АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 19 976
  • 706
  •   1
Отговори
# 525
Вече имам зелена светлина за въвеждане на жълтък - по 1/4 през ден. И това ще продължи над месец, тъй като сме на ДК след месец и 10 дни. Едва тогава ли ще мога да правя всички рецепти с яйце вътре?
Иначе, може да хапва глутен, плодове (сезонни само ябълка, круша, дюля и банан) и всички зеленчуци без бобовите растения.
Относно справянето вкъщи - трудничко ми е. Готвя веднъж седмично и то по максимум 2 пъти да се яде от него (иначе си го ям само аз....). През останалото време караме на пица, багети, омлет, принцеси или поръчваме храна. За вечеря си зареждам наденички, кърначета, бъргъри, които мятам на грил-тигана, режа един домат и малко сирене. Чистенето си го делим - той прахосмукачка, аз - моп. Чиниите обаче си остават мои почти винаги, той много рядко мие. Правя й пюретата и кашите....
Много трудно намирам време за себе си, както и да гладя дрехите на малката.
Това мойто от споделяне се превърна в живо оплакване 😔 Извинете.

# 526
Sad_, защо чакате позволение от педиатър? Нас тук никой не ни следи кой какво дава, а моя е все още на хипоалергично мляко. Оня ден акушерката ме пита как сме и само ми даде няква книжка за захранването и уебсайт който да посетя... та той моя вече е опитал всичко за което мога да се сетя.
Днес не можах да наглася яденето за обяд, а бях сварила яйце и за да не го изхвърля сложих жълтъка в млекото Joy.

# 527
Аз готвя през ден или всеки ден. Но това продължава месец, после цял месец поръчваме и така редуваме. Grinning Веднъж седмично идват да чистят, но аз всеки ден с прахосмукачка минавам 2 пъти и веднъж с парочистачка. Перални по 2 на ден, 2 сушилни и всичко трупам на дивана. Grinning После ММ ги прибира. Миялни по две на ден. Не знам как толкова съдове и чаши се събират. Уж мъжете били силният пол, пък само ние си знаем как се справяме. Stuck Out Tongue Winking Eye
Шушулка днес спа 2 дрямки, третата я отказа. Последните 2 вечери спи непробудно до 6ч и после си доспива до 7:30. Ще видим тази вечер как ще бъде. Сложих и една възглавница, за да и направя тясна кошарата, та проработи и вече не се върти във всички посоки. Не се притеснявам от инциденти.
Кити, как сте?

# 528
  • Пловдив
Аз съм много щастлива с прахосмукачката робот, пускам всеки ден и е много чист пода. 😃 и 1-2 пъти седмично с един парцал мия пода.

Аз питам педиатърката горе долу какво трябва да се въвежда в идния месец. Така по- лесно си правя организация и не се обърквам кое, кога, как и т.н. За мен е важно да има някакъв ред във вкарването на храните и да има последователност.
Този месец си вкарвам глутен и млечни без кисело мляко. Давам и телешко сега.
Не бързам изобщо, до годинката има време лека полека да вкарам повечето неща и да замествам хранения Simple Smile
Засега успявам всичко да и правя вкъщи, ще видим занапред как ще е.
В нас ядем салати, пиле, риба и яйца основно, без манджи, така че това бързо става и не губим много време в готвене.

# 529
Момичета,  как въвеждате сирене?

Консултирали ли сте се със специалист по детски сън? Дали би помогнал за неспокойно бебе?

# 530
Сирене не съм давала, но рикота давам редовно. Вчера дадох авокадо с рикота и дори на мен ми хареса вкуса.

Като казваш неспокойно какво имаш предвид? Аз съм на мнение че зад всяко неспокойство се крие някакво неразположение.
Ако проблема се отразява зле на теб и на детето, да бих потърсила професионална помощ.

# 531
Савова, тя ми дава основни насоки и ми казва как да го направя, пък вече аз - ако и както искам. Като цяло обаче я слушам - тя сама подхваща всеки път, защото въвеждаме нов вид продукти. Миналия път каза риба и сирене, като ми обясни как, кога и по колко. Този път за жълтъка и така. Ако имам въпрос я питам.
Ако нещо се колебая или питам следващия път при нея или чета в нета и питам вас, но пак....тя ми е ориентир.
Е, има неща, за които не се вслушва какво й казвам и съответно не ми отговаря или ми отговаря как трябва да е по учебник..... но не касае нещо, което да не мога да се оправя някак.
Просто гледам да я "използвам" в хубавия смисъл или да пия вода от извора Grinning

# 532
temma аз въведох първо крема сирене на филийка намазано, днес дадох за пръв път козе обезсолено сирене като направих овесена питка със сирене на тиган. Топих му я в сквасено от мен кисело мляко ( което също днес въведох) и му подавах парчетата сам да си хапва.

# 533
Дояде ми се, каква е тая овесена питка ?
Страх ме е от глутена, имам алергични към него в рода си и не бързам да го въвеждам.
Преди правех оризов хляб, но не съм му фен Буба не иска да спи, хиперактивна е, само се изправя на колене и се надува.
Поредната безсънна нощ, ох..

# 534
Ох, аз вече се отчайвам!
Знаете, че си търсим по-голямо жилище.
Е, вече става абсолютно задължително макс до 6месеца да сме си купили.
И няма нищо! Ама нищичко! И едни цени като наслагали...
Накрая ще си купя къща на Халкидики или в Испания на морето и ще се местя там да живея...

# 535
Лайка, същата работа, коптори за основен ремонт- искат майка си и баща си. И ние гледаме от повече от 5 години, но нищо. А последните 3 години цените скочиха рязко. Ако децата не бяха малки да сме купили къща на село.
А аз и работа си търся да мога да работя от вкъщи и по-висока заплата...
Ама то това  с парите винаги има какво да се желае.

Бухта продължава много да се върти на сън, венеца "цъфти" като майска роза,  езикът и прави невероятни бебешки неща да го чеше този венец, на слънце ще кажеш, че има поне 4 зъба, то нито един не е пробил .

А днес да ви почерпя, че баткото става на 5 Simple Smile
Скрит текст:
Днес скромно у дома, утре скромно в парка с приятелчета негови и после надявам се в градината....да компенсира малко промяната покрай обстоятелствата вече 2 години подред Simple Smile Вчера минахме да си избере сам тортата от сладолед, избра си малка играчка, книжка и шапка. Днес подаръците от бабите, дано скоро да дойдат и тези Алиекспрес Simple Smile След малко се оправяме и тръгваме на пазар и по площадките да изхарчим малко пари.

# 536
Честит ви рожденик, Хариста! Да расте здрав, силен и в хармонично семейство! Да има верни и добри приятели!
Снощи пак имах почти безсънна нощ, но няма да се оплаквам, че то на всички дереджето ни е общо взето едно и също🙂 Спряла съм временно с пюретата, тези дни пак ще пробвам и дано има по-голя.м интерес, че не знам какво ще я правя иначе.
И ММ вчера точно това говори, че всичко се е вдигнало. Включително и строителните материали. Купува вчра керемиди. Добре поне, че мястото взехме по-рано. Беше и все още е твърдо против да влагаме в апартамент, за него е място във въздуха. След време тези блокове ще станат негодни и реално не ти остава нищо. Аз чак толкова надалеч във времето не гледам, но и за мен по-добрата инвестиция е в къща или земя.

# 537
  • Denmark
Паола, давам ти го ама вървим в комплект Joy

Хариста, жив и здрав да е малкият и все така добродушен Hug

И аз дадох крема сирене на филийка и отгоре авокадо. Много обича. Иначе бяло сирене още не съм, понеже няма хубаво около мен. Юни като се приберем пак до България обмислям сирене и кисело мляко да му дам, за да сменя закуската с кисело мляко с плодове. Паола първо ще ме научи да си квася Grinning Heartpulse

Ellocin, благодаря за споделянето Heart май и аз ще пробвам с възглавницата. И благодаря за пожеланието Hug днес е голямото местене и планувам да е само днес, смели мечти Joy

Исках да ви почерпя с гледката ми миналата сутрин. За нищо на света не сменям живеенето на морето, пък и било и в по-студената Дания Sweat Smile

Бебчо се събуди 3 часа и 15 хил крачки по-късно. Обаче пак си беше сърдит на живота. Избива горно зъбче и спи само така. Sad

# 538
Хариста, честит ви рожденик! Да ви е живо и здраво момчето! Да бъде будно и умно дете, с което да се гордеете до дълбоки старини!

Арас вече седмица спи от 19.30 до сутринта. Вчера и днес се събуди в 6.30, раничко за мама,  но съм много доволна, че удължи нощния сън. Той също се върти доста и мята крака, но поне не се събужда.
Искам да махне и нощното хранене, та да има пълно щастие(поне за мен). Но уви... Flushed

Марая, мястото е страхотно.

# 539
Хариста, да ти е живо и здраво момченцето! Безгрижно и щастливо детство му пожелавам.
Марая, уникална гледка. Heart
Моята шушулка спа от 19:50 снощи до 8:10 сутринта. Толкова дълго не е спала никога. Grinning Много и се спи напоследък. Тя цял ден лази, та сигурно се уморява повече.

Общи условия

Активация на акаунт