АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 19 655
  • 706
  •   1
Отговори
# 630
ebk_kbe, радвам се, че нещата при вас се подобряват. Какво правите, с какво се забавлявате докато будува?

Ellocin, благодаря Simple Smile

Тя хапва винаги след сън , та първоначално се люля заради киселините избягваме да се джаска, после се мъчи да пълзи или седи права , облегнат на дивана. Много обича от разни панери да изсипва съдържанието, както и всички панделки, връзки и етикети. Напоследък я пставям в стола за храна и и дасам едни малкимврителни лъжички, дървени бъркалки и всякаква домакинска посуда. Играе си с едни топчета, скубе кучето, мн се захласва по тихи книжки и театър с малки играчки на пръстите, люля се на люлките. Но като е сама най - често яде връзки или панделки или си играе с едно бебешко дистанционно. А пианото ни е спасение - на бейби айнщайн, умира за него Simple Smile

# 631
Ebk_kbe, колко дремки препоръча консултантът по сън и през какъв интервал? Колко са общите часове на будуване?

# 632
Може ли снимка на пианото?

# 633
Лайка, при нас най - добре работи 10:45 - 11 часа будуване и 2,5 часа сън през деня. За сега оставяме 3тата дрямка колкото и късно да се пада, защото по - дългите интервали все още не и понасят. И когато я научим да сменя фазите на съня без моя намеса, за да си спи спокойно през деня ще премахнем и 3тата. Все още сме в процес на добапасване на режима. Има някакви норми за сън и будност според възрастта , но много ми прави впечатление, че всичко се взима предвид и се напасва според детето. Около 3 часа са и интервалите, като 1вия и последния са по около 2,5 часа +\- 10 мин. Последната дрямка е само 15 мин.

Прикачвам снимка и на 2те пиана. Малкото по го обича, може би защото го мотае Simple Smile от Озон сме ги взимали.

# 634
  • Denmark
Ebk_kbe, аз също много се радвам за напредъка, който имате Hug
А как я учите да сменя фазите на съня сама?

# 635

Марая, много трудно и бавно. До колкото разбрах от тази 1ва седмица, трябва да заличим всички асоциации на сън, които са свързани с мен и баща и, за да може разбуждайки се между фазите да се унесе отново сама. За сега намаляме спането върху мен, като го заменяме с гушкане , когато е необходимо, или все по малко да я галя или потупвам докато заспива, като започвам да спирам все по - рано преди унасянето. За сега не мога да кажа това работи ли или ще се получи, защото наистина се изисква мн постоянство от родителите , а това са малки живи същества не роботи. За сега успяхме горе долу  да напаснем интервалите и всъщност си дадох сметка колко са важни и как е било грешка от моя страна когато е направила 2 по дълги дремки да я държа будна по 4 , 4,5 часа , за да стане време за лягане или как съм я оставяла да будива по - малко през деня. Това бебешкия сън си е една доста интересна наука, обмислям, ако имаме успех да се пренасоча професионално Simple Smile

Като имам нещо проработило на 100% ще споделя за страдащите като мен Simple Smile

# 636
Охххх, това със спането върху мен беше голяма мъка. Добре че в един момент му станах неудобна и спря да спи върху мен. Всъщност в същия момент се отказа и от спането в хола и почна да спи само в спалнята. От този момент и нещата почнаха да се подобряват.

ebk-kbe, радвам се че нещата се оправят. Няма да е лесно, но след това ще ти е.

# 637
  • Denmark

Марая, много трудно и бавно. До колкото разбрах от тази 1ва седмица, трябва да заличим всички асоциации на сън, които са свързани с мен и баща и, за да може разбуждайки се между фазите да се унесе отново сама. За сега намаляме спането върху мен, като го заменяме с гушкане , когато е необходимо, или все по малко да я галя или потупвам докато заспива, като започвам да спирам все по - рано преди унасянето. За сега не мога да кажа това работи ли или ще се получи, защото наистина се изисква мн постоянство от родителите , а това са малки живи същества не роботи. За сега успяхме горе долу  да напаснем интервалите и всъщност си дадох сметка колко са важни и как е било грешка от моя страна когато е направила 2 по дълги дремки да я държа будна по 4 , 4,5 часа , за да стане време за лягане или как съм я оставяла да будива по - малко през деня. Това бебешкия сън си е една доста интересна наука, обмислям, ако имаме успех да се пренасоча професионално Simple Smile

Като имам нещо проработило на 100% ще споделя за страдащите като мен Simple Smile
Ох, стискам палци да се получи и малката да спинка спокойно и колкото й е необходимо!
Аз не работя с консултант, но правя нещо подобно. Спинка на приспивна музика с птички и сутрин е по час и нещо. Иначе бяхме само с дрямки по 30 мин и 1 сек (оплакваш съм ви се мнооого) ...след това са по-кратки (30-45 мин), но вярвам, че и това ще се подобри скоро.
Иначе в количката може и 3 часа да откара, но това не означава, че е по-весел и наспан. Трябва той сам да се събуди, за да си на цели точния момент.

# 638
И ние сме на тема пиана страшно много им се радва и доста се забавлява.

# 639
През нощта нямам сили да люшкам и дондуркам, душата ми спи и като най-лесно, я взимам при мене Disappointed
Същата работа. И той се научи да спи при мен и сега не признава кошарата.. евентуално ако го преместя като е заспал и не се усети. Знам, че не е много правилно, ама тайничко и на мен си ми харесва да си го гушкам. Пък и толкова бързо растат, че гледам да се наслаждавам на всеки момент, ще дойде време, в което няма да иска да ме гушка изобщо.
Екб_бке, много се радвам, че имате напредък! Дано успеете напълно да ѝ създадете спокоен сън на Адриана.
Марая, открай време си се оплакваме за този сън с теб😃 Борис вече поне го отучих да заспива на ръце ако не друго.. Засега съм доволна от съня му през деня като цяло, тези дни има по 2 дремки - първата около 30 минути и следобеден сън около 2ч. Понякога следобедният сън е по-кратък и има и 3та дрямка 30мин, но като цяло гледам да си има следобеден сън, който да е 1:30-2ч.
Относно чая, до около 3-4м пиеше само чай, само да усети, че му давам вода и правеше физиономия все едно е отрова. После си свикна и сега не му давам чай, а само вода. Той сам си пие даже, ако е покрай него шишето си го взема, надига си го с двете ръце и си цока.

# 640
Аз не знам какво се случи с нощното спане. Къпем го, кърмя го и го слагам да спи.Понякога почва едно мрънкане през 10 минути,което не спира докато не го накърмя отново. Друг път пък го няма това мрънкане и заспива сравнително лесно. Но в крайна сметка и в двата случая се събужда отново към 1-2 за кърмене, после към 3-4 и окончателно в 6-7. А преди спеше по цяла нощ. А последните седмици нали излизаха зъби и нощите бяха пълни с крясъци 😅
Съжелявам за мрънкането,но вече имам чувството,че ще заспя докато бутам количката из парковете. Някой има ли предложение как да се оправя с тази бъркотия?

# 641
Аз никога не съм спала с голямото дете и с това ми се наложи първите месеци да е върху или до мен...ей, няма сън. Направо ме хващаше бяс. Но и този е по- гушлив от батко си. Голям малък мамин глезльомсв очертава. Нещо , от което бягах с голямото Wink
Вчера леля им ги гледа. Приспала го на ръце.това чак не го повярвах. Ама като го сложила в леглото и се разбуждал Wink
Ама като ме видя се успокои и заспа. И батко му същата рсбота- видя ме и заспа. Големи глезльовци са ми к двамата сега. Качулат се като маймуни по мен по цял ден, когато са будни.
Бебко вече си се изправя сам. Днес се покатери и изправи на една кола за бутане с крака на батко му. Все по- уверен става. Гонят се у дома ..малкия с проходилката, големия с колата за бутане. И постоянно се търкалят заедно. Голямото умира да го целува, мачка , гушка

# 642
  • София
Аз не знам какво се случи с нощното спане. Къпем го, кърмя го и го слагам да спи.Понякога почва едно мрънкане през 10 минути,което не спира докато не го накърмя отново. Друг път пък го няма това мрънкане и заспива сравнително лесно. Но в крайна сметка и в двата случая се събужда отново към 1-2 за кърмене, после към 3-4 и окончателно в 6-7. А преди спеше по цяла нощ. А последните седмици нали излизаха зъби и нощите бяха пълни с крясъци 😅
Съжелявам за мрънкането,но вече имам чувството,че ще заспя докато бутам количката из парковете. Някой има ли предложение как да се оправя с тази бъркотия?
Същата история е и при нас, с тази разлика, че не кърмя, ами е с АМ. Вчера сутринта бях толкова бясна от умора, че я заплаших, че ще я оставя гладна 2 нощи да види що е то да не спиш.  Rage  Имам вътрешното убеждение, че това се получава, защото не си добавя достатъчно калории през деня и навакса вечер. Обаче каквото и да правя от няколко дни, не мога да й вдигна дневната доза ядене. Яде си колкото пожелае и не ще повече. Да не говорим колко  е скарана с  пюретата. Имам чувството, че това дете никога няма да прояде нормална храна, до 5 годишно ще го кара на мляко 😞

# 643
Антонио яде пюрета, каши и мляко денем, но пак се буди нощем да яде по едно и също време.
Даже подозирам, че не е гладен, ами се буди по навик.
И така аз всяка сутрин се ококорвам в 4,30-5 и не мога да заспя повече. А той заспива в 5 и нещо и спи до 8-9.
Вечер започна да заспива по-късно. Слагам го навреме, спи му се, но се почва едно обръщане по корем и завиране на главата в матрака. Търка си очите, виждам го, че иска да спи, но не и не!
Не знам дали да не го оставя два дни само на мляко, за да видя как ще е нощем. Днес сме на консултация и ще питам докторката какво да правя.

# 644
Ния се буди за първото си хранене с мляко към 4-5-6. И си е гладничка. Рано е още да махна изцяло това хранене.
loewin, може да е навик, а може и да е заради бързия растеж в момента и да има нужда от повече мляко.
Тук вали сняг. А аз поръчах люлка за двора и я чакам с нетърпение. Grinning Вчера ми беше така хубаво като излязохме два пъти на разходка.
yanna, а заспива ли на гърда, при теб ли спи? Може да има нужда от утеха. Blush

Общи условия

Активация на акаунт