Плюсове и минуси на кварталите в София - 11-та тема

• 66 406
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
Така е да, аз вече на майтап и казвам квартал, като знам какво строене се задава по нея Grinning
Пред Нова Дружба вече се продава още един мини комплекс от 2 сгради

# 181
Понеже по-назад в темата се говореше за Нова Дружба и тресенето на метрото. Бяхме на оглед и потвърждавам, че не само че не тресе ами не се и чува Grinning . Прекарахме много време нарочно във вече построената сграда 2 в крайния апартамент до метрото - абсолютно нищо не се чу и усети там, така че не виждам как ще се случи в по-крайните сгради и апартаменти. Останах доста приятно изненадана от комплекса и главно от това, че си е направо като нов квартал в квартала. Като цяло съм фен на улица Обиколна, изненадах се, че ми хареса атмосферата, защото бях много скептична, заради старата слава на Дружба. Пък да видим.

Опитайте пак, ама в по-ранните часове, когато все още е тихо и няма движение, дали пак не се чува метрото Simple Smile
Относно ул."Обиколна" - не се прехласвайте предварително. Започнах да я ползвам от самото ѝ откриване до преди 1 седмица. Ако нещата продължават да се развиват в същата посока, то до 2, макс. 3 години тази улица ще е много гадна - няма да има никакво място за паркиране, ще е с изровени и кърпени дупки, а най-вероятно и задръстена от неправилно паркирали коли, ненамерили друго място за спиране.
Не отписвайте скептицизма толкова рано. Все още е необходим.

# 182
Кажете, моля, мнение за Овча купел и по специално улица Драгоман.
Не бях стъпвала там, а май ми предстои да живея Simple Smile

# 183
Здравейте!

Имам няколко потенциални места за наемане на апартамент в предвидения ми бюджет (работата ми ще е дистанционно за неопределен срок, но със сигурност 2+ години).

С другите съм що-годе наясно, но нямам никаква идея за Надежда 2...Говоря за частта близка до LIDL и леко в посока Северен Парк, където преобладават 4-5 етажни тухлени сгради. Някой има ли впечатления от околностите?

Предварително благодаря!

# 184
  • София
Близък приятел е оттатък улицата, до Лидл. Макар че там вече се води Свобода, няма съществена разлика. Той си го избра и е много доволен - тихо е.
Аз не съм фен, вехто ми стои някакси, но след като ще сте временно там, няма да пътувате за работа всеки ден нанякъде и да ви трябва конкретен транспорт за което, бива.
Кои са ви другите опции? Може Н2 да се окаже и по-добра и по-лоша от тях.

# 185
Как е в Света Троица? Конкретно до парка? Не изглежда зле на пръв поглед, но чета във FB групата, че имат проблеми с обирджии, вандали, разбиват се и автомобили. Моля някой, който живее там да сподели от първо лице. Също така как са училищата?

# 186
Кажете квартал, където тези проблеми да ги няма?

# 187
Кажете, моля, мнение за Овча купел и по специално улица Драгоман.
Не бях стъпвала там, а май ми предстои да живея Simple Smile

От почти 3 години живея на една от съседните улици Бързарица. На мен лично тази (старата част) на квартала ми харесва много. Имаме си всичко магазини, транспорт, парк. Улицата е застроена предимно с къщи и нови сгради, единствено паркирането е малко трудно в по късните часове, но с малко търсене винаги се намира място. Като цяло хубав район. Ако имаш нужда от още информация съм насреща. Simple Smile

# 188
Близък приятел е оттатък улицата, до Лидл. Макар че там вече се води Свобода, няма съществена разлика. Той си го избра и е много доволен - тихо е.
Аз не съм фен, вехто ми стои някакси, но след като ще сте временно там, няма да пътувате за работа всеки ден нанякъде и да ви трябва конкретен транспорт за което, бива.
Кои са ви другите опции? Може Н2 да се окаже и по-добра и по-лоша от тях.

Благодаря много за информацията! Приоритет ми е тишината + квадратура (след като ще съм си вкъщи през повечето време).

От другите места имам Западен парк (на 5-6 минуто от "Вардар") и Стрелбище -- като Стрелбище естествено е с много по-малка квадратура, предвид кварталът като локация/цени. При други условия Стрелбище е топ вариант, но бонус квадратите от другите две места са ми доста важни.

# 189
  • София
Разбирам.
Не намирам разлики между тази част на ЗП и тази част на Н2 и като усещане и като шум и като удобства. Не мисля, че което и да изберете ще загубите/спечелите нещо спрямо другото.

# 190
Кажете квартал, където тези проблеми да ги няма?

Ами предполагам навсякъде го има в една или друга степен, въпросът е да не е нещо прекалено често и проблемно. В някои други квартали, за които също търс инфо, може да има също такива случаи, но не съм видяла да се коментира из групите. Та проблеми навсякъде има, въпросът е колко големи са те.

# 191
Разбирам.
Не намирам разлики между тази част на ЗП и тази част на Н2 и като усещане и като шум и като удобства. Не мисля, че което и да изберете ще загубите/спечелите нещо спрямо другото.

Благодаря отново! Записвам си в тефтерчето Grinning

Лично на мен като усещане ми допада повече Н2 (може би заради обновения Северен парк?), но ще помисля още малко.

# 192
  • София

Лично на мен като усещане ми допада повече Н2 (може би заради обновения Северен парк?), но ще помисля още малко.
Те и двата са частично обновени, дори като площ обновената част на ЗП е повече.
Хич не искам да ви обърквам повече 🙂 , но при вашите условия и нужди, аз бих решил само спрямо жилището без да се влияя от околностите - тях колкото и да ги прехвърлям, са ми еднакви.

# 193
В Западен парк има циганье. Това е огромният и непреодолим минус, дори и да преглътнеш всичко друго.
В Надежда/Свобода в тази част има ли? Там, където аз познавам Н2, няма.
За Света Троица до парка го определям като най-евтиният свестен квартал. Живяла съм 2002-2006, сега ще е по-добре. За бюджетен избор е(беше) точното място. Бандата бабаити изтървани тийнове, която върлува в момента, е някакво епизодично явление и може да се пръкне и в Младост. Не сме имали битови кражби или нападения (за разлика от в Банишора, например, по същото време) Цигани също нямаше в тази част. Детски гр. и училища не сме ползвали. Гнусната раздрънкана тройка трамвай е най-противното нещо в квартала, по-добре да я бяха спрели. Не знам откъде докъде пътува, но вози странни субекти отнякъде, които в алкохолния си делириум а-ха решили да напуснат седалката на тройката да си доспят на пейка в парка.

# 194
  • София
В Св. Троица отдавна не е бюджетен вариантът, цените са като в южните квартали, но не е ясно на фона на какво - претъпкана градинка, мръсотия, училища без дисциплина......трамваят там е най-малкият проблем.

Общи условия

Активация на акаунт