АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 142
  • 706
  •   1
Отговори
# 210
Вчера направих юфка със сиренце на Ния и много и хареса. Намерих едни спелтови бисквити на Холе без захар, та днес ще и предложа за СЗ с нещо друго.

# 211
Юфката и тук се хареса. Днес с брат му ядоха кус кус със сирене и мляко. Малкото с АМ , а голямото с прясно.

# 212
Аз най-редовно оставям Арас на свекърва ми(в един двор сме). Знам, че го гледа както аз искам, в началото я наблюдавах, но вече и го оставям без притеснения. И аз като Розмари случих на свекърва, да е жива и здрава.

Бих го оставила и на нашите без грам притеснение.

ММ също ми е голяма отмяна, лъвчето не си ляга преди 23-00ч., всяка вечер ММ го занимава, играят си, той го приспива. Редки са случаите, в които аз го приспивам. Сутринта като стане за работа в 7 и ако е буден малчо, взема го при себе си в другата стая, а аз си доспивам до 9-10. Нооо разбира се не всичко е розово - през нощта е мое задължение да ставам по n-пъти да го храня.

# 213
Ехх, като чета как ги оставяте...направо завиждам. Ние с малката сме като скачени съдове, залепила се е за мен. Баща й я занимава, но ако е в добро настроение и е хубаво аз да съм наоколо. Вчера обаче имахме криза и се разрева в ръцете му, на 1 метър от мене..... Само аз я приспивам на гърда, ставам през нощта веднъж, за да я взема при мен и после на гърда, спим на пресекулки до към 9.30-10.30 ч. Заспива късно, към 23- 24 ч.
Майка ми е млада, но не е в цветущо здраве и не може да я вдига много, страх я е да я храни, притеснява се за много неща. Та, малката си остава моя почти 24 часа в денонощието.
ММ работи от вкъщи, но му е натоварено и като е в среща или разговор (а това е голяма част от работното му време) не мога да разчитам грам на него, все едно го няма. Е, има дни и в които ми помага - мие я, задържа я или я занимава докато аз приготвя обадя й или свърша нещо набързо в кухнята. Като й направя пюрето, аз я храня. Неговите родители са далече.
А оставянето с приспиване в момента е тотално невъзможно с тая гърда..... Мрън!
Да ви питам, вие всеки ден с абсолютно нови дрешки ли ги обличате? Ясно е, че бодито се сменя, конкретно за панталонки питам и блузки върху бодита? Както и колко често сменяте пижамата?

# 214
Бодита не ползваме. През деня седи с ромпър и тънка долница и баба му му е оплела няколко елечета. С тоя локдаун няма за къде да го обличам. Имам няколко ромпъра за спане, а другите са за през деня.

# 215
  • Пловдив
Бодитата ги сменям всеки ден за мое удоволствие, защото имаме много Simple Smile За излизането чакам да се затопли и да  е без якета и космонавти и имам много роклички и комплекти Revolving Hearts

Момичета, как давате юфката, пасирате ли я или директно я давате?

# 216
Включвам се за да кажа че съм Розмари просто вече не съм чрез фейсбук ами си направих регистрация да съм по анонимна хах. Бодитата й ги сменям всеки ден тъй като имаме много, пижамата я обличам 2 вечери и я сменям. Много късно ви заспиват бебоците бе момичета в една лекция слушах че най късно към 20-21ч. трябва да са заспали тъй като от 19 до към 24ч. Е най-дълбокия и добър сън, не знам как ви издържат до полунощ бебчетата. 😮

# 217
Да ви питам, вие всеки ден с абсолютно нови дрешки ли ги обличате? Ясно е, че бодито се сменя, конкретно за панталонки питам и блузки върху бодита? Както и колко често сменяте пижамата?

Аз след всяко спане го преобличам (боди с дълъг ръкав и ританка/панталон). Остана ми навик от времето като беше с дълга косичка, че се потеше в главата страшно много.
Вечер спи с ромпър, като сутринта и той отива в пералнята.
Всеки ден пускам пералня с неговите дрешки, някои дни и по-два пъти ми се е случвало (ако пропусне памперс с ако).

Кая, как ли не пробвах да дръпнем съня по-рано, еми не, ако спи между 19-21, после до 2 седи буден и е мн трудно приспиването му.
От няколко дена, вече почти седмица е с 2 дрямки, като и двете са по 2,5-3ч, последната е до 18-18,30 и после до 23-00 е свеж като репичка.
Реших да си вкарам и таралеж в гащите, като го будя 1ч след като е заспал на първата дрямка, след час пак е заспал и цял ден мрънка и е кисел.

# 218
Разбирам, че за родителя е по-удобно бебчето да заспива по-рано и да има човек малко лично време, но не съм съгласна с тези лекции и товаза мен са глупости, че в определен интервал от време точно от еди-колко си до толкова им е най-дълбокият сън. Искам да ми обясни някой от тези консултанти как изобщо това е логично. Би имало логика да ми кажат, че толкова часа от нощния сън се считат за най-дълбок сън, ама не че ако изтървеш влака, защото детето не му се спи примерно и легне в 22/23:00 точно в 24:00 ще приключи с дълбокия сън. Неотдавна в темата за кърменето се коментираше, че всяко дете има индивидуални потребности и собствен режим, точно затова консултантите по сън не винаги дават най-адекватните съвети. Северина, ако я сложа в 19-20:00 да спи, в 4 ще е кукуряк. Не че тя изобщо е мераклийка да си ляга в толкова 😃

# 219
Цитат на: ssd_ link=

[b
Кая[/b], как ли не пробвах да дръпнем съня по-рано, еми не, ако спи между 19-21, после до 2 седи буден и е мн трудно приспиването му.
От няколко дена, вече почти седмица е с 2 дрямки, като и двете са по 2,5-3ч, последната е до 18-18,30 и после до 23-00 е свеж като репичка.
Реших да си вкарам и таралеж в гащите, като го будя 1ч след като е заспал на първата дрямка, след час пак е заспал и цял ден мрънка и е кисел.
Може да се свържеш с някой консултант по сън или някакви лекции да видиш може да ти помогнат ама това според мен са доста големи будувания. Катерина последната й дрямка е някъде до към 18ч. И едвам издържа до 20ч. Лапва цицата и заспива тези дни се разбужда към 1-2часа ама аз или й дам пак цица акп не стане я подрусна 4-5 пъти и си заспива и така до 7-8 сутринта си спи. А относно будене знам че бебе не се буди и не я будя никога. 😀

Днес бяхме на консултация шушулката е станала 7600 и 70 см. Педиатъра ме хвана че го лъжа че давам вече месо и жълтък то аз и не мога да лъжа де 😀 а ние сме още само на зеленчуци и плодове като само пробва 2-3пъти ама какво да направя няма да я насилвам я, като си иска млякото какво да направя, че почна даже и да ми обяснява как за закуска попара да й давам и че не й правя услуга така, не ми се занимаваше да се обяснявам ама аз няма да наислвам детето си да яде ако не иска.

# 220
Розмари, защо да не правиш услуга на детето, като не даваш попара за закуска? Ние също сме до никъде със захранването, ама не ми се вижда логично за едно кърмено дете попарата да е по-добро ядене от млякото 😃

# 221
Моето дете голямото как ли не го учих по- рано да ляга. Няма и няма.все още си е такъв.
Аз моето го слагам да спи с боди и панталонки и чувалче. Тогава не го преобличам. Ако не е изпуснал памперса. Ако спи с ромпър го преобличам с боди и панталонки.

# 222
Алетея, не съм правела услуга на детето като не й давам месо и жълтък вече, ама аз какво да направя като захранването ни върви бавно. Давам и на парчета и смачкано еми не иска и не сика повече от 4-5хапки за това исках първо да й дам повече зеленчуци и плодове и после месо и жълтък. Правя микроскопични порции и повечето трябва да го хвърля еми не искам... Той ако знае че тя кара почти само основно на кърма не знам ще ме линчува хаха. Та даже ми вика тя ся като стане на 8 месеца вече може да й даяаш висчко каквото вие ядете без подправки и сол. И аз му викам е ама и млечно неща ли и той а дааа, а аз мисля тях най-накрая да й предлагам. Не знам вече дайте някаква идея иска ми се да й направя нещо като солени мъфини или някаква здравословна бисквита домашна 😀да ръфа ама като знам че сигурно само ще я помириши и ми се отщява да правя каквото и да е...

# 223
Юфката не я пасирам.
Преобличам я всяка сутрин с дрешки за през деня, а вечер с боди с ръкави и чувалче. Понякога през деня сменям по три пъти дрехите и. Grinning

# 224
Човека има биологичен часовник и биологичен ритъм. Не напразно тези които карат нощни смени всичко им е объркано.
То за голям човек е трудно всяка вечер да си ляга към 11-12 какво остава за бебе.

Верчи, ако детето спи 5-6 часа през деня нормално е после да не му се спи. По толкова спяхме до към края на 5 месец и вече спи около 3-4 часа.

Розмари, слагай жълтъка в пюре от плодове. Аз вече тотално зарязах всякакви схеми и давам каквото има. Днес дадох овесена каша и определено няма да му е любимата. На обед взе че заспа и сега тиквичките дето ги пекох уж за обяд ще му ги дам след обед. Това захранване е наистина много стресиращо, така че каквото яде -яде! По- нататък ще му мислим как ще оправяме положението.

Ellocin, моя ужасно мрази когато го преобличам или сменям памперса. За това и го държа с ромпъра, поне да става по- лесно и бързо.

Общи условия

Активация на акаунт