В момента чета ... 69

• 48 883
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • София
За мен трилърите на Сиела са голяма греда. Уж голяма реклама, едни хвалебствия, а накрая - боза. Вече не се лъжа да поръчвам. На последната промоция взех класики - "Малки жени" и "1984".

# 466
Завърших "Моята орис" на Паринуш Сании.
Браво на теб. Аз запецнах на средата и съм в почивка от нея, имаше едни поне 50 страници, в които нищо не се случва и се преповтарят нещата. Явно трябва да го мина този период на вентилатор.
Скрит текст:
Покрай нейните терзания относно това къде ходи мъжа й. На края на драмата съм де, където тя отиде при родителите си и явно той скоро ще умира. А и направих грешката да мерна съвсем случайно по ривютата факта, че мъжът й умира, което ми уби интереса.
Самотна майка съм била дълги години, та някак не си представям изненадата. Не знам, ще видя как ще ми върви.
Започна ми доста силно, за твърда петица, но към средата поизстина.
Скрит текст:
Ненужно е разтегнала политическата част, а и някак изкуствено ми стои комуниста, то бива бива незаинтересованост и неразбиране към тая жена, някак не му отива на претенциите на този човек. Малко неестествено ми стои.

# 467
Рекламата на някои книги на издателство Сиела е избождаща и направо ми убива желанието да ги чета. От трилърите им засега мисля да пробвам само "Пропукване" на Карин Слотър, "Деволюция" на Макс Брукс, "Сребърният път" на Стина Джаксън, "Три часа" на Андерс Руслунд, "Известен и мъртъв" на Бен Елтън (заради автора) и "Текст" на Дмитрий Глуховски.

# 468
Мидж, 'Съпругата' изобщо не бих си дала труд да я погледна, откъде имате нерви, незнам Simple Smile
Абе като цяло установявам, че съм доста по-претенциозна от поне част от вас, може би се дължи и на ЕГН-то
Скрит текст:
гоня 43.
Нямам време да се занимавам с посредствени книжлета, даже вече всичко, което ми е под петица, го позарязвам.

# 469
  • Mostly in my mind
Моето време за четене, за съжаление, също е силно ограничено, особено пролетно-летните месеци и точно заради това не искам да го губя в книги, които не си заслужават. Но пък от друга страна няма как да знаем на 100% дали ще ни хареса или не, докато не прочетем дадената книга. Относителни са нещата. Simple Smile

# 470
И аз зарязвам вече от раз. Тръгне ли на мъка няма оправия или ако е някаква тотална измишльотина като на Дийн Кунц "Невинност"-та, която изтърпях до 9 глава преди няколко дни.
Не знам кои са Сиелските трилъри, но тези които са ми в глава посредствени са "Момичето преди", "Момичето от влака", "Между лъжите", "Съпругата помежду ни", "Останалото е мълчание", "Нещо във водата" и айде да спра дотук. Та, тези - комерсиалките. Много шум и накрая нищо.
Иначе започвам като доброто прасенце всичко, дори да сте я оплюли групово, пък току ми харесала. И без това вкуса ми е малко наобратно. Тези масово хитовите, като "Където пеят раците", обикновено са ми зарязаните.

# 471
Започнах “Синът” на Несбьо/след като ударих греда с няколко български автора,явно времето им при мен е отминало или просто сега не им е времето/.До половината съм и много ми харесва.Донякъде един от главните герои ми напомня Хуле,дано не се разочаровам до края,виждам,че не е много препоръчвана книга.

# 472
Аз пък тези с отрицателни мнения ги пропускам. Аз ако и тях сложа в списъка, не искате да знаете от колко точки ще стане. Wink Само много много препоръчани, и разбира се и от тях имам греди.
Продължих си с "Моята орис", мина еднообразното, явно бях стигнала съвсем до края му. Пак чета по няма да ви казвам колко книги едновременно Wink
А, в Сторител започнах 'Книжарницата на острова', макар че доскоро избягвах такива. Оказа се прекрасно попадение, много съм доволна. Даже и не става за Сторител, не можеш да изпуснеш и изречение. По принцип предпочитам да слушам тези, които не са много натоварени откъм действие и при които и да се разсееш за малко, няма да изпуснеш нещо. Като 'Игрите на глада'.

# 473
  • Русе
Прочетох . За любителите на жанра ще им хареса със сигурност. Не е лоша като цяло има си от всичко : любов, изневяра, драма ,сълзи , болест ( рак на панкреаса). Но типично за жанра : банална, предвидима и емоционална.
След нея в момента чета ,, Оставих те да си отидеш" от Клеър Макинтош. Минах средата , като цяло ми допада. Като я завърша ще пиша отново. Защото има и неща, които не ми допаднаха и изнервиха.

# 474
  • София
Започнах “Синът” на Несбьо/след като ударих греда с няколко български автора,явно времето им при мен е отминало или просто сега не им е времето/.До половината съм и много ми харесва.Донякъде един от главните герои ми напомня Хуле,дано не се разочаровам до края,виждам,че не е много препоръчвана книга.
Сигурно ще ти хареса, щом от начало ти е допаднала, при мен от началото не ми тръгна на добре. 😀

# 475
Отказах се.

Започнах https://www.amazon.sg/Индия-без-вранья-Светлана-Сингх/dp/5519638888
Написана е от жена, омъжена за индиец и целта е да представи непредубеден поглед за страната без да е общовалиден.
Чела съм от същата поредица за Непал, която беше интересна, а за Китай - не толкова.
Има също за Египет, Сирия, Япония.

# 476
  • София
Tsugumi_, много ме заинтригува с тази книга за Индия.
Свалих си я и в аудио-формат, ще я пробвам така Simple Smile

# 477
"Игра на тронове ", която дълго време отричах, защото не обичам фентъзи. Вълшебна е💓

# 478
Троновете ми стоят като непрочетен подарък от семейството,понеже знаят колко харесвам сериала,моля,тези които са го гледали и чели книгите,да ме посъветват има ли смисъл да ги чета сега?

# 479
Tsugumi_, много ме заинтригува с тази книга за Индия.
Свалих си я и в аудио-формат, ще я пробвам така Simple Smile
Непретенциозно и лесно четиво е, но погледът е едностранен: положението на жените в индийското общество - обяснимо, предвид опита на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт