АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 19 975
  • 706
  •   1
Отговори
# 540
Момичета това според вас атопичен дерматит ли е. Не се вижда много на снимката, но по хубава от това немога да направя. На допир е грубо. Не съм сменяла козметиката му. След баня се зачервява.

# 541
Цецинка, не съм специалист, но моето дете има АД. Според мен (!) не е, но може да прерастне. Май е много, много суха кожа. Аз го овладях с по-рядко къпане по препоръка на Паола.

# 542
И на мен ми прилича на много суха кожа.

# 543
  • Пловдив
Момичета,  как въвеждате сирене?

Консултирали ли сте се със специалист по детски сън? Дали би помогнал за неспокойно бебе?

Аз вчера и дадох за първи път, накиснах го във вода 30-40 минути да се обезсоли и го натроших върху царевична каша с масло. Тоест един вид качамак яде детето за СЗ. 😄

# 544
Хариста, честит ви рожденик. Да е здрав и все толкова грижовен и добричък 😇

Марая, мнооого е красиво и подредено 😍

И ние поне приключихме преди месец грубия строеж и наистина страааашно скочиха материалите. Мъжът ми не можеш да го накараш да живее в апартамент, никога не е живял и обича двора и свободата. Като ходим при нашите в апартамента и не го свърта. Иначе мен от къщи ме е страх, имам чувството, че не е сигурно и ще влезе някой от някой прозорец, да не говорим за гадините по двора 😃 Ама ще свиквам... Плюсовете са доста повече 🐥

Вашите бебчета правят ли странни движения с ръцете? Примерно да си въртят китката и да я гледат? 🤔

# 545
Момичета това според вас атопичен дерматит ли е. Не се вижда много на снимката, но по хубава от това немога да направя. На допир е грубо. Не съм сменяла козметиката му. След баня се зачервява.

И при нас беше станало нещо подобно на ръцете и крачетата. Взех един крем на Мустела Стелатопия и се оправи за 2-3 дена.

Вашите бебчета правят ли странни движения с ръцете? Примерно да си въртят китката и да я гледат? 🤔

Да, много често. Чудим се дали не е проблем, че така си върти китките.

# 546
И аз се притеснявам, но може би е нормално, тъй като нямат пълен контрол върху ръцете. Понеже сега се учат да хващат по-дребни детайли, често си върти китката, гледа я и мърда палец и показалец, като ги докосва, все едно хваща нещо.

# 547
Момичета,  как въвеждате сирене?

Консултирали ли сте се със специалист по детски сън? Дали би помогнал за неспокойно бебе?

Аз вчера и дадох за първи път, накиснах го във вода 30-40 минути да се обезсоли и го натроших върху царевична каша с масло. Тоест един вид качамак яде детето за СЗ. 😄

А да попитам как правите царевичната каша? В смисъл готова ли ползвате или? Имам царевичен грис, мога ли да го ползвам? Защото аз досега приготвям кашата.

# 548
  • Пловдив
Точно с царевичен грис я правя вкъщи домашна Simple Smile Вече накрая като се сгъсти добавям маслото и побърквам още 10-20 секунди. И вече накрая натрошавам малко обезсолено сирене.
Вече втори ден и давам и хич не и е любимо това. Жалко, много вкусно става ама тя се мръщи. Дали не е от това, че вече има парченца ( сирене) ? 🧐

# 549
Днес за първи път правих грис и го хареса. Рецептата беше грис с тиква, но нямах тиква и я замених с сладък картоф.

# 550
  • Пловдив
Нашата го яде царевичния грис, като го сложа към зеленчуковото пюре на обяд, но там много не се усеща вкуса. Сега като основен вкус май не го хареса много....

# 551
Може ли рецепта за царевичния грис? Ама като за кулинарни инвалиди 😄

# 552
Слагаш 150 грама вода, една пълна супена лъжица царевичен или пшеничен грис. Като заври бъркаш / аз незнам защо засичам 10 минути/ към края може щипка любов, както казва шеф Манчев на маслото. Ако не каквато мазнина ползваш. Може така, може със сирене, извара. Просто опитвай и ще видиш какво обича твоя бебок. Моята мишка така го млати царевичния грис, много го обича. Обаче с плодовете сме на Вие., не ще и не ще плодови пюрета. Яде до 40гр. Круша или слива след обяд. Друго не иска и на опита. Настъргана ябълка или авокадо, но плодови пюрета неще.  Добре че лятото ще сме големи да хапна директно сурови плодове.

# 553
И моята шушулка не харесва царевична каша. Нито с плодово пюре, нито с масло и сирене. Въведох киселото мляко по-рано. От няколко дни не иска да яде нищо за СЗ. Само юфка. Grinning Та и дадох кисело мляко. Много и хареса. Направо се хвърля върху лъжицата.

# 554
Първо да кажа,че аз съм Паола ама си викам я и аз да мина инкогнито 😁
Харистада ти бъде много здравичък и послушен баткото. Да помага на мама и да бъде много ученолюбив ❤

Катеричка овесената питка се прави страшно бързо
100 гр овес, 1 яйце, 2с.л масло (аз ползвах Гхи, което сама си правя) в блендера. Добавям натрошено козе сирене накрая, омесвам и изсипвам на тигана. 5,6 мин от едната страна и 2,3 от другата и е готова. Има вкус на питка и малкият много я хареса.
Скрит текст:

Марая страхотна гледка! Имам слабост към морето, обожавам го! И ние сме до морето, но на 15-тина км. Млякото е елементарно. Вземаш си 2 л прясно хубаво с каймак, сваряваш го да кипне. Оставяш го да изстине докато можеш да задържиш кутрето си 10,15 сек в него. На всеки литър добавям по една окупена супена лъжица кисело мляко, тоест 2 с.л разбивам с телена бъркалка в отделна купа и добавям по малко от прясното мляко докато непрестанно бъркам (все едно правя застройка на супа) и така с всичкото мляко, изсипвам в буркани и завивам хубаво (с 2 одеала) за поне 4,5 часа (аз го държа 6,7 часа).

Общи условия

Активация на акаунт