но явно го мъчат другите защото все гледа да ме захапе. Днес както лежеше на земята и се опита да ме захапе по глезена Joy .

# 149
Честити зъбчета 😍 пожелавам по бързо да излизат и следващите, но този път неусетно ❤️

Общи условия

Активация на акаунт