Плюсове и минуси на кварталите в София - 11-та тема

• 66 404
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Тези две блокчета на шевченко са съвсем нови, предполагам, че още не са населени Simple Smile Още 1-2 години ще се ремонтират и ще се населват.
Ако аз съм близо до тях, щеше да ми бъде по-голям проблем тътена от булеварда, а не кой съсед си е орешетил първия етаж с винкели. Примерно строежът на инфинити е само на няколко метра, но нивото на шум от булеварда е коренно различно - обикаляла съм с цел проучване и имам актуални наблюдения.

# 166
Много е unfortunite ситуацията с този ж.к. Сердика. За мен чисто като локация е чудесно, но това гето супер много прецаква нещата.. ако го нямаше, с удоволствие бих живяла там. Малко магазините са кът, но парк Възраждане е супер близо, центърът също. В този ред на мисли, някой чувал ли е нещо за гетото около Дворецът на децата? Там също се строи усилено, но циганските къщи още си ги има.. а пак е хубава централна част..

# 167
  • София
Първия блок до нас, хем е нов-луксозен. Още преди 15 дни видях пълните пощи на половината апартаменти 8 от 15 на снимката, а и вечер свети 30-40% макс.

И кутиите на нашия блок са пълни с брошури, но във всеки апартамент живеят хора. Няма нито един празен. Иначе имахме гости миналия месец и им беше направило впечатление, че светят малко крушки и ме питаха защо е толкова празно - ами не е празно 😁 Просто хората не са вкъщи. Явно доста от тях...  Та не бързайте толкова с изводите....

# 168
А и даже когато сме си у нас от 3 прозореца на фасадата обикновено свети само един.

# 169
  • Sofia
А и даже когато сме си у нас от 3 прозореца на фасадата обикновено свети само един.

При нас с външни ролетни щори не се вижда кога светят крушки и кога не.
Кутиите аз си почиствам, но много съседи не ги пипат, а си живеят в блока хората.

# 170
  • София
Искате да кажете, че има много празни и неизползваеми апартаменти? Не мога да повярвам! Simple Smile

Сега сериозно. В нашия блок, който е вече старо строителство (25 години поне) и е на топ локация кажи речи, има поне 5-6 празни апартамента. Някои ги дават спорадично под наем. Един собственик, който живее в чужбина с два апартамента почина и сега и двата са празни, питахме за единия дали няма да продават наследниците - ами не. Другият евентуално щели да дават под наем ама си стои и той. Имало е проблеми със събирането на такси, а и сега има заради това. Има хора - собственици, които никой не ги знае къде са.

# 171
Статистика на НСИ към края на 2020

1ст  82 544  * 1.5човек = 120к
2ст    250 294 * 2човек  = 500к
3ст   208 988 * 3човек  = 630к    
4ст   47 673 * 4човек    = 200к
5ст    11 034 * 4човек    = 44к
6ст    10 858 * 4човек    = 44к
-----------------------------------------------
ТОТАЛ: 1 538 000 души средно биха живяли в София

НСИ твърди че София е 1 250 000 души, което не е вярно, но при жилищен фонд, който оптимистично съм разпределил от към брой живущи в единица жилище, достатъчен за 1 538 000 души, би следвало да има достатъчно жилища и да остават. Факт е че има по 1-2-3 поколения в някои жилища.

# 172
Тези две блокчета на шевченко са съвсем нови, предполагам, че още не са населени Simple Smile Още 1-2 години ще се ремонтират и ще се населват.
Ако аз съм близо до тях, щеше да ми бъде по-голям проблем тътена от булеварда, а не кой съсед си е орешетил първия етаж с винкели. Примерно строежът на инфинити е само на няколко метра, но нивото на шум от булеварда е коренно различно - обикаляла съм с цел проучване и имам актуални наблюдения.
Точно там се чува, защото има пряка видимост към булеварда.
Не че има значение с населеността и мизерията.
Явно са ги купили, макар да е шумно

# 173
  • София
Масово в едностайните живее 1 човек.
Също масово в двустайните живее 1 човек.
Случва се и в 3стаен да живее 1 или 2ма.

Та оттам има едни 400-500к, които биха променили статистиката.
Освен това, в София може и 2млн да има.
Интересно дали статистиката отчита само регистрирания адрес.
А регистрираните в университети? Работещите и регистрираните на работа?

Кутиите и при нас не ги изпразваме с години. А блоковете са пълни.

# 174

......................

НСИ твърди..........

Наистина ли все още някой вярва на тази институция???

# 175
  • София
Всяка жилищна сграда е частен случай.
Нив живеем в малък блок с 12 жилища. Пет от тях са необитаеми. Едното семейство знам, че е в чужбина. За другите не съм наясно.
А, единият апартамент собственикът си го ползва за офис.
Ако гледам само нашия блок, то излиза, че 40% от жилищата са необитаеми, но не е баш така.

# 176

......................

НСИ твърди..........

Наистина ли все още някой вярва на тази институция???

За големината на жилищния фонд няма как да не са точни резултатите. А за броя на живущите в Сф като вкараш малко логика и мегдан за грешка и сам можеш дасе ориентираш. Примерно ако 900к човека прийждат от СО ежедневно и софия е 1.5м то работим около 2.4м души в София. В страната има общо 7м т.е остават 4.5м в провинцията. По принцип на доста места е така, около 1/3. Та не виждам какво странно намираш в данните и защо да не им вярвам за обща представа. Нали несмяташ че половин България е в София?

# 177
.... за броя на живущите в Сф като вкараш малко логика и мегдан за грешка и сам можеш дасе ориентираш. Примерно ако 900к човека прийждат от СО ежедневно и софия е 1.5м то работим около 2.4м души в София. В страната има общо 7м т.е остават 4.5м в провинцията. По принцип на доста места е така, около 1/3. Та не виждам какво странно намираш в данните и защо да не им вярвам за обща представа. Нали несмяташ че половин България е в София?

Аз нищо не смятам, но имам сериозни основания да знам, че статистическите данни са малко като супа топчета - има рецепта, но продуктите не са точно същите, а там някъде някакви такива...
Но ако ти доставя удоволствие да предполагаш какво аз смятам ... ами забавлявай се, но не си вярвай.

# 178
Понеже по-назад в темата се говореше за Нова Дружба и тресенето на метрото. Бяхме на оглед и потвърждавам, че не само че не тресе ами не се и чува Grinning . Прекарахме много време нарочно във вече построената сграда 2 в крайния апартамент до метрото - абсолютно нищо не се чу и усети там, така че не виждам как ще се случи в по-крайните сгради и апартаменти. Останах доста приятно изненадана от комплекса и главно от това, че си е направо като нов квартал в квартала. Като цяло съм фен на улица Обиколна, изненадах се, че ми хареса атмосферата, защото бях много скептична, заради старата слава на Дружба. Пък да видим.

# 179
  • Sredets/Burgas
Като цяло съм фен на улица Обиколна, изненадах се, че ми хареса атмосферата, защото бях много скептична, заради старата слава на Дружба. Пък да видим.
Понеже вече 10 години живея в тази тъй наречена "Нова Дружба", мога само да перифразим, че една улица, квартал не прави. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт