В момента чета ... 69

• 48 920
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
"Жената от пясъците" е един от най-запомнящите и хубави филми, които съм гледала. Книгата  зачетох  с голямо желание и не я довърших. Несравнимо по-слаба от филма.
Чета Оруел -"Не  оставяй аспидистрата да увехне". Които харесват неговата "Глътка въздух", ще им допадне и тази.

# 301
В момента чета Убийство в Ориент Експрес, като цяло съм на вълна Агата Кристи, голям фен съм на криминланите романи.

# 302
Бърди, аз предпочитам след всяка книга да има известно време почивка, за да не ми станат еднообразни. А специално за новите му отзивите са меко казано ужасни и май с такава стартирам запознанството си с Коубън. Колко зле е, тепърва ще разбера, но не мисля да започвам с най-доброто му, за да не му бия шута окончателно след определен брой книги.

# 303
Клара и Слънцето на Ишигуро много ми хареса, но ми е трудно да я опиша с думи 😊 майстор е да опише едно много близко и плашещо реално бъдеще.

След нея имах последна среща с любимия Сафон и неговия Призрачен град. Макар и кратки разказите ми донесаха същото топло чувство и удовлетворение като неповторимата му тетралогия.

Дъждовният (а вече и снежен) уикенд беше подходящ за Писма до Непознатата на Андре Мороа
Прекрасни кратки разкази или писма за любовта, брака, семейството. Как да бъдем кокетки и колко често да вдигаме скандали на съпруга си 😊 (не много често, за да постигаме желания резултат 😆)

# 304
  • София
Балкай, аз пък по-старите му не харесвам толкова сякаш Simple Smile С какво мислиш да започнеш?

# 305
Аз даже я зачетох на електронния си четец - "Остани". Нищо не ми говори, но предпочитам така за по-интересно. Обаче електронното копие нещо не ми харесва - на всеки абзац има по един празен ред, част от текста е с нормален шрифт, друг е с по-малък, част от думите са наклонени, бе пълна шизофрения... Явно издателство Колибри не са имали опит с електронните издания и тепърва са опипвали почвата, но по-новите им неща са ок.

# 306
  • София
Не беше зле тя. И аз съм попадала на зле форматирани книги, дано ги поизчистят занапред.

# 307
Чета "Неудобството на вечерта" от няколко дни, минах половината и се чудя дали да продължа да си я причинявам. 
Разхвърляна, гнусна на моменти (и то доста моменти), не мога да разбера как подобно писание е спечелило "International Booker prize 2020".
Ако някой я е чел и краят си заслужава, то моля да ме окуражи да продължа с четенето Simple Smile. До тогава остава една от малкото недочетени книги.

# 308
  • Ямбол
В момента чета книгата "По действителен случай", но след "Заплаха" на Робин Кук ми върви доста мудно, много ми е обстоятелствена, голямо хвалене на някаква друга книга, 10 страници как разписвала автографи и ми идва да я зарежа. Има добри отзиви, но ако има някой тук, само леко да ми подскаже, нататък все така ли ще е, съвсем в началото съм, или да ѝ дам шанс още малко?

# 309
  • София
Чета "Неудобството на вечерта" от няколко дни, минах половината и се чудя дали да продължа да си я причинявам. 
Разхвърляна, гнусна на моменти (и то доста моменти), не мога да разбера как подобно писание е спечелило "International Booker prize 2020".
Ако някой я е чел и краят си заслужава, то моля да ме окуражи да продължа с четенето Simple Smile. До тогава остава една от малкото недочетени книги.

И аз се подлъгах по наградата. По-добре я остави.

# 310
“Непознатият” на Коубън ме държа в напрежение до края.

# 311
  • София
"Дом" също, за мен.
Свърших с последната на Луиз Пени, имаше едно 30% баласт за мен в тази книга. Малко насилена работа. Не беше толкова зле, колкото тази със стрелбата или онази с манастира обаче, определено.
Започнала съм сега с Изчезването на Стефани Мейлър, добре върви. Без забележки засега.

# 312
  • София
“Непознатият” на Коубън ме държа в напрежение до края.
От трите негови книги, които съм чела само тази ми хареса.

# 313
Някой се беше оплаквал от бележките под линия в романа на Гийом Мюсо "Момичето от Бруклин". Е, тук нещата са още по-зле и то още в самото начало - Джесика Алба и Семейство Сопрано са обяснени...

# 314
  • Den Haag
Прочетох "Градът и градът" на Чайна Миевил:

Много трудно ми тръгна тази книга, не успя да ме завладее и да я чета с удоволствие. На места четох по диагонал, имаше постояно действие, но ми беше скучна. Интересна е идеята, която е замислил автора, но някак си не ми хареса.

Другата прочетена книжка е "Музиката на тишината" на Патрик Ротфус:

Прекрасна, малка, финна, изящна, вълшебна, самата книга е такава, каквато е и главната и единствена героиня Аури. За мен тя е като фея, която се носи, като музика в тъмнината и тишината. За първи път чета такъв тип книга, в която не се случва почти нищо, но въпреки това попадаш в един вълшебен свят, за който искаш да четеш още и още Simple Smile Една малка вселена от вълшебство. Самата книга е много кратка и е част от между други две книги от поредицата Хрониките на Кралеубиеца, които съм свалила и мисля скоро да ги прочета. И както пише автора в предговора тази книга не е за всеки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт