АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 150
  • 706
  •   1
Отговори
# 225
Човека има биологичен часовник и биологичен ритъм. Не напразно тези които карат нощни смени всичко им е объркано.
То за голям човек е трудно всяка вечер да си ляга към 11-12 какво остава за бебе.

Верчи, ако детето спи 5-6 часа през деня нормално е после да не му се спи. По толкова спяхме до към края на 5 месец и вече спи около 3-4 часа.

Абсолютно съм съгласна, но като го събудя след 1ч дрямка, после мрънка, киселее и до 1ч е заспал отново. Което не е много добър вариант, защото така си разваля и режима на хранене, игра и баня.

# 226
Моя като го видя, че спи повече, ставам от леглото и отивам в другата стая и до 5 Мин е буден Joy.

# 227
Моя като го видя, че спи повече, ставам от леглото и отивам в другата стая и до 5 Мин е буден Joy.
И моя беше така. За това вече не спя при него Wink

# 228
Третата дрямка ако спи в къщи и спи повече от необходимото, за това излизаме навън и така спи около 40-50 Мин.

# 229
Моето дете спи 2 пъти на ден. Вчера стана късно и спа само следобеда. Ама едва избутахме после до 19.30

# 230
Оо задължително всеки ден сменям дрехите. Не зависимо дали ще излизаме или ще си седим вкъщи винаги го кипря. Всичко трябва да е е в тон от бодито то чорапите включително 😄😄 Представям си, ако имах момиче каква кокона щях да я направя.
Ромпърчето за спане го сменям на 1-2 дни.

Относно съня вече спрях да следя часове, време  на будуване и т.н. Еми моят син не може да изтрае повече от 2 часа и 10 минути, а според таблиците за 7 месеца интервалът е 2:45 и 3 часа ( след 2 дни ще стане на 7 месеца )

И докато още сме на вълна дрехи от къде купувате най-често дрехи за бебоците?

# 231
Оо задължително всеки ден сменям дрехите. Не зависимо дали ще излизаме или ще си седим вкъщи винаги го кипря. Всичко трябва да е е в тон от бодито то чорапите включително 😄😄 Представям си, ако имах момиче каква кокона щях да я направя.

И докато още сме на вълна дрехи от къде купувате най-често дрехи за бебоците?

Аз съм същата. Трябва да е изтупан Blush

Предимно ХМ(скоро няма да има артикул, който да го нямам), вземам и от LC Waikiki, Пепко, Кауфланд и Лидл. Бодита имам от George и Next.

# 232
Момичета, повярвайте ми нито я държа будна умишлено, нито искам да будува толкова. Просто като я сложа на гърда, ако не й се спи, започва да се върти, да играе, да се закача с мене, с баща си....просто не става. Спи вече два пъти на ден по около 1.5 ч.  но често и по-малко.
Относно захранването, задържам с жълтъка по указания на педи (малката е на 7+++). Моята не бърза с жълтъка, но пък ми е дала зелена светлина още преди 1 месец да въвеждам всички меса, без агнешко и свинско. Уважавам я и я слушам обаче, защото е добър лекар - каквото ми е потрябвало винаги е съветвала адекватно и навреме. За малки неща може и да не я слушам напълно (например още не съм въвела телешко, да кажем), но извън захранването, се ръководя от съветите й и не си позволявам много своеволия.
Много ми харесва начина на мислене на Савова и започвам и аз да прилагам този подход - по-смело и каквото-такова.
Относно дрешките, съм като Verchy -  HM, LC Waikiki, Вис Виталис по-рядко, Лидъл и Кауфланд.

# 233
За спането - слагам бебо и кака му заедно да спят между 19:30 и 20:30. Просто иначе ще полудея. Каката не спи на обяд, а Никола спи когато и колкото тя го остави😂
Той сутрин в 4:30-5 се е наспал и чакам да стане 6, за да се измъкнем от вкъщи и да не събудим останалите. И така си правим сутрешна разходка докъм 7:30.
А за захранването - дадох, и жълтък, и месо. Плод още не съм давала. Момчето си иска и си хапва. Изяжда вечер 150-200 грама пюре, после си търси кърмата и заспива. Притеснявам се само дали не му е много, ама той си иска и какво да го спирам?!... Притеснявах се как ще му е хемоглобинът, че и аз след 6 м запопнах захранване, а месо и жълтък чак на 7, обаче миналата седмица пуснах изследвания и беше 111, като реф.е 90-140. И се успокоих. Само това ме притесняваше, че и той беше само на кърма до половин годинка.
И аз да питам откъде поръчвате сега дрехи и обувки за бебчетата?

# 234
Дрехите са ни от Лидъл, Кауфланд, Пепко, George и Next. Обувки не съм взимала никакви, най-много едни маратонки ще й взема. Ортопеда каза като прохожда или да е боса или с маратонки, обувките с цип не били хубави.

# 235
Всеки ден сменям дрехите на моя кюфтак дето се е въргалял наляво, надясно, пижамките може и 2 вечери с една.
Розмари правих бебешки бисквити, много се харесаха
Овесени бисквитки с банан
1 1/4 чаша овес, 1/2 ч.ч бяло или пълнозърнесто брашно( аз ползвах лимецово),2.5 банана, 1с.л чия, 3с.л вода, 1 ванилия или 1/4 ч.л канела, 1/2 ч.л бакпулвер,3 с.л кокосово масло
Чията се накисва с водата за 15,20 мин, докато стане на гел. Използвах едри овесени ядки,които надребних в чопъра. Блендирах и банана предварително. Смесих всички съставки и пекох 15,20 мин на 180 градуса.
Може да вкараш яйцето в палачинки, мъфини със зеленчуци..
Правих онзи ден пуешки кебапчета, много ги хареса, станаха мекички и без проблем си ги дъвка.

# 236
Аз никога нищо не мога да харесам в ХМ като отида. А почти всички дрехи втора употреба са им ХМ. Не знам как става това ама в магазина нищо не ми харесва
.

# 237
  • Пловдив
Малката ляга между 20:00-20:30 като сама си заспиваше така от родилното още. В началото се будеше на 3 часа да яде , като полека отпаднаха доста хранения, сега яде веднъж през нощта към 3-4.

Дрехи пазарувам от George, Sinsay , НМ.

Хемоглобинът на нашата е 126 и изследванията като цяло бяха супер и се успокоих, че получава каквото и трябва от храната и продължавам в същия дух. Дала съм вече жълтък, пилешко и пуешко.
Чакам информация другата седмица от педиатърката за млечни и глутен кога ще се въвеждат.  Плодове давам от 5 месец насам.

# 238
Аз никога нищо не мога да харесам в ХМ като отида. А почти всички дрехи втора употреба са им ХМ. Не знам как става това ама в магазина нищо не ми харесва
.

Защото повечето им неща ги няма във физическите магазини, а само онлайн.
Лайка май каза оня ден за 15%отстъпка в сайта им и аз докато напълня кошницата с 162893789неща и да пресея какво всъщност ми трябва и то намалението свърши Joy

Моята девойка хич не обича да се облича. Нямам търпение да стане по-топло и да не трябва да я навличам със 100неща!!! Иначе пижамата/ромпър си я ползва няколко вечери. Дрехите за през деня ги сменям всеки ден/през ден.

И аз вече го карам по-лежерно с това захранване. Тя както не искаше да яде нищо, сега се отпусна и хапва. То иначе и не ми се занимаваше да приготвям нищо като не го яде. Днес елда с банан, ябълка и кокосово масло много се хареса, едвам смогвах да дам лъжиците.

Относно гледането - нямам търпение да може някой друг да се грижи за малката през нощта, та да мога и аз да се наспя Joy през останалото време свикнах с раницата да се справям.

# 239
.

Защото повечето им неща ги няма във физическите магазини, а само онлайн.
Лайка май каза оня ден за 15%отстъпка в сайта им и аз докато напълня кошницата с 162893789неща и да пресея какво всъщност ми трябва и то намалението свърши Joy

Моята девойка хич не обича да се облича. Нямам търпение да стане по-топло и да не трябва да я навличам със 100неща!!! Иначе пижамата/ромпър си я ползва няколко вечери. Дрехите за през деня ги сменям всеки ден/през ден.

И аз вече го карам по-лежерно с това захранване. Тя както не искаше да яде нищо, сега се отпусна и хапва. То иначе и не ми се занимаваше да приготвям нищо като не го яде. Днес елда с банан, ябълка и кокосово масло много се хареса, едвам смогвах да дам лъжиците.

Относно гледането - нямам търпение да може някой друг да се грижи за малката през нощта, та да мога и аз да се наспя Joy през останалото време свикнах с раницата да се справям.

Даже бяха 25% намаление( с кода за нов потребител). Аз слагам всичко, което ми е хванало окото в любими и оттам отсявам преди поръчка.

В наше село нямаме физически магазин ни на ХМ, ни Вайкики, ни Синсей. На сляпо онлайн.
И кецовете така, на няколко пъти даже връщах.

Общи условия

Активация на акаунт