В момента чета ... 69

• 48 918
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • Чукарландия
Единствената книга на Елиф Шафак, която ми хареса е "Любов". Нищо друго. "Черно мляко" едва я добутах. Не е моят автор.

# 331
На мен ми хареса също Копелето на Истанбул, а и Чест и Дворецът на бълхите. Не е някаква съвременна класика, но ми е приятно да я чета и има какво да си взема. Речник на погледите я зарязах още в началото, твърде наивна ми дойде.

# 332
Започнах да чета “Кестеновия човек”. Съвсем в началото съм, надявам се да стане интересна, но към момента самият стил на писане не ми допада особено.
“Разказът за прислужницата” и аз го прочетох преди време, беше след като изгледах сериала, иска ми се да беше обратното. Историята заслужава да бъде прочетена, според мен Simple Smile

# 333
  • Mediterraneo
Определено заслужава да бъде прочетена историята, сериалът е друга работа! Дълго време сънувах книгата и я премислях.

# 334
Аз започнах Мракът в сърцето ми,малко се обърквам чии мисли чета. Ако така я кара писателката до края.....🤔🙄 дано й схвана стила.

# 335
Добър вечер! Гледам че Даниел Стийл ще има нова книга, която излиза на 12ти април. Изглежда ми интересна и със сигурност няма да е за пропускане. Някакви впечатления от нея с книгите и. Аз съм чела една нейна книга и честно казано, много ми допадна стила и на писане.

# 336
  • София
Прочетох "Клара и слънцето" и съм много доволна от себе си, че след цели две доста сериозни греди с Ишигуро, а именно  "Остатъкът от деня" и "Никога не ме оставяй" (и двете зарязани недочетени) не го зачеркнах завинаги от литературните си планове, а му дадох нов шанс с този роман, който тотално го реабилитира в очите ми Simple Smile
Книгата много ми хареса и не мога да не призная, че Ишигуро си е Майстор. Само един талант би могъл така да изгради образа на героинята-робот, че читателят да не само да я хареса и вникне в нейния свят, но и обикне по някакъв начин и съпреживее съдбата ѝ.
Атмосферата в романа е на някакъв мрачен антиутопичен свят, изграден с пестеливи щрихи и без особени детайли. Това е сив и абсурден свят на "подобрени" хора, изгубили човешкото у себе си, както и способността си за пълноценно общуване, без приятели, но с изкуствени такива...Затова не е учудващо че симпатиите ми до последната страница бяха изцяло на страната на робота, на машината.
Един сериозен кандидат за Книга на годината ми е Simple Smile

# 337
Много ми харесва стилът на Джеф Линдзи, уж за престъпления четеш, но е толкова комичен, че постоянно ме избива на смях. Оприличих го на мъжкия вариант на Джанет Еванович и може би малко Даринда Джоунс. Забавлявам се с Декстър и останалите герои - те са цветни, шантави и симпатични. Изненадващо приятна поредица и жалко, че само три са издадени.

# 338
  • София
Завърших набързо "Изчезването на Стефани Мейлър". Много заплетена история, ама много! Голямо въображение има Дикер, не е успял да надмине дебютния си роман, но въпреки това ще го следя за в бъдеще. Допада ми като стил на писане, как вмъква съвременни теми и проблеми в самата история. Много добре е описано примерно как само заради рекламата, една театрална постановка без сценарии води тълпи от зрители. И как фино може да се манипулира обществото, особено от умни хора, но без талант и т.н.
Започнах "Кутия за птици", че отдавна й се канех.

# 339
EliG, ти си май единствената, която е харесала "Изчезването на Стефани Мейлър" на Жоел Дикер. Досега отзивите за книгата са все отрицателни и аз в типично мой стил реших това да ми е първа среща с автора с надеждата да не е толкова зле, колкото я изкарват тук. Издателство Колибри са планирали да издадат още един криминален роман на автора, да видим кога ще види бях свят у нас.
Аз много искам да прочета "Клара и слънцето", но хайпът в момента е огромен и най-вероятно ще я оставя за по-късно, а и имам още негови книги вкъщи, които чакат ред.
За свой срам имам всички книги на Маргарет Атууд от издателство Orange Books и не съм чела ни една. Първоначалният ми ентусиазъм към "Разказът на прислужницата" отпреди 3 години и половина започва да се изпарява все повече. Май ще тръгна с ниски очаквания към нея, а останалите книги като нищо ще я изпреварят (без продължението ѝ).

Аз продължавам с "Дълбините" на Алма Катсу и засега няма да се присъединя към ниския ѝ рейтинг в Goodreads, но още не съм я преполовила и е напълно възможно да си променя мнението до края.

# 340
Най сетне се сдобих с книгата Сянката на вятъра. Потапям се в близо 500-те страници и да видя дали си заслужава изключително големия брой положителни отзиви.
Абонатът е извън обхват! 😀Почва

# 341
Правек и други времена от Олга Токарчук

# 342
  • Панагюрище
На Елиф Шафрак съм прочела доста книги.
Най - силно ме впечатли "Чест".
На мен ми харесва стилът на авторката. А и определено имам афинитет към турски книги. Но наистина понякога идват прекалено мелодраматично, чак нагарчат.
Сега ме посетихте, че доста време не съм чела турски автор😊😊😊
Трябва да сложа някой в списъка с планирани произведения
Довършвам "Не без дъщеря ми"
Хареса ми, но не чак толкова колкото първия път преди 25 години, когато ме "омагьоса"
Продължавам да съм в търсене на книгата, която ще ме остави без дъх
Смятам да продължа с "Хиляди сияйни слънца"

# 343
Нормално е,много книги не бих могла да препрочета,ако го правех,защото аз веднъж филм или книга приключа ли,и скачам на нещо ново.
Продължавам със “ Стопанката на Господ”.Този месец съм с бг автори,нови и стари..

# 344
Започнах и аз "Стопанката на Господ", но временно я оставих, защото заех книга за прочит и бързам да я върна.
От няколкото прочетени глави още нямам впечатление, освен че авторката директно е изпляскала легендата за мойрите от древногръцката митология като част от своята история, но ги е нарекла баби нищенарки. Не мога да разбера дали нарочно го е направила с цел читателите да направят аналогия или мисли, че сме толкова тъпи, та може да ни преразказва митологията без да се усетим.

Общи условия

Активация на акаунт