В момента чета ... 69

• 48 880
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Троновете ми стоят като непрочетен подарък от семейството,понеже знаят колко харесвам сериала,моля,тези които са го гледали и чели книгите,да ме посъветват има ли смисъл да ги чета сега?
Изгледах първия сезон на един дъх без да подозирам, че има книги. Купих си първия том уж само да сравня дали е по-интересен от филма. Така ме увлече, че веднага си купих и останалите. Въпреки различията между филм и книга давам отличен и на двете.
Второстепенните герои отчасти липсват във филма, но в книгите всеки има своя история.

# 481
Троновете ми стоят като непрочетен подарък от семейството,понеже знаят колко харесвам сериала,моля,тези които са го гледали и чели книгите,да ме посъветват има ли смисъл да ги чета сега?
Абсолютно да! ❤
В пъти повече има там, подсказки, хранителни кодове, персонажите са комплексни, много от тях липсват в сериала, а други бяха осакатени- Джейми и Станис например.

# 482
  • Чукарландия
Прочетох "Кестеновия човек" - Сьорен Свайструп и очаквано много ми хареса. Може би съм пристрастна към скандинавската литература, но нямам забележки. 5*/5*.
Преполових и "Никой не се спасява сам" - Маргарет Мацантини, чете се бързо. Къси, абстрактни изречения с много мисъл в две думи. Харесва ми засега, дано финала не ме разочарова.

# 483
Аз също много харесвам скандинавска литература, но Кестеновият човек не ми беше петица. Някак твърде .. никакъв ми беше, в момента даже не си го спомням, а го четох в началото на годината. 4 да, но пет не сложих. И аз нямам забележки, може би единствено женския персонаж. Май твърде стандартен ми дойде, а може и да се бях заситила на трилъри, не знам.
Ще чакам отзиви за Guest list, някак не може да ми се обърне езикът да я наричам Списъкът. Хич не ми допада този превод!

# 484
Да не слагаме цялата скандинавска литература под шапката на трилърите. Скандинавската литература е много слабо представена в България, а особено през последните години се издават изключително трилъри - това не е скандинавската литература, а само част от нея.

# 485
  • София
Ще чакам отзиви за Guest list, някак не може да ми се обърне езикът да я наричам Списъкът. Хич не ми допада този превод!

След минати 2/3 от книгата мога да кажа, че доста ми харесва Simple Smile
Не е нещо невероятно, но си е като един готин бургер - точно това, което очакваш.
Много английски трилър, с типичната атмосфера на стари тайни, минали неща, случили се в елитни частни училища, за които е по-добре да не се говори, изобщо всеки гост, барабар с булката и младоженецът крие нещо Joy
Действието обхваща един уикенд време и е ситуирано на отдалечен ирландски остров , криещ и той мрачни тайни на погълнати от торфени блата хора и зловещи келтски суеверия... А сега точно ми предстои островът да бъде откъснат от света заради надигаща се буря и да останат без ток  Grinning
Готиното е, че напрежението постепенно нараства, а още дори няма открит труп ... а и не знам дали ще има..
Разказът се води от името на няколко човека и всеки излага собственото си минало и гледна точка.
Започвам нещо да подозирам, но да видим дали ще се окажа права..
Абе, яко е Grinning Grinning

# 486
Здравейте, присъединявам се и аз към темата. На мен също много ми допадна "Кестеновия човек" на Свайструп, и при мен не бе изненада с оглед обстоятелството, че е и създател и главен сценарист на сериала "Forbrydelsen" ("Убийството"), който е един от любимите ми в жанра.

Съвсем наскоро прочетох  и "Тревожна кръв"  -  Робърт Галбрейт(Джоан Роулинг) - петата част от поредицата за Корморан Страйк и отново съм възхитена от Роулинг и способността й да завързва и разплита мистерии в романите си.

Сега възнамерявам да започна "Фамилията" на Марио Пузо, ако някой има отзиви за нея, бих се радвала да ги прочета.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 13:11 от _Електра_

# 487
Cioccolata, би ли препоръчала нещо от скандинавската литература извън познатия жанр, което го има предведено на български? И да не е фантастика Simple Smile Ти имаш богат поглед и ще ми е много интересно Simple Smile

# 488
Присъединявам се към Елмайра. Като се замислих, констатирах, че напоследък съм чела само криминална скандинавска литература. Направо се пристрастих. Доста далеч в миналото съм чела малко Ибсен, "Защитната реч на един луд" на Стриндберг, Аксел Мунте и май това е. Андерсен и Астрид Лингрен са си задължителни.
Търся "Гощавката на Бабет" от Карен Бликсен, но не я намирам. Преди години имаше чудесен филм по нея.
Но всички споменати са творили преди стотина и повече години. Нищо по-съвременно.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 15:20 от W

# 489
  • Mostly in my mind
Миж,  малко спойлери ми се струва, че сподели. Sunglasses Иначе кога успя 2/3  да прочетеш. Уау.

# 490
Аз трилърите също ги чета много бързо. За 3 вечери ги опатквам Wink

# 491
  • София
Миж,  малко спойлери ми се струва, че сподели. Sunglasses Иначе кога успя 2/3  да прочетеш. Уау.

По-скоро са тийзъри Grinning Иначе при положение , че си лягам с малкия най-късно в 21,30ч  дори се забавих с книгата Joy А и ТВ не гледам напоследък...

За скандинавците не мога да се въздържа и да не препоръчам "Полубрат" на Ларш Собю Кристенсен.
Епична книга, 700+ стр. без пряка реч..  Направо ме отвя като я четох миналата година.

# 492
Аха, само че не се предлага ...

# 493
  • Mostly in my mind
Да, изчерпана е. Пък електронно не обичам да чета.

# 494
  • София

В ОЛХ съм я мяркала за епичната сума от 5 лв.
Обаче да предупредя, че е изключително затормозяваща и тежка книга, която изисква особена нагласа и много време за четене. Не знам дали я препоръчвам. Не е обикновено четиво. Самият автор я е писал 20 години.
Ако не беше миналогодишния локдаун през март, едва ли щях да успея да я прочета.

Общи условия

Активация на акаунт