В момента чета ... 69

• 48 922
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Еее, не я зарязвайте "Прислужницата", много ще изпуснете. Wink

# 286
И на мен много ми хареса,както и сериала👍.

# 287
  • Mostly in my mind
Еее, не я зарязвайте "Прислужницата", много ще изпуснете. Wink
Не ми се иска да я зарязвам,  точно поради тази причина.

# 288
  • В полите на Пирин планина
И аз четох "Прислужницата" и харесах книгата, макар че през цялото време изпитвах възмущение от описаната тама реалност. Усещах я силно против вътрешните ми усещания за света. Но книгата е въздействаща!

Приключих снощи "Сребърна приказка" на Наоми Новик. Държи в напрежение до края, интригуваща е, запомняща се. Малко финалът е сладникав, но нали е приказка... Леко неубедителен ми беше, защото според мен образът на Старик не е добре развит - някак не знаем какво най-силно го води в действията му. Бих казала, че "Изтръгнати от корен" е логически много по-добре изградена, като книга.

# 289
  • Варна
Обожавам "Прислужницата"! Наистина ѝ дайте шанс. А новият сезон на сериала излиза на 28 април. Heart Eyes

# 290
  • София
За мен Прислужницата е едно от малкото произведения, при което филмът (сериал в случая) е по-въздействащ от книгата. Другите са Мостовете на Медисън, Шоушенк и Зелената миля.

# 291
  • Mostly in my mind
А новият сезон на "Прислужницата" да не е по "Заветите"? Нали това е продължението?

# 292
Дочетох ,,Глина"- хареса ми, финалът успя да ме трогне.
Сега започвам ,,Ловецът на хвърчила". Началото изглежда обещаващо,мисля, че ще оправдае високите ми очаквания. Благодаря на lili_78 че ми я препоръча.
,,Разказът на прислужницата" за мен е тежка книга, малко бавно върви действието, хубава е, но трябва да си в точно определено   настроение, за да я оцениш подобаващо, поне при мен беше така.
Ако някой е чел ,,Тетрадката" на Никълъс Спаркс, ще помоля да даде отзиви–от доста време се чудя дали си заслужава да я купувам, но все ми се струва, че ще се окаже някоя блудкава любовна историйка, а не ми се ще да си губя времето с такива.

# 293
  • София
Не съм чела "Тетрадката", но съм гледала филма и много ми хареса - има любов, има сълзи, но не бих я нарекла блудкава. 😀

# 294
Много хора смятат, че филмът е доста по-добър от книгата, а романите на Никълъс Спаркс са доста еднотипни. На твое място бих пропуснала, ако си падах по любовните романи.
Аз да попитам - колко често е добре да се четат книгите на Харлан Коубън, за да не ми станат еднотипни?

# 295
  • София
Спаркс за мен е боза, не можа да ми хареса.
Балкай, на Коубън 2 една след друга, после няколко други и после пак Grinning Много го харесвам, ейй,  как не ми остана нещо негово непрочетено!

# 296
Лили Миднайт,„Ловецът на хвърчила”,колкото ми хареса,толкова ми остави горчив вкус.Интересна ми беше.

# 297
  • София
За мен Прислужницата е едно от малкото произведения, при което филмът (сериал в случая) е по-въздействащ от книгата. Другите са Мостовете на Медисън, Шоушенк и Зелената миля.

Бих добавила и "Пътят" - филмът с Виго Мортенсен е уникален. А също и "Слугинята". И в двата случая екранизациите ми допаднаха в пъти повече от книгите.

# 298
  • София
Не съм гледала Пътят, а много харесвам Виго, ще го потърся, благодаря!

# 299
Аз пък с риск да изненадам всички, бих добавила "Кръстникът". Просто стилът на автора не ми допадна особено, но я четох отдавна и може да съм била прекалено млада за нея. Въпреки това мисля да пробвам "Сицилианецът" заради Майкъл Корлеоне, който много ми хареса тогава.

Общи условия

Активация на акаунт